Žmogus, kuris apie šokoladą žino viską

„Yra žmonių, tvirtinančių, jog nemėgsta šokolado. Aš jais netikiu“, – šypsosi šokolado žinovas Dominicas Ramsey’is (44 m.). Jo sukurtas tinklaraštis yra vienas iš dešimties skaitomiausių Jungtinėje Karalystėje, o tokių profesionalių šokolado ragautojų, kaip jis, pasaulyje tėra vos dešimt.

Savaitės skaitomiausi straipsniai:
- Paskaičiuokite, kiek jums reikia kalorijų
- A. Abdulovas: bandymas žudytis dėl meilės, gražiausia kino pora ir žaibiškai gyvenimą pasiglemžusi liga
- Blakstienų tušo TOP10: kuriuos labiausiai mėgsta įžymybės?
- Dizainerės Ramunės Piekautaitės pasiūlymai šiai vasarai
- Pats pačiausias Zodiako ženklas. Kuo jūs geresnis už kitus

Trumpa dosjė

Gyvena Londone.
Veikla. Nuo 2006-ųjų rašo tinklaraštį „Chocablog“. Jis vienas iš dešimties skaitomiausių interneto dienoraščių apie maistą Jungtinėje Karalystėje. Šokolado mėgėjų puslapio „Cocoa Runners“ redaktorius. Rengia šokolado varžybas. Vienas iš šokolado apdovanojimų „Academy of Chocolate Awards“ organizatorių, šokolado gido „World Chocolate Guide“ sudarytojų. Šokoladininkų gildijos „The Guild Of Fine Chocolate“ valdybos narys. Rašo apie keliones ir maistą leidiniams „The Huffington Post“, „Taste.Life“ ir kt. Turi sukaupęs įdomiausio šokolado iš viso pasaulio kolekciją.

Kada supratote, kad negalite gyventi be šokolado?

Kiek save prisimenu, visuomet mėgau šokoladą. Vaikystėje turėjau problemų su inkstais (dabar abu yra persodinti), sirgau vėžiu, tad šokoladu negalėjau piktnaudžiauti. Ketverius metus po inksto transplantacijos negalėjau valgyti šokolado. Buvo nelengva. Tačiau vėliau atsigriebiau (juokiasi). Rimčiau šokoladu susidomėjau pradėjęs rašyti tinklaraštį prieš devynerius metus. Apie šokoladą nieko neišmaniau. Vienintelis dalykas, kurį žinojau, tai, kad jį labai mėgstu (šypsosi).

Vida Press

To pakako, kad sukurtumėte vieną skaitomiausių tinklaraščių apie šokoladą pasaulyje?

Nenorėjau rašyti apie save, bet labai norėjau rašyti. Rašymas – mano aistra. Todėl pradėjau rašyti apie tai, ką mėgstu. Ėmiau lankytis parduotuvėse, ragauti šokoladą ir aprašinėti savo įspūdžius. Dabar šokolado gaunu paštu, nespėju visų ir išragauti (šypsosi). Tinklaraštis populiarus galbūt ir dėl to, kad yra vienas iš nedaugelio, kuriame pasakojama apie šokoladą. Man patiko rašyti, skaitytojams patiko apie tai skaityti, taip viskas ir įsisuko. Jungtinėje Karalystėje yra dar penki ar šeši rimti šokolado blogeriai, visame pasaulyje mūsų tik dešimt. Esu įsitikinęs – jei būčiau baigęs mokyklą, įstojęs į universitetą, mano gyvenimas būtų kitaip pasisukęs ir greičiausiai nebūčiau pradėjęs rašyti apie šokoladą.

Daug keliaujate. Kurioje šalyje suvalgoma daugiausia šokolado?

Šiuo metu pasaulyje veikia apie 300 išskirtinio šokolado įmonių. Pusė jų yra Amerikoje. JAV pagaminama daug puikaus rankų darbo šokolado, jaučiama manufaktūrininkų bendrystė. Jie dirba su didele aistra. Šokoladas vertinamas Prancūzijoje, šveicarai pamišę dėl pieninio šokolado.

Žurnalas "Moteris"

O kas didesni smaližiai – moterys ar vyrai?

Manau, moterys. Žinoma, ir vyrai mėgsta šokoladą, bet 70 proc. mano tinklaraščio skaitytojų auditorijos – moterys, todėl teigiu, kad šokoladu labiau domisi dalioji lytis. Beje, tarp šokolado gamintojų irgi daugėja moterų.

Tikima – kuo aukštesnis kakavos procentas, tuo šokoladas geresnis. Savo tinklaraštyje rašote, kad tai nėra pagrindinis kriterijus, pagal kurį atpažįstamas geras šokoladas. Kas tuomet svarbiausia renkantis šį produktą?

Sudėtis. Geros kokybės juodajam šokoladui pagaminti tereikia 2–4 ingredientų (kakavos pupelių, kakavos sviesto, cukraus, vanilės). Jei ant pakuotės išvardyta dvidešimt, patys suprantate... Aš visuomet pasidomiu, iš kokios šalies buvo atgabentos, kur išaugintos kakavos pupelės, tačiau to parduotuvėse skaitydamas pakuotes nesužinosi. Geriausias būdas įsitikinti, kuris šokoladas geriausias – paragauti įvairaus po mažą gabalėlį. Skirtumą pajusite iškart. Pigus šokoladas labai saldus, jame daug vanilės – ji „užmuša“ natūralų kakavos skonį. Išsirinkti gerą šokoladą – kaip rinktis vyną. Dažniausiai kuo šis brangesnis, tuo geresnis. Natūralu, kad rankomis gaminamas išskirtinis šokoladas yra brangesnis.„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis