200 kalorijų – kas tai? Produktų sąrašas

Kaip vienu žvilgsniu nustatyti dešimtadalį kasdienio raciono? Pateikiame 25-is maisto produktus, turinčius 200 kalorijų.
200 kalorijų – dešimtadalis sveiko žmogaus kasdienio raciono
© Adobe Stock

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Medžiagų apykaita ir aktyvumas – tai svarbiausi kintamieji, į kuriuos būtina atkreipti dėmesį nustatant, kiek kalorijų turite suvartoti, norėdami tinkamai pasirūpinti savo sveikata. Vis tik egzistuoja ir Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) pateikiami duomenys. Norėdama turėti pakankamai jėgų ir nesusidurti su nepageidaujamų kilogramų problema, vidutiniškai per dieną moteris turėtų suvartoti 1700-2000 kalorijų (vyras – iki 2600 kalorijų). Toks kalorijų skaičius prilygsta dešimčiai porcijų po 200 kalorijų. Kyla klausimas: kaip įvertinti produktų kaloringumą vos į juos pažvelgus, kiekvieną kartą neskaitant ant pakuotės pateikiamos informacijos ir neieškant papildomų duomenų internete?

200 kalorijų – tai:

pilnas puodas brokolių (580 g);

pilnas puodas morkų (570 g);

pusė kilogramo svogūnų;

lėkštė obuolių (380 g);

lėkštė kivių (360 g);

nedidelis sunokęs melionas (500 g);

didelis šaukštas žemės riešutų sviesto (33 g);

gabalėlis sviesto (28 g);

ketvirtadalis sūrių sausainukų pakuotės (50 g) arba pusė mėsainio (60 g);

1,5 kg salierų;

kietagrūdžių kviečių makaronų porcija (be padažo ir sviesto – 150 g);

jei makaronus pagardinsite 220 g pomidorų padažo, gausite dar vieną 200 kalorijų papildymą;

viena riekė duonos (72 g);

kalakutienos krūtinėlė (204 g);

vienas orkaitėje keptas vištienos ketvirtis (102 g);

dvi kokakolos stiklinės (450 ml);

stiklinė nugriebto pieno (333 ml);

¾ spurgos (53 g);

pusė avokado (125 g);

2/3 keksiuko (42 g);

1,5 banano (224 g);

penki gabalėliai čederio (50 g);

sriubinis šaukštas majonezo (28 g);

trys blyneliai (71 g);

savaitei skirtos cukinijų atsargos (1 kg).

Pastaba lieknėjantiesiems: norint sudeginti 200 kalorijų vertės maisto porciją teks bėgioti 40 min., 50 min. greitai eiti arba 20 min. važiuoti dviračiu.

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Virtuvė

Skanusis plokštainis „Magdė“ (4)

Senovinis trapios tešlos plokštainis-pyragas „Magdė“, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.

Kitokie traškūs bulviniai blynai (4)

Dviejų tarkių bulviniai blynai.

A. Užkalnis: koks yra pagrindinis gero restorano uždavinys (2)

Andrius Užkalnis išduoda, kodėl į vienus restoranus žmonės grįžta, o į kitus – ne.

Sūrio sriuba su pievagrybiais (1)

Tai išties viena skaniausių sriubų.

Morkų pyragas su razinomis ir kakavine glazūra (4)

Rudeninių spalvų turtingo skonio pyragas.

Tiršta kokosų sriuba su daržovėmis ir mėsa

Tirštos ir sočios sriubos pačios tinkamiausios, kai orai savo šiluma nebelepina. Išbandykite.

Tortas „Paukščių Pienas“ (1)

Torto receptą radau vienoje socialinuio tinklo grupėje. Tortą aš pakeičiau taip, kaip man apasirodė, kad bus skaniau ir paprasčiau.

Žuvies pyragas su bulvių košės plutele (1)

Nerealiai skanu! Nežinau, ar manim kas betikės, nes kasdien rėkiu, koks fatastiškas patiekalas.

Airiška duona su razinomis

Skani, saldi airiška sodos duona su razinomis ir apelsinų žievele.

Pyragėliai su uogų įdaru

Mini galette su bruknių įdaru. Idėją pamačiau viename užsienio tinklaraštyje. Kadangi tokią tešlą esu gaminusi jau ne kartą, tai ėmiau savo seną išbandytą receptą, tik įdarą beveik nubeždžionavau. Labai gardūs pyragėliai, burnoje tirpstanti trapi tešla. Mmmm….