Yra daugiau meilės dienų, ne vien šv. Valentino, sako garsūs Lietuvos vyrai

Valentino diena – vieniems šventė, metas kuomet pražystama meile, kitiems – eilinė diena, nes, anot garsių Lietuvos vyrų, reikia mylėti kasdien, ištisus metus. Jūsų dėmesiui – trijų žymių vyrų pamąstymai apie tai, kas yra ir kas turėtų būti meilės diena bei tai, kaip jie myli savo moteris.

Populiariausi straipsniai:
- 10 seksualiausių drabužių, kurie veda vyrus iš proto
- Barbora Radvilaitė: kodėl vyrai kraustėsi dėl jos iš proto
- V. Baublienė: ar man už tai moka
- 20 natūralių skausmo mažinimo būdų, kurie pakeis vaistus
- Kokias nagų formas ir lakavimo tendencijas šį sezoną vertėtų pamiršti
- Vištų sparneliai medaus-sojos padaže

Merūnas Vitulskis, 31 metai, operos solistas

Merūnas Vitulskis
Merūnas Vitulskis
DELFI / Orestas Gurevičius

„ Valentino diena? Žiūrint iš katalikiškos, šventosios pusės, žinoma, žmonai reikia parodyti dėmesį tą dieną, bet daugiau aš tai stebiu iš šono ir vertinu kaip komercinį triuką. Kai mudu su žmona buvome paaugliai, tuomet ši diena imponavo, o dabar mes turime daug svarbesnių progų, kuomet švenčiame savo meilės dienas: susipažinimo, vestuvių metines, vaiko gimimą, gimtadienius ir daugelį kitų. Mes esame ne tipinė pora, dažnai susikuriame sau šventę visiškai paprastą dieną.

Štai, grįžti iš darbo namo, parneši žmonai puokštę gėlių, tai netikėta, taip ir nustebini, ir pradžiugini. Manau, tokie siurprizai yra daug malonesni, nei atėjus Valentino dienai padovanoti gėlių puokštę, nes taip reikia daryti ir taip daro visi.

Manau, kad materialių dovanų dovanojimas šios dienos proga yra pasidavimas komerciniam spaudimui, amerikonizmui, mados klyksmui, galbūt taip stengiamasi pasirodyti vieniems prieš kitus, kas kam ką padovanojo. Galbūt moterys nori gauti dovanų, nes negauna tikros meilės? Man tai atrodo juokinga, nematau prasmės blizgučiais apipilti savo mylimą žmogų, nes ne tame visa esmė.

Be to, mano žmonos požiūris lygiai toks pats, – kuo aš labai džiaugiuosi. Žinoma, gražiomis progomis nevengiu ir dovanų, bet jos turi būti nebanalios. Yra tokia istorija: birželio mėnesį, per Kauno dienas, kur mes susitikom pirmą kartą bei ten prasidėjo mūsų tikra draugystė, aš jai nupirkau rožių ir jas įteikęs pamačiau, kad ji labai susiraukė, pasirodo, jai jos nepatiko, tai pasirodė per daug standartiška. Tuomet nusprendžiau padovanoti jai tokią, kuri tikrai patiks. Iš metalo pats savo rankomis jai išlanksčiau rožę, pirmais metais – pirmą, antrais – antrą, taip ir tęsėsi tradicija dovanoti rožę, tik metalinę – tą, kuri visada žydi ir niekada nevysta.“

Tadas Rimgaila, 30 metų, renginių vedėjas

Klubas.lt (M.Jurkutės nuotr.)

„Valentino diena man siejasi su Meilės diena, nors iš tiesų manau, kad jei myli, tuomet meilės diena yra kasdien. Mokyklos laikais švęsdavau šv. Valentiną, negaliu pasakyti, kad ir dabar neskiriu tam jokios reikšmės. Aš manau, kad kuo daugiau švenčių,tuo geriau, tad ir šią progą stengiuosi paminėti. Man atrodo, ir dovanėlių dovanojimas per šv. Valentiną nėra nieko blogo. Jei tai leidžia galimybės, tuomet kodėl gi ne?

Galbūt antrąjai pusei seniai kažko norėjosi ar reikėjo, na, štai – proga padovanoti. Kaip ir sakiau, švenčių nebūna per daug. Šiemet tą dieną dirbsiu, bet vakare, manau, parvešiu žmonai gėlių, romantiškai išgersime vyno, pats tikiuosi gauti dovanų karštą bučinį, o kaip įvykiai klostysis toliau, negaliu prognozuoti (juokiasi).“

Rolandas Skaisgirys, 45 metai, televizijos prodiuseris

DELFI / Tomas Vinickas

„Mano požiūris į Valentino dieną yra skeptiškas, nors iš kitos pusės, aš visiems procesams, vykstantiems Lietuvoje ar pasaulyje, esu visiškai liberalus ir manau, jeigu tai vyksta ir visuomenei to reikia, tuomet taip ir turi būti.

Mano šeimoje yra švenčiamos dvi tokios, meilei skirtos, šventės. Pagrindinė yra mano ir žmonos susitikimo dienos minėjimas, mums ši diena yra svarbiausia. Be abejo, švenčiame ir vestuvių metines. Šių ar kitų švenčių progomis (o būna, kad ir be progos), mėgstu nudžiuginti žmoną dovanomis. Turiu gerą skonį, žinau, kas jai patinka, tad dovanoju įvairius daiktus, pradedant kvepalais, baigiant įvairiausiais aksesuarais, papuošalais ar kitomis moteriškomis dovanomis. Kokia bebūtų proga, ir pačiam malonu, ir kitam smagu gauti dovanų, manau, niekada niekam nepamaišė apčiuopiama staigmena.“

Sužinokite portalo naujienas pirmieji ir skaitykite žurnalą "Moteris"! Trims portalo skaitytojams, užpildžiusiems anketą, dovanosime 3 mėn. žurnalo "Moteris" prenumeratą.

Skaitykite Moteris.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis