200 kalorijų – kas tai? Produktų sąrašas

Kaip vienu žvilgsniu nustatyti dešimtadalį kasdienio raciono? Pateikiame 25-is maisto produktus, turinčius 200 kalorijų.
200 kalorijų – dešimtadalis sveiko žmogaus kasdienio raciono
© Adobe Stock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Medžiagų apykaita ir aktyvumas – tai svarbiausi kintamieji, į kuriuos būtina atkreipti dėmesį nustatant, kiek kalorijų turite suvartoti, norėdami tinkamai pasirūpinti savo sveikata. Vis tik egzistuoja ir Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) pateikiami duomenys. Norėdama turėti pakankamai jėgų ir nesusidurti su nepageidaujamų kilogramų problema, vidutiniškai per dieną moteris turėtų suvartoti 1700-2000 kalorijų (vyras – iki 2600 kalorijų). Toks kalorijų skaičius prilygsta dešimčiai porcijų po 200 kalorijų. Kyla klausimas: kaip įvertinti produktų kaloringumą vos į juos pažvelgus, kiekvieną kartą neskaitant ant pakuotės pateikiamos informacijos ir neieškant papildomų duomenų internete?

200 kalorijų – tai:

pilnas puodas brokolių (580 g);

pilnas puodas morkų (570 g);

pusė kilogramo svogūnų;

lėkštė obuolių (380 g);

lėkštė kivių (360 g);

nedidelis sunokęs melionas (500 g);

didelis šaukštas žemės riešutų sviesto (33 g);

gabalėlis sviesto (28 g);

ketvirtadalis sūrių sausainukų pakuotės (50 g) arba pusė mėsainio (60 g);

1,5 kg salierų;

kietagrūdžių kviečių makaronų porcija (be padažo ir sviesto – 150 g);

jei makaronus pagardinsite 220 g pomidorų padažo, gausite dar vieną 200 kalorijų papildymą;

viena riekė duonos (72 g);

kalakutienos krūtinėlė (204 g);

vienas orkaitėje keptas vištienos ketvirtis (102 g);

dvi kokakolos stiklinės (450 ml);

stiklinė nugriebto pieno (333 ml);

¾ spurgos (53 g);

pusė avokado (125 g);

2/3 keksiuko (42 g);

1,5 banano (224 g);

penki gabalėliai čederio (50 g);

sriubinis šaukštas majonezo (28 g);

trys blyneliai (71 g);

savaitei skirtos cukinijų atsargos (1 kg).

Pastaba lieknėjantiesiems: norint sudeginti 200 kalorijų vertės maisto porciją teks bėgioti 40 min., 50 min. greitai eiti arba 20 min. važiuoti dviračiu.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Persikų duonelė su graikiniais riešutais

Visiems persikų ir persikinių kepinių mėgėjams. Duonelė drėgna, minkštutė, kvapni. Tiek vaisių, tiek riešutų kiekį galite pakeisti pagal savo skonį. Aš mielai šiuo receptu pasinaudosiu dar kartą!

Purus, trapus ir drėgnas varškės pyragas (5)

Purus, trapus, gana drėgnas ir labai draugiškas (gaunasi tokio dydžio, kad visus draugus pavaišinsit) pyragas!

Traškieji bulvių ir sūrio blynai (1)

Tarkuotų bulvių blynų iki šiol net nemokėjau kepti. Bandymų buvo, bet nesėkmingų. Tai prisvildavo, tai subyrėdavo, tai skonis neįtikdavo - prėska, nuobodu, per paprasta. Iki šio recepto...

Perlinių kruopų troškinys su daržovėmis ir antiena

Jei tik mėgstate troškinius, tuomet ir šis patiekalas neabejotinai Jums patiks. Tereikia viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę.

Žiemai – marinuota paprika su medumi

Marinuoju jau ne pirmą kartą - labai skanu kaip užkandis ar garnyras. Prieskonius galima dėti pagal savo skonį arba nedėti visai. Labai patinka tai, kad greitai ir paprastai padaroma!

Karališko skonio obuolių pyragas (6)

Kodėl karališkas? Todėl, kad atrodo labai gražiai, o viduje net trys skirtingi sluoksniai: pyrago pagrindas, obuoliai ir bezė.

Sotieji grikių kotletai (1)

Tradiciniai paprasti grikių kotletukai!

Trinta brokolių ir sūrio sriuba

Ši sriuba man patiko nuo pirmo ragauto šaukšto, o dukrą pirma teko įtikinti, kad tikrai skanu. Tačiau ir ji nustojo abejoti, kai paragvo. Skani sriuba ir labai greitai išverdama. Dar vienas pliusas!

Kaip skaniai paruošti žuvį: populiariausi receptai

Žuvis yra sveikas ir lengvai virškinamas produktas, nenuostabu, kad Lietuvoje jis vis populiarėja. Maisto ekspertė atskleidžia nesudėtingus receptus, padėsiančius žuvies patiekalais mėgautis kasdien.