Žinomos moterys fotosesijoje pristatė rankdarbių meistrų kūrinius

Daugiau nei dvidešimt žinomų moterų ir vienas vyras dalyvavo fotosesijoje, skirtoje pristatyti gruodžio 4–5 d. rengiamoje „Kūrybos podiumo“ mugėje dalyvausiančių rankdarbių meistrų kūrinius.

Nemokamas renginys organizuojamas Kauno sporto halėje.

„Kurti papuošalus išmokau iš mamos“, - sakė dainininkė Viktorija Mauručaitė, stojusi prieš fotografės Evelinos Šumilovaitės fotoobjektyvą.

( E. Sumilovaitės nuotr.)

Pirmąjį vėrinį ji suvėrė ir draugei padovanojo 2007 – aisiais. Tuo metu jos muzikinėje karjeroje buvo tarpas, kurį žūtbūt reikėjo kažkuo užpildyti. V. Mauručaitė pasakojo, jog mama prisėsti prie rankdarbių ją ragino ne vieną kartą. Tačiau pasimokyti iš jos papuošalų kūrimo subtilybių dainininkė vis nerasdavo laiko.

„Matyt, gyvenimas pats viską sudėlioja. Kai nebebuvau taip užimta koncertais, turėjau ko nors imtis. O kurti, kruopsčiai dėlioti smulkias detales man patinka“, - sakė mėgiamą užsiėmimą atradusi V. Mauručaitė.

Dainininkė yra ir nėrusi bei mezgusi. Bet rezultatas jos netenkindavo. Galvodavo, kad gali padaryti geriau.

( E. Sumilovaitės nuotr.)

Pastaruoju metu V. Mauručaitė vėl neturi laiko papuošalų kūrybai, bet neabejoja, jog jo dienotvarkėje teks paieškoti – kurti norisi.

Grupės „4 Roses“ narė Giedrė Girnytė pirmuosius rankdarbius pagamino mokykloje. Mergina sau tuomet sukūrė auskarus, kuriuos namuose iki šiol saugo.

( E. Sumilovaitės nuotr.)

„Rankdarbiai nėra paprastas užsiėmimas ir tai daryti tikrai gali ne kiekvienas. Kuo žmogus talentingesnis, tuo jo kūrinys labiau išieškotas, įdomus. Tokiu puoštis tikrai yra ypatingas jausmas“, - sakė pašnekovė.

Jai pritarė ir grupės bendražygė Akvilė Matukaitė.

„Kruopsčiai galiu padaryti tik makiažą! Sau!“, - juokdamasi apie mezgimą, nėrimą ar karoliukų vėrimą sakė dainininkė.

( E. Sumilovaitės nuotr.)

Kaune vyksiančiame „Kūrybos podiume“ savo rankdarbius pristatys apie 70 kūrėjų. Dvi dienas vyks ir įvairūs nemokami teminiai seminarai bei mokymai, kuriuose iš anksto norą apsilankyti pareiškė daugiau nei 700 kauniečių.

„Iš tų darbų, kuriuos pristatėme fotosesijoje, publika rinks dailiausią, o jo autorių apdovanosime sauja vertingų kūrėjams akmenukų – Swarovski kristalų“, - sakė viena iš „Kūrybos podiumo“ organizatorių Inesa Uktverienė.

Fotosesijos akimirkos:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis