B. Nicholson: 2 savaičių mitybos planas, kuris leis per dieną suvartoti iki 1400 kcal ir nejausti alkio

Beata Nicholson pristato naują praktišką knygą visiems, norintiems tapti lengvesniais.

Virtuvės žurnalistė Beata Nicholson šių metų knygų mugėje pristatys naujausią savo knygą „Lengva kasdienybė: viskas suskaičiuota“, kuri bus visiškai kitokia nei iki šiol išleistos Beatos knygos (o jų jau visos 7).

Šįkart Beata pateiks dviejų savaičių mitybos planą, kuris leis per dieną suvartoti ne daugiau nei 1400 kcal ir tuo pačiu nejausti alkio. Autorė žada, kad ši knyga bus įperkama ir itin praktiška, nes čia surinkti maistingi ir greitai paruošiami patiekalų receptai, pateiktas kiekvienos savaitės pirkinių sąrašas, sudaryti konkretūs dienos bei savaitės meniu, o kiekvieno recepto kalorijos suskaičiuotos.

Dovilė Jakštaitė

„Jūs tikriausiai galvojate, kad neįmanoma apriboti kalorijų skaičiaus ir tuo pačiu nesijausti alkanam? Bet aš jus užtikrinu - tai ne reklaminis triukas. Rengiant šią knygą paprašiau savo sesę ir koleges išbandyti šį meniu ir surašyti savo savijautą savaitės dienoraštyje – nei viena nesijautė alkana, bet pažymėjo, kad jautėsi energingesnės ir lengvesnės. Visa paslaptis slypi subalansuotame meniu, kuriame daug baltymų, daržovių ir lėtai virškinamų angliavandenių. O jei dar besilaikydamos šio plano pakankamai judėsite, ne tik jausitės, bet ir tapsite lengvesnės“, - sako Beata.

Idėja parašyti šią praktišką knygą Beatai kilo 2016 metų rudenį, kai ji tris mėnesius kiekvieną savaitę vykdavo į Londono kulinarijos mokyklą „Leiths“ mokytis sveikos ir subalansuotos mitybos pagrindų. Baigiamasis šių studijų darbas - mitybos planas pasirinktam žmogui – buvo puikiai įvertintas „Leiths“ dėstytojų ir sesers Odetos, kuriai šis mitybos planas ir buvo specialiai sukurtas. Tuomet Beatai kilo mintis atliktu darbu pasidalinti su didesne auditorija.

Dovilė Jakštaitė

„Noriu pabrėžti, kad tai, ką rasite naujausioje mano knygoje nėra dieta. Nemeluosiu – pati turiu puikų apetitą, todėl tenka su juo tartis, jį pamaloninti ir kartais pergudrauti. Bet aš niekada nebuvau didelė dietų fanė ir kuo toliau tuo mažiau tikiu stebuklingomis dietomis su greitais rezultatais. Todėl naujausia mano knyga „Lengva kasdienybė: viskas suskaičiuota“ labiau orientuota į ilgalaikį rezultatą - mitybos įpročių ir produktų keitimą. Laikas suvokti, kad kalorija kalorijai nelygu, juk pavyzdžiui iš batono gautos 100 kcal tikrai neprilygs iš avokado gautoms 100 kcal. Aplink save pastebiu vis daugiau žmonių, kurie pirmiausiai nori būti ne kūdesni, o lengvesni ir energingesni, todėl manau, kad ši knyga pasieks Lietuvos moteris ir vyrus pačiu laiku“, - įsitikinus Beata.

Pirmieji naująją knygą galės įsigyti Vilniaus knygų mugės, kuri vyks vasario 23-26 dienomis. Knygynuose ir kitose knygų pardavimo vietose knyga pasirodys kovo pradžioje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis