"Armonika" iš kiaulienos

Seniai buvau nusižiūrėjusi šį receptą ir jis manęs tikrai nenuvylė. Naudojau paprastą fermentinį sūrį (mat šaldytuve kitokio neturėjau), nors dauguma šeimininkių deda mocarelos ir rūkyto sūrio. Tikiu, kad jie tik pagerina skonį, bet tikrai buvo skanu ir be jų.

Naudojau:

kiaulienos kumpį (naudokite sprandinę);
pomidorą;
svogūną, česnaką;
majonezą;
sūrį;
mėgstamus prieskonius;

Salotoms:

pusę saliero šaknies;
1 morką;
pusę obuolio;
1v.š. acto, 3 v.š. aliejaus, druskos.

oditele.blogspot.com nuotr.

Kaip gaminti

* Imame kiaulienos gabalą ir supjaustome norimo dydžio "kepsniais", bet pjauname ne iki galo, paliekame apie 2cm. Apibarstykite mėgstamais prieskoniais ir kiekvieną įpjovimą patepkite majonezu.

* Tuomet į tuos tarpus dedame pusžiedžiais pjaustytą pomidorą, svogūną ir gabalėlį sūrio ir į tarpelius prikaišiojame pjaustyto česnako. Sandariai apvyniojame folija ir šauname į orkaitę.

* Kepimo laikas priklausys nuo kiaulienos gabalo dydžio. Maniškis kepė apie valandą ir prieš pabaigą atidengiau foliją, kad viršus apskrustų.

* Salotoms - salierą, morką, obuolį - sutarkuojame burokine tarka ir pagardiname actu, aliejumi bei druska. Dedame į lėkštę ir valgome. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis