Aguonų duonelė su džemo įdaru

Pakelkit ranką tie, kurie mėgsta kepinius su aguonomis. Ir tie, kurie mėgsta drėgnus pyragus. Tai va, jei pakėlėte ranką (arba abi), galit bėgti į virtuvę ir drąsiai gaminti šią duonelę/keksą/pyragą. Man jis labai patiko.

Reikės:

1/4 puodelio (puodelis 236 ml) kambario temperatūros sviesto;
3/4 puodelio cukraus;
1 kiaušinio;
1 kiaušinio baltymo;
1a.š. vanilės ekstrakto;
nutarkuotos citrinos žievelės;
3/4 puodelio grietinės;
1 ir 1/2 puodelio miltų;
1a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos;
2v.š. aguonų;
1/3 puodelio mėgstamo džemo.

g-blogas.lt nuotr.

Gaminame

* Sviestą išsukame su cukrumi, druska ir vanile. Įplakame kiaušinį, kiaušinio baltymą, citrinos žieveles ir aguonas. Įmaišome miltus, kepimo miltelius, grietinę paeiliui.

* Į paruoštą duonelės kepimo formą supilame pusę tešlos, per vidurį, išilgai, paskirstome džemą. Užklojame likusia tešla.

* Pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, kepame apie 45-50 minučių.

Skanaus, Gabrielė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis