3 sultingų ir skanių kepsnių ant grotelių receptai

Užklupus šiltiems orams, mėsos kepimas orkaitėje ar keptuvėje vis dažniau perkeliamas po atviru dangumi. Didkepsnio ruošimas ant grotelių – ne tik puiki proga praleisti laiką su draugais ar šeima, bet ir galimybė išgauti iki šiol neatrastus mėsos skonius.

Norint išsikepti skanų didkepsnį, svarbiausia pasirinkti geros kokybės mėsą.

„Brandinta jautienos mėsa yra minkštesnė, todėl esant galimybei, geriausia rinktis ją. Kitas svarbus dalykas – reikia pasistengti mėsos neperkepti. Jei nesate tikri, visuomet rekomenduoju naudoti termometrą. Vidutiniškai kepto kepsnio temperatūra turėtų būti 71 laipsnis.

Kepdami mėsą, galite ją pagardinti rozmarino šakele, o iškepusią apibarstyti druska ar pipirais. Taip pat patartina rinktis įvairias aromatizuotas, šviežiai maltas druskas, kurios itin paryškina mėsos skonį“, – pasakoja prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen.

Marinuoti mėsą mėgstame patys

Pastebima, kad lietuviams vis labiau patinka ruošti mėsos marinatą savarankiškai.

„Patiems marinuoti mėsą – vis dar populiaru. Iš tiesų, nieko keisto – juk tai savotiška pramoga ir būdas nustebinti artimųjų ratą savo sukurtais receptais“, – savo patirtimi dalijasi A. Rasmussen ir pateikia keletą receptų, norintiems išbandyti naujus mėsos ruošimo kepsninėje būdus.

Gardus kiaulienos didkepsnis su sojos padažu

Jums reikės:

125 ml vandens
85 ml sojų padažo
65 ml alyvuogių aliejaus
3 v. š. citrinpipirių
2 a. š. smulkinto česnako
6 kiaulienos didkepsnių

Gaminimas:

* Sumaišykite vandenį, sojų padažą, alyvuogių aliejų, citrinpipirius ir smulkintą česnaką giliame dubenyje. Tuomet sudėkite kiaulieną ir palikite marinuotis šaldytuve bent keletą valandų.

* Įkaitinkite kepsninę ir groteles šiek tiek patepkite aliejumi. Mėsą ant grotelių kepkite apie 5 minutes iš abiejų pusių tol, kol jos vidurys nebebus rausvas. Patiekite su šviežiomis arba marinuotomis daržovėmis. Skanaus!

Jautienos didkepsnis su barbekiu padažu

Jums reikės:

1 kg jautienos
1 nedidelio smulkinto svogūno
4 vnt. česnako galvučių
125 ml alyvuogių aliejaus
125 ml acto
125 ml sojų padažo
2 v. š. šviežio rozmarino
2 v. š. garstyčių
2 v. š. druskos
1 v. š. juodųjų pipirų

Gaminimas:

* Sudėkite svogūną, česnaką, alyvuogių aliejų, sojų padažą, rozmariną, garstyčias, druską bei pipirus į maišytuvą. Išsukite iki vientisos masės.

* Jautieną įdėkite į sandariai užspaudžiamą plastikinį maišą ir ant viršaus supilkite marinatą. Palikite marinuotus šaldytuve tris valandas.

* Vėliau įkaitinkite kepsninę iki aukštos temperatūros ir kiekvieną jautienos didkepsnio pusę kepkite apie 7 minutes. Skanaus!

Gamintojo archyvas

Vištienos krūtinėlė su citrina, česnaku ir žolelėmis

Jums reikės:

1 kg vištienos krūtinėlės
6 v. š. alyvuogių aliejaus
4 vnt. smulkintų česnako galvučių
1 a. š. džiovinto čiobrelio
0,5 a. š. džiovinto raudonėlio
1 a. š. druskos
0,5 a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
0,5 a. š. šviežiai tarkuotos citrinos žievelės

Gaminimas:

* Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus vištieną, užspaudžiamame maiše. Tuomet sudėkite vištienos krūtinėlę į vidų ir tolygiai paskirstykite marinatą. Įdėkite maišą į dubenį ir palikite šaldytuve nuo 4 iki 12 valandų.

* Vėliau įkaitinkite kepsninę iki aukštos temperatūros, o groteles patepkite alyvuogių aliejumi. Vištienos krūtinėlę dėkite į kepsninę taip, kad ant viršaus liktų kuo daugiau marinato. Kepkite apie keletą minučių iš abiejų pusių. Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis