Aštri daržovių sriuba su malta mėsa

Kai sužvarbus norisi greitai sušilti, virkite sriubos. Ją greitai paruošite, numalšinsite alkį ir dar nebaigus pietauti ar vakarieniausti pajusite malonią šilumą visame kūne.

Populiariausi straipsniai:
- Leonidas Gaidajus – lošėjas, kūręs nemirtingas komedijas
- Sulieknėti padės arbata su cinamonu ir lauro lapais
- 2015 metų grožio tendencijos: kiek kainuoja madingiausia kūno dalis
- E. Aukštakalnytė-Hansen: kuo kinų tėvų vaikų auklėjimo metodai yra geresni už vakariečių
- Smėlinės tešlos žiedai su riešutais

Reikės:

3 litrų vandens,
200 g maltos mėsos,
3 bulvių,
2 morkų,
saliero koto,
svogūno ropelės,
pluoštelio petražolių,
lauro lapelio,
mažyčio žiupsnelio aitriosios paprikos,
druskos, pipirų pagal skonį,
trupučio aliejaus.

Kaip gaminti

* Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

* Maltą mėsą sudėkite į keptuvę ir ant silpnos ugnies kepinkite kartu su svogūnu.

* Bulves morkas, nuskuskite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.

* Saliero kotą nuplaukite ir smulkiais supjaustykite.

* Morkas nuskuskite, nuplaukite, smulkiai supjaustykite ir suberkite į keptuvę su trupučiu aliejaus. Pabarstykite druska ir apkepkite.

* Į puode užvirusį vandenį suberkite bulvių gabaliukus ir su svogūnais pakepintą maltą mėsą. Pavirkite apie 10 min.

* Tada į puodą suberkite supjaustytą salierą, pakepintus morkos gabaliukus. Įmeskite lauro lapelį.

* Ragaukite ir, jeigu reikia įberkite dar druskos, pipirų, aitriosios paprikos. Virkite dar apie 5-7 min.

* Išjungus viryklę į puodą suberkite sukapotas petražoles.

****

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis