Žurnalo „Moteris“ vyriausiąja redaktore tapo Ieva Rekštytė-Matuliauskė

Žurnalo „Moteris“ ir portalo Moteris.lt vyriausiosios redaktorės pareigas nuo šių metų sausio 29 d. pradėjo eiti žurnalistė Ieva Rekštytė-Matuliauskė.

Ankstesnė žurnalo vyr. redaktorė Gražina Michnevičiūtė praėjusių metų pabaigoje laimėjo konkursą eiti kultūros atašė pareigas Niujorke, JAV.

„Siekiant išlaikyti žurnalo „Moteris“ prestižą ir kokybę svarbu tęsti pasirinktą kelią - toliau stiprinti esmines jo vertybes, kultūrinę kryptį, puoselėti ilgametę tradiciją, kartu nepamiršti, jog nauji vėjai ir šiuolaikiški sprendimai taip pat reikalingi. Tikiu, kad Ieva sugebės atrasti šį balansą“, – teigė žurnalą „Moteris“ leidžiančios GM žurnalų leidybos grupės savininkė ir direktorė Gitana Markovičienė.

G. Bartuškos nuotr.

„Šimtametę leidybos istoriją turintis žurnalas „Moteris“ išsiskiria profesionalios, etiškos žurnalistikos vertybėmis, aukštais kūrybiniais standartais ir savo universalumu - jį įdomu skaityti įvairių kartų žmonėms. Žurnalą kuria profesionali, daug patirties sukaupusi komanda. Visa tai man, kaip naujai "Moters" redaktorei, yra džiuginantys, kartu ir didžiulę atsakomybę teikiantys faktai, taip pat stabilus pagrindas toliau plėtoti leidinį atsižvelgiant į kintančius skaitytojų poreikius“, – kalbėjo I. Rekštytė-Matuliauskė.

I. Rekštytė-Matuliauskė daugiau kaip šešerius metus dirbo kultūros žurnaliste žurnaluose „IQ“ ir „IQ Life“, o nuo praėjusių metų pavasario ėjo architektūros ir interjero dizaino žurnalo „Namas ir aš“ redaktorės pareigas.

Pastaruosius kelerius metus I. Rekštytė-Matuliauskė aktyviai užsiėmė meno edukacija ir kūrybinio rašymo mokymu. Nuo 2017-ųjų ji bendradarbiauja su MO muziejumi, pernai buvo projekto „Keliaujantis muziejus“ edukatorė.

I. Rekštytė-Matuliauskė yra įgijusi žurnalistikos bakalauro laipsnį Vilniaus universitete, žurnalistikos taip pat mokėsi Ispanijoje, Mursijos universitete.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis