Airiška duona su razinomis

Skani, saldi airiška sodos duona su razinomis ir apelsinų žievele.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Tai nebe pirma mano kepta airiška sodos duona. Labai seniai esu kepusi tradicinę, paprastą sodos duoną. Tik tada aš ja taip nesidžiaugiau, kaip šita. Labai skani, labai kvapni, šiek tiek saldi duonelė. Be viso to, greitai, lengvai paruošiama be kildinimo ir ilgo minkymo.

Patarimai, pastebėjimai. Duoną galima kepti ir be formos.

Aš dėjau ne tik razinų, bet ir truputį cukruotų žievelių. Labai kvapnu ir skanu!

Tešlos nepermaišykite ir ilgai neminkykite. Tiek, kad neliktų sausų miltų ir tešla gražiai susiformuotų į kamuoliuką/diską.

Airiška duona su razinomis
© Asmeninio albumo nuotr.

Tešlos diską suploninkite ir paspauskite rankomis, kad būtų plokščias. Tešlą įpjaukite giliai aštriu peiliu, bet ne iki pat galo. Pjūvis ne tik dėl grožio, bet ir kad duona tolygiai iškeptų.

Duona skaniausia šviežia.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, kartosiu.

Ingredientai
18 cm apvaliai formai
1 puodelis - 250 ml

2 puodeliai miltų
1/8 puodelio (30 ml) cukraus
2/3 puodelio (160 ml) kefyro ar pasukų
1/2 puodelio razinų
1 kiaušinis
1/2 šaukštelio kepimo sodos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
1/8 puodelio (30 g) šalto sviesto
1/2 apelsino tarkuotos žievelės

Airiška duona su razinomis
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimo eiga

* Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių, kepimo popieriumi išklokite 18 cm skersmens kepimo formą.

* Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo sodą, kepimo miltelius ir druską.

* Į miltus dėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, patrinkite tarp pirštų, kad susiformuotų trupiniai.

* Mažame dubenėlyje sumaišykite kiaušinį, kefyrą, apelsino žievelę. Supilkite į tešlą ir maišykite, kol susiformuos tešla.

* Suberkite razinas, įminkykite į tešlą.

Airiška duona su razinomis
© Asmeninio albumo nuotr.

* Ant miltais pabarstyto paviršiaus išverskite tešlą, šiek tiek paminkykite, suformuokite apvalų diską. Paploninkite viršų pirštais.

* Dėkite tešlą į kepimo formą, aštriu peiliu giliai įpjaukite X.

* Kepkite apie 45-60 minučių, kol pakėlus duoną ir pabarbenus į jos apačią, girdėsis tuštuma.

Airiška duona su razinomis
© Asmeninio albumo nuotr.
www.bakingsecrets.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Uzbekiškas plovas su vištiena

Kam teko ragauti uzbeko paruoštą plovą, žino, kad jo skonis smarkiai skiriasi nuo mums įprasto. Dauguma pripažins: uzbekiškas plovas yra be galo skanus.

Ypatingai dienai – išskirtinės vaišės

Gimtadienis, jubiliejus, vestuvės, Velykos ar Kalėdos – svarbios šventės proga stalą dažnai puošia nepakeičiami lietuviški skanėstai.

Šventiniam savaitgaliui – vištienos troškinys ir kakaviniai sausainiai

Šventinį savaitgalį reikia švęsti ir smagiai praleisti laiką, sako virtuvės šefai Gian Luca ir Ali Gadžijevas.

Žirnių ir perlinių kruopų sriuba

Vėsesniam orui ypač tinkanti sriuba.

Cinamonais kvepianti minkšta „Beždžionių“ duona

Smagus pavadinimas, kitaip sakant cinamoninių bandelių pyragas, o šios tikrai minkštos ir purios. Pyrago pjaustyti tikrai neapsimoka, o valgyti skaniausia dar šiltą, mūsų šeimyna susėdo aplink stalą ir tiesiog plėšėm kamuoliukus ir valgėm, kaip beždžioniukai.

Pats skaniausias biskvitinis pyragas su abrikosais

Maistas man kelia džiaugsmą, o ypač, kai jis spalvotas. Šį pyragą man visada kepdavo mama, o aš daviau jam vardą "Saulė". Kepkite jį savo artimiesiems ir džiuginkite juos.

Šventėms – traškiausi vafliai

Prieš kokią savaitę pasidalinau mamos keptų vaflių nuotrauka savo Instagrame, ir sulaukiau keletos prašymų pasidalinti patikrintu receptu. Ką gi, ėmėmės malonaus darbo: mama iškepė, o aš nufotografavau ir dalinuosi pačių skaniausių ir traškiausių vaflių receptu.

Beata Nicholson: vasario 16-ąją ant stalo – tarpukario receptai

Kulinarijos laidų ir knygų autorė Beata Nicholson kviečia Vasario 16-sios šventimui pradėti ruoštis jau dabar.

Valentino dienai – raudonojo aksomo tortas

Labai skanus, minkštas, drėgnas Raudonojo Aksomo (Red Velvet) tortas.

Užgavėnėms – 5 blynų receptai

Užgavėnės! Net jei nevysite šiandien žiemos, blynų prisikirsti – būtina! Ir pamaitinti ne tik šeimą, bet ir į duris pasibeldusius persirengėlius.