Avižinių dribsnių blyneliai su bananais

 (3)
Pasmaližiaukime šį kartą sveikiau ir vietoj įprastinių miltų naudokite avižinius dribsnius. Turiu pasakyti, kad labai skanūs ir sotūs.
© Shutterstock nuotr.

7 blyneliams:

60 g avižinių dribsnių;
4 kiaušinių;
2 bananų;
2 v.š. aliejaus ar sviesto (naudojau ghee sviestą);
0,5 a.š. kepimo miltelių;
mėgstamų uogų, vaisių, skysto medaus ar klevų, agavų sirupo.

Gaminame

* Avižinius dribsnius blenderyje sumalkite iki miltų ir suberkite į dubenį.

* Tada sudėkite nuluptus bananus, įmuškite kiaušinius ir vėl viską sumalkite.

* Gautą masę supilkite į dubenį, suberkite kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite ir iškepkite blynelius (dėjau po 3 v.š. masės).

* Blynelius pagardinkite mėgstamomis uogomis, vaisiais ir apšlakstykite medumi, klevų ar agavo sirupu.

Skanaus!

P.S. galite blyneliams skirtus visus ingridientus sudėti į blenderį ir viską sumalti iš karto.

oditele.blogspot.com
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Grikių salotos su cukinija ir morkomis

Labai mėgstu grikius, todėl progai pasitaikius, būtinai juos verdu. Šį kartą – lengvos ir skanios salotos.

Užkandėlė: bulvės su šonine ir padažu (1)

Dar vienas skanus patiekalas su bulvėmis, ypač tinkantis patiekti kaip užkandį.

Tobulos amerikietiškos spurgos. VIDEO pamoka

Tobulų, minkštų amerikietiškų spurgų receptas + VIDEO.

Avižinių dribsnių blyneliai su bananais (3)

Pasmaližiaukime šį kartą sveikiau ir vietoj įprastinių miltų naudokite avižinius dribsnius. Turiu pasakyti, kad labai skanūs ir sotūs.

Makaronų salotos su avinžirniais ir daržovėmis (1)

Daugelis šiuos makaronus maišo su ryžiais, nes jie panašūs savo forma. Jie labai tinka naudoti sriuboms ir salotoms.

Raudonojo aksomo tortas

Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.

Mišrainė su krabais, kiaušiniais ir skrebučiais

Labai mėgstu mišraines su skrebučiais – jie valgant suteikia kažkokį lengvumo pojūtį, nors salotos yra pakankamai sočios. Skrebučius dėkite prieš pat patiekiant, kitaip jie suminkštės.

Makaronai su vištiena, grybais ir špinatais

Labai skanūs itališki „Fettuccine“ makaronai su vištiena, grybais, špinatais ir baltu padažu.

Vištienos ir pievagrybių suktinukai (1)

Gera šeimininkė sriubą gali išvirti iš kirvio - be didelio skausmo šeimos biudžetui paruoškite gana prašmatnų patiekalą.

Kulinarinė pamokėlė: gaminame tiramisu

Yra daugybė tiramisu ruošimo receptų. Jo pavadinimas skamba neįprastai, o gaminamas gana paprastai. Išbandykite savo virtuvėje šį receptą. Sausainiai šiam desertui gaminti būna kelių dydžių – rinkitės didesnius (10-12 cm ilgio).

Skumbrės, alyvuogių ir agurkų užtepėlė

Rūkyta žuvis retokas svečias virtuvėje, bet jei tik randu receptuką, kuris patraukia dėmesį, būtinai jos nusiperku. Nieko sudėtingo, greitai paruošiama ir tikrai puiki užtepėlė.

Bene skaniausias varškės pyragas

Tai bene skaniausias man (ir ne tik man) iškeptas pyragas.

Bulvių plokštainis su sūriu – Jums patiks (9)

Jeigu norėsite sotesnio ir aromatingesnio plokštainio, šis variantas kaip tik tai ko ieškote.

Močiutės pasukų lietiniai su varškės įdaru

Kai lietiniai jau iškepti, sunku ištverti jų nesuvalgius ir paruošti iki galo – su įdaru. Šis receptas – lyg kantrybės išbandymas.

Gardžioji vištienos mišrainė

Ši saldžioji mišrainė mūsų šemoje yra topų topas.