Vestuvių Italijoje rengėja: tai visiškai kitokia šventė nei Lietuvoje

Dar vaikystėje Italiją pamilusi Olga šiandien ten lankosi dažniau nei bet kuri kita lietuvė, ir vis su kita kompanija, panorusia susituokti romantiškumu tiesiog dvelkiančioje šalyje.

Skaitomiausi straipsniai:
- 6 Sarah Jessicos Parker stiliaus paslaptys
- Mažos gudrybės, kurios tirpdo kilogramus
- 5 būdai, norinčioms turėti gražią, stangrią krūtinę
- Fengšui konsultantės patarimai, kaip gyventi šią savaitę
- Greitas pyragas su uogomis

Kai pirmą kartą aplankiau Italiją, buvau dar visai maža mergaičiukė ir iškart pamilau šią šalį. Meilė liko ir užaugusi panorau labiau ją pažinti ir savo svajonę paverčiau realybe apsigyvendama Italijoje.

Tie dveji metai buvo nuostabūs: pamačiau daug įspūdingų gamtos ir architektūros kampelių, susipažinau su šio krašto tradicijomis ir kultūra, pažinau itališką temperamentą, pramokau italų kalbos.

Tas laikas tik dar labiau sustiprino mano meilę Italijai.

Asmeninio archyvo nuotr.
Tačiau kad ir kokia nuostabi buvo Italija, vis tik norėjau gyventi ir šeimą kurti Lietuvoje. Todėl grįžau. Sutikau nuostabų vyrą ir mes ėmėme planuoti vestuves, tačiau jų norėjome kitokių nei įprastai, ir svetur.

Vida Press
Su būsimu vyru vis pasvajodavome apie tuoktuves Italijoje. Sumanymas mūsų šventę surengti užsienyje buvo neįprastas, atrodė sudėtingas ir gana netradiciškas, tačiau ryžomės svajones paversti realybe. Mūsų ir svečių lūkesčiai išsipildė su kaupu – sukūrėme įsimintiną šventę tiek sau, tiek ir savo artimiesiems.

Asmeninio archyvo nuotr.
Kai pavyko sėkmingai suorganizuoti mūsų vestuves, supratau, jog mano vestuvėse trūko vieno žmogaus - kuris ne tik organizuotų, bet ir koordinuotų šventę, nes nuotaka negali būti ir jaunoji, ir koordinatorė, ir visų kitų reikalų tvarkytoja.

Vida Press
Taip ir gimė mano verslo idėja, nes yra ne viena ir ne penkios poros, kurios svajoja atšvęsti savo vestuves artimųjų rate svetur. Italija dažniausiai pasirenkama dėl jos kraštovaizdžio grožio, nes ten kiekvienas regionas yra savaip gražus! Labiausiai užburianti, mano vertinimu, visgi yra Amalfio pakrantė. Jaunieji, išvydę  tuos vaizdus, supranta, jog tai yra daugiau negu tobula aplinka vestuvių šventei.

Vida Press
Oras Italijoje visus metus palankus – jei ir palyja, jau kitą minutę papučia vėjas ir vėl pasirodo saulė. Pietų Italija vestuvėms tinka ištisus metus, šiaurėje – jau kitaip. Tad jei norisi šilumos ir saulės, siūlau vestuves Pietų Italijoje organizuoti nuo balandžio iki liepos arba rugsėjo ir spalio mėnesiais. Na o jei norisi balto sniego ir kalnų, tuokitės nuo lapkričio iki kovo pabaigos. Vestuvėms Italijoje galima rinktis bet kurį regioną ir bet kokią datą - nors ir pirmadienį ar trečiadienį, vasarą ar žiemą.

Vida Press
Visus atvykusius į Pietų Italiją be gražaus vaizdo užburia žmonių svetingumas, miestelio architektūriniai stebuklai, skani esspresso kava, stipraus skonio vynas, vietiniai patiekalai, naminiai ledai. Nesuprantu, kaip italai nepavargsta žavėti aplinkinių. Gyvendama Italijoje maniau, kad po kiek laiko tai pabos, to nepastebėsiu, tačiau tas susižavėjimas tik dar labiau sustiprėjo, nes aplinkiniai  tave priima kaip savą ir norom nenorom perimi italų gyvenimo ypatybes ir temperamentą.

Vida Press
Kalbant apie vestuvių išlaidas – žinoma, jų yra. Taciau kainos nesikandžioja, biudžetą tik kiek padidina lėktuvo bilietai. Pavyzdžiui, 20-30 žmonių šventė (įskaičiuojant lėktuvo bilietus) galima surengti nuo 9 000 eurų. Tai yra tokia pati suma, kurią lietuviai išleidžia tuokdamiesi namie. Mano klientai ne kartą stebėjosi, kad už tą pačią sumą, kurią būtų išleidę vestuvėms Lietuvoje, Italijoje jie gauna nuostabią gamtą, puikų orą sau ir savo svečiams.

Vida Press
Pastebėjau, kad lietuviškuose vestuvėse pagrindinys dėmesys skiriamas dekorui ir fotografijai. Italijoje yra kiek kitaip. Italų šventėje yra svarbu daug ir skaniai pavalgyti, daug šokti. Renginių vedėjų jie atsisako ir visas renginys paliekamas svečių rankose. Tačiau italai – ne pėsti, jie moka linksmintis, nebijo sakyti kalbų ar pakviesti šokiui visai nepažįstamą moterį bei dūkti su ja iki nukritimo. Žinoma, kai lietuviai švenčia Italijoje, dažniausiai atsiveža vestuvių vedėją, didžėjų, fotografą.

Vida Press
Skirtumas tarp vestuvių Lietuvoje ir Italijoje yra tas, jog ten išsitrina ribos tarp palankaus ir ne vestuvėms sezono, vaizdai - lyg iš pasakos, ir tai tampa ne tik švente jauniesiems, bet ir puikiomis atostogomis svečiams.
Vida Press

Daugiau informacijos www.italianwedding.eu

Nuotraukų galerija:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis