Antienos suktinukai su slyvomis

Labai sultingi ir minkštučiai suktinukai, kurie tiks ir pietums/vakarienei, ir Kalėdų šventei.

4 suktinukams:

340 g antienos kulšelių mėsos su oda;
druskos, maltų juodųjų pipirų;
žiupsnelio šviežių čiobrelių lapelių;
12 džiovintų slyvų;
8 šaltai rūkytos kiaulienos šoninės juostelių;
4 česnako skiltelių;
4 šakelių šviežio čiobrelio.

oditele.blogspot.com nuotr.

Gaminame

* Šlaunelių mėsą nusausinkite popieriniu rankšluoščiu ir lengvai pamuškite mėsos plaktuko lygiąja puse, kad mėsa suminkštėtų.

* Iš abiejų pusių apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir čiobrelių lapeliais.

* Ant kiekvieno gabalėlio išdėliokite po 3 džiovintas slyvas ir susukite suktinuką, kurį apvyniokite į dvi kiaulienos šoninės juosteles ir sutvirtinkite mediniais smeigtukais arba perriškite virvele.

* Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir apskrudinkite iš abiejų pusių.

* Suktinukus sudėkite į kepimo skardą, šalia išdėliokite nenuluptas česnako skilteles, čiobrelio šakeles ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 min.

* Patiekite su troškintais raudonaisiais kopūstais ir krienais.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis