Apelsinų ir žalių pomidorų džemas

Dauguma gaminančių šį skanumyną naudoja žalių pomidorų ir citrinų derinį, o man labai patiko pernai pabandytas variantas su apelsinais.

Populiariausi šių dienų straipsniai:
- I. Dovydėnaitės kolekcijoje - ir išgyventos tragedijos atgarsiai
- Grace Kelly: kino žvaigždė ir tragiško likimo princesė
- Moterys 50+ atrodančios 10 metų jauniau (FOTO)
- Horoskopas spalio 16-23: jei pajutote stiprų norą keisti asmeninį gyvenimą...
- Varškės sausainiai

Skonis – karčiai saldus, todėl tinka su visais sūriais, ant sviestu užtepto skrebučio, su paukštiena ir kaip įdomus įdaras pyragėliams. Naudoju tiek žalius, tiek truputį nokti pradėjusius pomidorus.

Reikės:

pomidorų,
apelsinų,
cukraus.

Kaip gaminti

* Pomidorus virtuvinio kombaino tarka sutarkuoju, išsimatuoju, kiek gavau litrų ir tarkius beriu į puodą, kuriame virs džemas.

* Vienam litrui pomidorų skaičiuoju 2 vidutinius apelsinus. Apelsinus prieš naudojant apie 1 h pamirkau sodos tirpale (5 v. š. 1 l vandens), tokiu būdu iš žievės pasišalina chemikalai, kuriais vaisiai būna nupurkšti. Apelsinus perplaunu švariu vandeniu ir sutarkuoju ta pačia virtuvinio kombaino tarka. Tarkius pilu į pomidorų masę, permaišau ir jungiu pačią mažiausią ugnį, pridengiu dangčiu taip, kad būtų plyšys garams išeiti. Palieku 4-5 h virti. Karts nuo karto permaišau.

* Kai masė sutirštėja, suberiu cukrų. Cukraus skaičiuoju 0,5 kg vienam pomidorų tarkių litrui. Dabar jau nuo puodo nesitraukiu, maišau, kol cukrus ištirpsta, tai trunka apie 0,5 h. Karštą džemą supilstau į švarius stiklainius, užsuku, palaikau iki atvėsimo aukštyn kojom ant rankšluostuko ir nešu į rūsį.

Patarimas – galima pilti citrinų sulčių ir, jei norisi labiau džeminės konsistencijos – naudoti pektiną.

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.


Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis