7 neįtikėtini patiekalai su sūriu

Sūris, kaip ir duona, yra puikus produktas, nes gali tapti beveik bet kurio patiekalo vertingu ingredientu. Parinkome jums 7 patiekalų su sūriu receptus, kuriais galima pradžiuginti save ir savo mylimuosius. O gaminti juos ganėtinai paprasta. Tad mėgaukitės!

Sūriniai pyragėliai

Paimkite tešlą vontonams (kiniškiems koldūnams) arba sluoksniuotą tešlą ir supjaustykite ją kvadratais. Kvadrato viduryje padėkite keletą kubelių minkšto sūrio ir susukite tešlą, sujungdami kvadrato kampus. Įkaitinkite keptuvę arba puodą ir pakepinkite vontonus karštame aliejuje, kol jie pagels. Patiekti juos galima su medaus-garstyčių padažu.

Makaronai su špinatais, artišokais ir sūriu

Kol kais orkaitė, išvirkite puode makaronus. Į didelį dubenį sudėkite po pusę puodelio šviežių artišokų ir pjaustytų špinatų, svogūno, 3 skilteles česnako. Įdėkite tarkuoto parmezano sūrio, 1 puodelį mocarela sūrio, 1 stiklinę tarkuoto šveicariško sūrio ir grietinėlės sūrio. Viską sumaišykite su virtais makaronais, įdėkite į suteptą formą, užpilkite grietinėlės ir kepkite apie 30 minučių.

Makaronai su pomidorais ir mocarela sūriu

Išvirkite makaronus, praplaukite juos, nuvarvinkite. Didelėje keptuvėje ant vidutiniškos ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Apkepinkite joje vynuoges, pomidorus ir įdėkite šiek tiek pomidorų pastos. Į mišinį įdėkite šiek tiek pieno ir išmaišykite. Į keptuvę su šiuo mišiniu įdėkite makaronus ir dar kartą išmaišykite. Įdėkite ten 3 rutuliukus mocarela sūrio ir uždengę dangčiu palikite 2 minutėms. Pabaigoje įberkite ten baziliko lapelių ir vėl išmaišykite. Patiekalą papuošti galima šviežiais mėtos lapeliais.

Makaronai su krevečių ir grietinėlės padažu
Makaronai su krevečių ir grietinėlės padažu
Žurnalas "Mano namai"

Sūrio bombelės

Įkaitinkite orkaitę. Iš anksto paruoštą tešlą (ar 6aldyt sluoksniuotą tešlą) supjaustykite kvadratais. Į kiekvieno kvadrato centrą įdėkite kubelį kieto sūrio, apvyniokite aplink jį tešlą ir susukite kaip kamuoliuką. Mikrobangų krosnelėje dubenėlyje išlydykite sviestą su česnaku. Atskirame dubenėlyje sumaišykite petražoles ir tarkuotą parmezano sūrį. Pirmiausia kamuoliukus pamirkykite svieste, po to sūrio masėje ir išdėliokite juos ant skardos. Kepkite kamuoliukus 10-12 minučių, kol jie neapskrus.

Makaronai su sūriu ir džiuvėsėliais

Dideliame puode pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus, kol jie pasidarys al dente. Į keptuvę įdėkite 3 valgomuosius šaukštus sviesto ir ją įkaitinkite. Įdėkite česnakus ir apkepkite juos apie 30 sekundžių, po to supilkite susmulkintus džiūvėsėlių trupinius ir dažnai pamaišydami kepkite viską apie 3-5 minutes.

Puode, kuriame virė makaronai, išlydykite 4 valgomuosius šaukštus sviesto. Įberkite miltų. Sumažinkite ugnį ir vis pamaišydami virkite apie 1 minutę. Po truputį pilkite pieną ir dažnai maišydami mišinį užvirinkite, kol padažas sutirštės. Sumaišykite šį padažą su sūriu, pipirais ir druska. Sudėkite makaronus į paruoštą kepimui formą, užpilkite padažu ir tolygiai apibarstykite pakeptais džiūvėsėliais. Kepkite apie 20 minučių.

Bulvių apkepas su pomidorais
Bulvių apkepas su pomidorais
Fotolia nuotr.

Keptos bulvės su sūriu

Supjaustykite bulvę į puseles arba ketvirčius (priklausomai nuo jos dydžio) ir išvirkite. Sudėkite virtas bulves į kepimo formą ir užpilkite natūraliu jogurtu. Pabarstykite druska, pipirais ir susmulkintais česnakais. Kepkite apie 20-25 minutes. Ištraukite bulves iš orkaitės, apibarstykite 1 puodeliu tarkuoto sūrio (galima kelių rūšių) ir įkiškite atgal į orkaitę dar 2-3 minutėms, kol sūris išsilydys.

Shutterstock nuotr.

Trinta pomidorų sriuba su sūriu

Užkaiskite sriubos puodą. Įpilkite į jį 3-4 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, suberkite kubeliais supjaustytą svogūną ir kepkite, kol svogūnai paruduos. Įberkite itališkų prieskonių, juodų ir raudonų pipirų, žiupsnelį druskos ir pomidorų pastos. Mišinį kepkite apie minutę. Po to maišydami sudėkite konservuotus pomidorus, šviežių petražolių, baziliko, cukraus. Virkite apie 20 minučių ant lėtos ugnies. Po to apibarstykite tarkuotu sūriu ir sutrinkite sriubą maišytuvu. Sriubą galite patiekti su skrebučiais arba džiūvėsėliais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis