Avienos plovas

Paprasčiau nebūna!

Populiariausi straipsniai:
- Rudenį madingi kitokie paltai (FOTO)
- Imbiero arbata – geriausias gėrimas norinčioms sulieknėti
- Kaip pagal fengšui įrengti namus, kad jie pritrauktų kuo daugiau sėkmės
- Prognozės: šią savaitę - kaip niekad daug palankių dienų
- Obuolių duona

Ingredientai:

~400 g šviežios avienos gabaliukais, labai tinka ir ėriena;
600 g ryžių (rekomenduojame Sonne Basmati);
1 svogūno galva (stambiai pjaustyta);
2 morkos (pjaustytos gabaliukais);
1 česnakas (stambiai pjaustytas);
250 g paruošto sultinio;
prieskoniai plovui;
pomidorų padažas (naminis skaniau :));
druskos, pipirų, aliejaus.

Gaminimo eiga:

* Pasiruošiame mėsą: gražiai nupjauname mėsytę nuo kauliukų. Iš kauliukų išsiverdame sultinuką. O mėsą supjaustome mažais gabaliukais. Aš pjaustau kuo smulkiau, nes vaikai geriau valgo :). Pasiruošiame ir daržoves.

* Įkaitinkite storiadugnį puodą su žemės riešutų aliejumi (jis nedega, nerūksta). Puodas su storu dugnu geriausias variantas.

* Beriame česnakus - apkepame, po to - svogūnus. Apkepame. Tada beriame morkas ir mėsą. Apkepame. Pabarstome druska ir pipirais. Jei mėgstate, labai tinka česnakinis pagardas.

* Gerai viską sumaišius, supilti sultinį.

* Supilame ryžius.

* Be galo skanu vidury puodo "įsodinti" česnako galvą ir kelis nedidelius pomidorus.

* Kai užverda, sumažiname ugnį. Sandariai uždengiame ir 15 minučių verdame neatidengiant.

* Išimate česnaką ir pomidorus (jei dėjote).

* Tada supilame pomidorų padažą ir gerai išmaišome.

* Šiam patiekalui pagaminti užtruksite ~40 min., 4 asm. sočiai papietaus. Labai skanu gamtoje virti plovą.

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis