Reikės:
700 g neriebios maltos mėsos (aš turiu jautienos kumpio, kiaulienos išpjovos, kelis gabaliukus kalakutienos)
1 cukinija (~ 300 g)
3-4 salierų kotų
1 vid. dydžio svogūno
3-4 skiltelės česnakų
20-30 g sviesto
4-5 šakelės petražolių
2 kiaušinių
100 g smulkintų migdolų
100 g tarkuoto kietojo sūrio
1 šaukšto Provanso žolelių
1 šaukšto neaštrių garstyčių
druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
aliejaus
šakelės petražolių papuošimui
Kaip gaminti:
* Svogūnus, česnakus ir salierų kotus supjaustyti ir patroškinti svieste ant labai mažos ugnies.
* Cukiniją nulupti ir sutarkuoti burokine tarka
* Troškintas daržoves, cukiniją ir petražoles sumalti mėsmale arba susmulkinti smulkintuvu. Gautą vienalytę masę supilti į mėsą, suberti likusius produktus ir gerai viską išmaišyti.
* Faršą sudėti į pateptas aliejumi formą (ar kelias, jei mažesnes), ant viršaus uždėti ir prispausti petražolių lapelius. Viršų patepti aliejumi, arba padaryti mišinuką iš šaukštelio garstyčių, sojų padažo, skysto medaus ir citrinos sulčių. Taip pat galima viršų patepti šaukšteliu majonezo ir pabarstyti saldžiųjų paprikų milteliais - čia jau kaip kam išeina.
* Kepti įkaitintoje iki 180°C maždaug 50-60 minučių.