Airiška duona su razinomis

Skani, saldi airiška sodos duona su razinomis ir apelsinų žievele.
© Asmeninio albumo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Tai nebe pirma mano kepta airiška sodos duona. Labai seniai esu kepusi tradicinę, paprastą sodos duoną. Tik tada aš ja taip nesidžiaugiau, kaip šita. Labai skani, labai kvapni, šiek tiek saldi duonelė. Be viso to, greitai, lengvai paruošiama be kildinimo ir ilgo minkymo.

Patarimai, pastebėjimai. Duoną galima kepti ir be formos.

Aš dėjau ne tik razinų, bet ir truputį cukruotų žievelių. Labai kvapnu ir skanu!

Tešlos nepermaišykite ir ilgai neminkykite. Tiek, kad neliktų sausų miltų ir tešla gražiai susiformuotų į kamuoliuką/diską.

Airiška duona su razinomis
© Asmeninio albumo nuotr.

Tešlos diską suploninkite ir paspauskite rankomis, kad būtų plokščias. Tešlą įpjaukite giliai aštriu peiliu, bet ne iki pat galo. Pjūvis ne tik dėl grožio, bet ir kad duona tolygiai iškeptų.

Duona skaniausia šviežia.

Sudėtingumas. Lengvai paruošiama.

Mano recepto ir skonio vertinimas. 3.5/5. Skanu, kartosiu.

Ingredientai
18 cm apvaliai formai
1 puodelis - 250 ml

2 puodeliai miltų
1/8 puodelio (30 ml) cukraus
2/3 puodelio (160 ml) kefyro ar pasukų
1/2 puodelio razinų
1 kiaušinis
1/2 šaukštelio kepimo sodos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
1/8 puodelio (30 g) šalto sviesto
1/2 apelsino tarkuotos žievelės

Airiška duona su razinomis
© Asmeninio albumo nuotr.

Gaminimo eiga

* Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių, kepimo popieriumi išklokite 18 cm skersmens kepimo formą.

* Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo sodą, kepimo miltelius ir druską.

* Į miltus dėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą, patrinkite tarp pirštų, kad susiformuotų trupiniai.

* Mažame dubenėlyje sumaišykite kiaušinį, kefyrą, apelsino žievelę. Supilkite į tešlą ir maišykite, kol susiformuos tešla.

* Suberkite razinas, įminkykite į tešlą.

Airiška duona su razinomis
© Asmeninio albumo nuotr.

* Ant miltais pabarstyto paviršiaus išverskite tešlą, šiek tiek paminkykite, suformuokite apvalų diską. Paploninkite viršų pirštais.

* Dėkite tešlą į kepimo formą, aštriu peiliu giliai įpjaukite X.

* Kepkite apie 45-60 minučių, kol pakėlus duoną ir pabarbenus į jos apačią, girdėsis tuštuma.

Airiška duona su razinomis
© Asmeninio albumo nuotr.
www.bakingsecrets.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Gurmaniškame vakarėlyje apsilankė retai viešumoje matomi atlikėjai Frankoniai (1)

Žinomi vilniečiai nepraleido unikalios galimybės susitikti su ypatinga viešnia iš Monako – verslininke, filantrope Nathalie Julien, remiančia meno, sporto bei labdaringus renginius.

Tiesiog burnoje tirpstantis varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Greita ir labai skanu – grikių kotletai

Prisiminiau labai seniai bekeptus grikių kotletus. O Jūs mėgstate grikius? Jei taip, – receptas žemiau.

Obuolių pyragas su razinomis ir migdolais

Turiu išsisaugojusi kelis dar nė karto nebandytus obuolių pyragų receptus.

Skanusis plokštainis „Magdė“ (5)

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Ryžių salotos su daržovėmis ir kepenėlėmis

Daugelis kepenėles troškina su grietinėle, bet iš jų galima puikiai pagaminti skanias salotas. Būtinai išbandykite.

Kitokie traškūs bulviniai blynai (4)

Dviejų tarkių bulviniai blynai.

A. Užkalnis: koks yra pagrindinis gero restorano uždavinys (2)

Andrius Užkalnis išduoda, kodėl į vienus restoranus žmonės grįžta, o į kitus – ne.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (1)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Morkų sriuba su jogurtu ir kmynais (2)

Ši „šilkinė“ morkų sriuba gardinta tik įprastais prieskoniais ir patiekta su jogurtu. Sriuba lengva, greitai paruošiama.