Airiška duona su razinomis

Skani, saldi airiška sodos duona su razinomis ir apelsinų žievele.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Tai nebe pirma mano kepta airiška sodos duona. Labai seniai esu kepusi tradicinę, paprastą sodos duoną. Tik tada aš ja taip nesidžiaugiau, kaip šita. Labai skani, labai kvapni, šiek tiek saldi duonelė. Be viso to, greitai, lengvai paruošiama be kildinimo ir ilgo minkymo.

Patarimai, pastebėjimai. Duoną galima kepti ir be formos.

Aš dėjau ne tik razinų, bet ir truputį cukruotų žievelių. Labai kvapnu ir skanu!

Tešlos nepermaišykite ir ilgai neminkykite. Tiek, kad neliktų sausų miltų ir tešla gražiai susiformuotų į kamuoliuką/diską.

Airiška duona su razinomis
© Asmeninio albumo nuotr.

Tešlos diską suploninkite ir paspauskite rankomis, kad būtų plokščias. Tešlą įpjaukite giliai aštriu peiliu, bet ne iki pat galo. Pjūvis ne tik dėl grožio, bet ir kad duona tolygiai iškeptų.

Duona skaniausia šviežia.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, kartosiu.

Ingredientai
18 cm apvaliai formai
1 puodelis - 250 ml

2 puodeliai miltų
1/8 puodelio (30 ml) cukraus
2/3 puodelio (160 ml) kefyro ar pasukų
1/2 puodelio razinų
1 kiaušinis
1/2 šaukštelio kepimo sodos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
1/8 puodelio (30 g) šalto sviesto
1/2 apelsino tarkuotos žievelės

Airiška duona su razinomis
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimo eiga

* Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių, kepimo popieriumi išklokite 18 cm skersmens kepimo formą.

* Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo sodą, kepimo miltelius ir druską.

* Į miltus dėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, patrinkite tarp pirštų, kad susiformuotų trupiniai.

* Mažame dubenėlyje sumaišykite kiaušinį, kefyrą, apelsino žievelę. Supilkite į tešlą ir maišykite, kol susiformuos tešla.

* Suberkite razinas, įminkykite į tešlą.

Airiška duona su razinomis
© Asmeninio albumo nuotr.

* Ant miltais pabarstyto paviršiaus išverskite tešlą, šiek tiek paminkykite, suformuokite apvalų diską. Paploninkite viršų pirštais.

* Dėkite tešlą į kepimo formą, aštriu peiliu giliai įpjaukite X.

* Kepkite apie 45-60 minučių, kol pakėlus duoną ir pabarbenus į jos apačią, girdėsis tuštuma.

Airiška duona su razinomis
© Asmeninio albumo nuotr.
www.bakingsecrets.lt
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Labai paprastas ir greitas pyragas su braškėmis

Pustrapės tešlos pyragas su citrininiu kremu ir braškėmis.

Krevečių ir agurkų salotos

Krevečių ir agurkų salotos su aštriu jogurto užpilu.

Traškūs ir labai gardūs vištienos sparneliai

Tai yra tikrai dėmesio vertas patiekalas. Sparneliai traškūs, mėsytė minkštutė, lengvai nusinerianti nuo kauliukų, o padažas lipnus, saldžiai rūgštus ir vaisinis, su malonia ugnele.

Purus ir minkštas vyniotinis su uogiene

Minkštas, saldus, purus vyniotinis su uogiene.

Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai

Pradedame ruošti atsargas žiemai.

Gaivi vasariška agurkų sriuba

Labai gaivi, šalta, vasariška sriuba. O su keptomis apskrudusiomis bulvėmis – tikras skanumėlis.

Naminiai maskarponės sūrio ledai

Tai švelnūs, riebūs, tiršti, labai skanūs ir baisiai geri ledai.

Bananiniai keksiukai su šokolado lašeliais

Šilti šie keksiukai skaniausi. Ne bent nelieka jų greičiausiai.

Greitai pagaminami, maistingi ir sveiki pietūs

Ne visada turime daug laiko sukiotis prie viryklės. Tokiomis dienomis stengiuosi, kad nei mano pačios, nei šeimos mityba nenukentėtų ir visgi pietums valgytume sveiką bei maistingą maistą. Šiandien dalinuosi tokiu greitu receptuku, kuris mane dažnai išgelbėja. Tikiu, jis pravers ir jums.

Labai skanus uogų tiramisu

Šio savaitgalio desertas pas mus buvo uogų tiramisu. Pirminė braškių tiramisu idėja persimainė į įvairių uogų tiramisu. Daugiau spalvų, daugiau skonių, daugiau įvairovės ir vitaminų. Nieko netrūksta... Laaaabai skanu!