Wallis Simpson - karalių suviliojusi pusiau moteris, pusiau vyras?

Iki pat mirties ji buvo vadinama TA moterimi, kuri supurtė britų monarchijos pamatus. Wallis Simpson, du kartus išsiskyrusi, neypatingo grožio ir ne pirmos jaunystės, taip susuko galvą būsimam Anglijos karaliui princui Edwardui, kad šis per daug nesvarstęs atsisakė sosto. Iki šių dienų sklando begalė legendų apie jos pikantišką asmenybę.

Pusiau moteris, pusiau vyras

Amerikietė nuo pat jaunų dienų garsėjo ypatinga trauka priešingai lyčiai. 1916 m. sulaukusi dvidešimties Wallis ištekėjo už žavingo, bet mėgstančio alkoholį ir smurtaujančio JAV laivyno leitenanto, o po dešimtmečio - už verslininko Ernesto Simpsono. Užmegztų romanų tikslų skaičių žinojo tik pati moteris. Tačiau nė vieni santykiai nebuvo vaisingi – Wallis niekada neturėjo vaikų.

Ši aplinkybė paskatino biografų spekuliacijas apie moters interseksualumą (ir vyriškų, ir moteriškų lytinių bruožų turėjimas). Dar vienas jų argumentas, kad Wallis išvaizda nebuvo tipiškai moteriška. Ji buvo siaurų klubų, kampuoto veido, neišraiškingos krūtinės ir žemo balso. Lyties vystymosi sutrikimą turintys žmonės turi abiejų lyčių bruožų. Gimus tokiam kūdikiui gydytojai ne iš karto gali nustatyti jo lytį.

Šios savaitės skaitomiausi straipsniai:
- R. Meilutytė: gal ne visai kaip bernas elgiuosi, bet labai mergaitiška irgi nesu
- I. Penkauskienė: supratau, kad laikas keisti gyvenimo būdą, atgauti fizinę formą
- Praktiški patarimai, kaip gerai nuvalyti langus

Šiuos gandus dar labiau sustiprino neva geros draugės išplepėtas Wallis prisipažinimas, kad ji su abiem teisėtais vyrais nėra mylėjusis ir niekam neleidžia prisiliesti žemiau savo Diksono-Meisono linijos – taip buvo vadinama riba skirianti šiaurines ir pietines JAV valstijas.

Kita teorija, kad Wallis interseksualumas galėjo turėti mažiau pastebimą formą – nejautrumo androgenams sindromą. Šį sindromą turinčios mergaitės išoriškai beveik nesiskiria nuo kitų. Tačiau jos neturi gimdos ir kiaušidžių. Todėl negali susilaukti vaikų, o bruožai būna gana vyriški, nes neturi kiaušidžių, kurios gamintų estrogeną.

Wallis Simpson jaunystėje
Wallis Simpson jaunystėje
Vida Press

Pikantiška praeitis Kinijoje

Anglijos slaptosios tarnybos Simpson asmenybe susidomėjo šiai pradėjus artimai bendrauti su princu. Santykiams rimtėjant ieškota kompromituojančių faktų turinčios bylos. Viena jų - „Kiniška dosjė“.

Ištekėjus už leitenanto moteriai teko metus praleisti Kinijoje. Čia tarnauti buvo išsiųstas jos vyras. Sklando gandai, kad agresyvus sutuoktinis vertė Wallis kartu lankytis viešnamiuose, kuriuose ji išmoko įvairių seksualinių gudrybių.

Šias gudrybes, anot slaptųjų tarnybų užvestos bylos, ji panaudojo būsimam karaliui suvilioti. Nors princo Edwardo ūgis buvo 1,70 m – tais laikais gana aukštas vyras – tačiau viena iš buvusių meilužių jį vadindavo „mažuoju princu“. Wallis gerai žinojo masažo subtilybes, kuriomis sustiprindavo erekciją, ir naudojo taip vadinamą Šanchajaus gniaužto triuką – mokėjo itin tvirtai suspausti makšties raumenis.

Ar tai buvo tiesa, niekas nežino. Faktas, kad Anglija būsimos princo žmonos nekentė, o biografai "Kiniškos dosjė" bylos nėra skaitę. Ji gali būti toks pat pramanas kaip ir Wallis ryšiai su nacistine Vokietija. Slaptosios tarnybos moterį bandė kaltinti ir šnipinėjimu.

Wallis Simpson
Wallis Simpson
Vida Press

Nenorėjo tekėti už karaliaus

Į princo glėbį moterį įstūmė jos antrasis vyras. Į Londoną 1929 m. sutuoktiniai persikėlė Ernesto iniciatyva. Sutapimas, kad tuo metu viena iš Wallis draugių Thelma buvo Velso princo meilužė. Ernestas itin džiaugėsi pažintimi su būsimu karaliumi ir skatino Wallis su juo bendrauti.

Princui Edwardui Wallis iš pirmo žvilgsnio įspūdžio nepadarė. Moteris net guodėsi savo tetai laiške, kad po trumpos pažinties vargu ar kada nors jie dar pasimatys. Viskas pasikeitė išvykus Thelmai. Šioji Wallis paprašė pagloboti princą. Taip prasidėjo viena didžiausių šio amžiaus meilės istorijų.

Tačiau beprotiška meilė labiau sklido iš princo pusės. Nors Wallis patiko jo dėmesys ir dovanoti papuošalai, ji buvo santūri. Romanui iškilus į viešumą ji įkalbinėjo princą neatsisakyti sosto dėl jos ir išvyko į Prancūziją pasislėpti nuo žiniasklaidos.

Prieš keletą metų į viešumą pateko Wallis rašyti laiškai antrajam vyrui 1937 m. –  iškart po skyrybų su juo ir po tuoktuvių su princu Edwardu. Juose moteris prisipažįsta, kad ilgisi jų paprasto ir ramaus gyvenimo, kad galvoja apie Ernestą kiekvieną dieną ir mini jį savo maldose vakarais.

Wallis biografai mano, kad moteris niekada nenorėjo tekėti už sosto paveldėtojo, tačiau nebegalėjo sustabdyti įsisukusios įvykių karuselės.

Wallis Simpson ir princo Edwardo vestuvės
Wallis Simpson ir princo Edwardo vestuvės
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis