Blynai su obuoliais ir šokoladu

Jau senokai bemėginau naujų blynų receptų , vis kepdavau išmėgintus ir pamėgtus. Niekas įdomaus neužkliūdavo už akių. Iki į rankas paėmiau mažą šokoladinių receptų knygelę. Sudomino amerikietiško stiliaus blynai su šokoladu, plius...

Skaniausio šeimos kugelio receptas

Sako nebevartotinas toks šio patiekalo pavadinimas. Siūlo vadinti tarkainiu . Na, nežinau kaip jums, bet man šis pavadinimas neprilipo, o kadangi asmeninėje erdvėje dar galime rašyti ką beužsigeidžią, tebūnie tai klasikinis pavadinimas. Nes ir...

Gardieji Kijevo kotletai

Skanių nekasdieniškų kotletų receptas.

Baltojo šokolado putėsiai su damų piršteliais

Su charizmatiškaisiais virtuvės virtuozais Ali Gadžijevu ir Gian Luca Demarco pasigaminkite vasariškų, Viduržemio jūros dvasia alsuojančių patiekalų.

Morkų pyragas su sūrio glaistu

Dalinuosiu šauniu morkų pyrago receptu. Išbandytas ir įvertintas artimųjų jau ne vieną kartą. Minkštutis, purus, lengvai pagaminamas.

Gaivios smidrų salotos

Gaivios ir lengvos salotos nebijantiems eksperimentuoti. Jos puikiai įsitaisys prie bet kurio mėsos patiekalo.

Minkštas ir purus varškės apkepas su razinomis

Esu išbandžius įvairiausių varškės apkepo receptų, kol eksperimentuodama galiausiai atradau tą patį pačiausią savo skoniui. Minkštas, purus - tiesiog tirpstantis burnoje.

Kinų virtuvė: kalakutiena su anakardžių riešutais

Jeimegstate kinų virtuvės patiekalus, Jums būtinai reikia pabandyti pagaminti patiekalą pagal šį receptą. Nesudėtinga ir skanu.

Pikantiška mišrainė su vištiena, pupelėm ir česnakiniais duonos skrebučiais

Soti, išraiškingo skonio mišrainė , labai tiksianti vakarėliams ir šventėms. Jei mišrainės iš karto nevalgote, skrebučius dėkite prieš patiekdami, nes jie suminkštės.

Keksiukai su šokolado gabaliukais 1

Minkšti, purūs, labai gardūs keksiukai su šokolado gabaliukais.

Kokius prieskonius geriausia rinktis kepant mėsą ant grotelių?

Termometro stulpeliams pranašaujant vasarišką šilumą, artėjantis savaitgalis puikiai tinka skelbti grilio sezono pradžią. Ant grotelių paruoštas maistas – puiki alternatyva kasdien keptuvėje gaminamiems patiekalams. Nors mėsą rekomenduojama...

Daržovės tempuroje

„Kai už lango pilka, noras prisivalgyti žalumos tampa nevaldomas. Traškūs salotų, špinatų lapai, sultingi ridikėliai, paprikos, brokoliai ir kitos daržovės nuspalvina dieną artėjančio pavasario spalvomis“, – sako šios rubrikos autorė ir...

Pica su pievagrybiais, paprika, sūriu ir ananasais

Pavasariu alsuojantis patiekalas . Skanaus.

Virtiniai su špinatų ir rikotos įdaru

Pavasariui įžengus vis labiau ieškome sveikesnių patiekalų.

Atvelykiui – itališka keturių grūdų sriuba ir nekeptas maskarponės sūrio tortas

Virtuvės šefai – Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas – parengė šventinį meniu.

Vištienos maltinukai su džiovintais grybais

Turėjau nuo pernai miške rinktų ir sudžiovintų grybų truputį. Tad jais ir pagardinau vištienos maltinukus – labai skanu ir nenuobodu. Be to, man jie gavosi tokie purūs ir sultingi, kad papildomai padažo visiškai nesinorėjo.

Liutauras Čeprackas uždaro geriausią praėjusių metų restoraną „Gastronomika“

Geriausias praėjusių metų Lietuvos restoranas „Gastronomika” dar šiais metais užrakins duris, – restorano svečiams šeimininkas Liutauras Čeprackas paruošė vieną paskutiniųjų šio sezono meniu. Jis kviečia ragauti savo kulinarinę...

Štrudelis su vištiena

Toks pyragas taptų tikrai įdomiu šventinio stalo akcentu, o ir jo gamyba labai paprasta ir užtruktų neilgai.

Velykinis pyragas "Narcizas"

Visada jaučiu atėjusį pavasarį ir artėjančias Šv. Velykas, kai pamatau pražydusius pirmuosius narcizus... Vakar parsinešiau Šv.Velykų stalui papuošti pavasarinių narcizų puokštę. O koks Velykų stalas be Velykinio pyrago? Tad štai ir...

Ant šventinio stalo – grybukai

Minkšti, skanūs, biskvitiniai grybukai .

Mitybos specialistė Vaida Kurpienė: 3 receptai sveikesniam Velykų stalui

Velykų stalas valgantiems pateikia gerokai mažiau iššūkių nei Kalėdos, aiškina žinoma mitybos ir sveikos gyvensenos specialistė Vaida Kurpienė . Pasak jos, taip yra todėl, kad pagrindinis šventinio savaitgalio patiekalas – sotumą...

Velykoms – orkaitėje kepta antis su obuoliais

Antis kepa ilgiau nei viščiukas. Jeigu norite, kad mėsytė kristų nuo kauliukų – teks kantriai palaukti bent jau 2 valandas.

Etnologas L. Klimka: Velykų pyragas – pagrindinis šventinio stalo akcentas. 3 receptai

Etnologas Libertas Klimka sako, kad seniau Šv. Velykoms buvo gaminama daug gardžių ir gilią prasmę turinčių patiekalų, šios tradicijos suvienydavo šeimas.

Velykų stalui – 2 netikro zuikio receptai

Virtuvės šefė pasakoja, kokių taisyklių reikia laikytis, kad iš maltos mėsos ar jau paruošto faršo gaminamas „ Netikras zuikis “ būtų skanus.

Velykų boba, kurios receptas – nuo protėvių

Savaitgalį švęsime Velykas , tačiau nedaugelis žino šios šventės pavadinimo reikšmę. Kaip teigia žemaičiai, jis kilo nuo žemaitiško žodžio „velkinis“, kuris reiškia „pirmasis pavasarinis kiaušinis “. Pirmojo pavasarinio...

Portugališkas kiaušinių baltymų desertas

Atvelykio stalo paįvairinimui.

Itališka bulvių ir paprikų fritata

Sotus pagerintas omletas .

Šv. Velykoms – ispaniškas flanas

Šis desertas iš kiaušinių , kaip ir daugelis klasikinių desertų, pradėtas gaminti Romos imperijoje. Tik tada vietoj cukraus buvo naudojamas medus.

Apkepas su bešamelio padažu

Tai graikiškas apkepas, gaminamas iš maltos ėrienos arba jautienos, baklažanų, bulvių.

Ant Velykų stalo – 4 mišrainės

Tikrą pavasario pradžią dažnam lietuviui atspindi pasiruošimas Velykoms .

Šv. Velykų stalo receptai – ant šimtmečio stalo

Šiemet visi renginiai skirti Lietuvos atkūrimo šimtmečiui, tad vadovaujantis tautodailininkų rekomendacijomis, pabandyta atkurti pasiturinčių valstiečių velykinį stalą prieš maždaug šimtmetį.

Maisto blogerė Renata: kaip paprasta kiaušinius nudažyti mėlynai 1

Labai svarbu išmokti kantriai laukti. Ir nesvarbu ko – kad ir pusę metų – susitikimo su mylimu žmogum ar švenčių. Tik tuomet įvertini susitikimo ar tam tikros dienos atėjimo prasmę, emocijos išsigrynina ir mintys tampa skaidrios.

Aštri kiaušinienė

Tai žydų virtuvės patiekalas – aštri kiaušinienė. Ji paprastai kepama su pomidorų padažu ir ypač tinka vėlyviems pusryčiams.

Klasikinės kanelės

Jei ant stalo kanelės,– jų neliks pirmiausia. Patikrinta tiesa! Pasigaminkime šio skanumyno šv. Velykoms.