Bananiniai keksiukai su šokolado lašeliais

Šilti šie keksiukai skaniausi. Ne bent nelieka jų greičiausiai.

Reikės:

¼ stiklinės* (4 šaukštai) sviesto, kambario tmperatūros
½ stiklinės cukraus
1 kiaušinis
1 šaukštelis vanilės esencijos
1 stiklinė miltų
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 prinokę bananai
1 stiklinė miniatiūrinių šokolado lašelių
*1 stiklinė = 236 ml

Gaminame

* Orkaitę įkaitinti iki 175oC. Keksiukų skardą papurkšti aiejumi, arba įtiesti popierines formeles.

Asmeninio albumo nuotr.

* Iki purumo išsukti sviestą ir cukrų. Sudėti kiaušinį, vanilę, ir toliau sukti, kol masė taps vientisa.

* Kartu persijoti miltus, druską ir kepimo miltelius. Atskirame dubenyje pertrinti bananus, kol masė taps panaši į vientisą tyrę. Miltus ir bananus pakaitomis dėti į sviesto masę, pradedant ir baigiant miltų mišiniu.

Asmeninio albumo nuotr.

* Paruoštą tešlą supilti į paruoštas keksiukų formeles, pripildant maždaug ¾ formelių tūrio. Pašauti į įkaitintą orkaitę. Kepti maždaug 20-30 minučių, priklausomai nuo keksiukų dydžio.

Asmeninio albumo nuotr.

* Ištraukus iš orkaitės palikti, kad šiek tiek atvėstų. Tiekti šiltus.

Asmeninio albumo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis