V. Grikšaitė-Česnauskienė pirmąkart išbandys jėgas bėgimo trasoje

Futbolininko Deivido Česnauskio žmona, dviejų sūnelių Deivido (5 m.) ir Rojaus (2 m.) mama Vaida Grikšaitė-Česnauskienė intensyviai ruošiasi iššūkiui – „Avon moterų bėgimui“. Birželio 16 dieną Vilniaus Vingio parke ji kartu su šimtais kitų bėgikių bandys įveikti 3,5 kilometrų distanciją.

Taip pat skaitykite:
- Pratimai, padėsiantys panaikinti riebaliukus nuo pilvo apačios
- Minus 10 kg per 13 dienų nebadaujant. Išbandžiusiųjų atsiliepimai
- Produktai, kurių negalima valgyti tuščiu skrandžiu

Mis Lietuva 2002“ nugalėtoja, modelio duonos ragavusi moteris sporto varžybose dalyvaus pirmą kartą, todėl joms ruošiasi itin atsakingai.

„Tikrai nedarau to dėl reklamos. Noriu bėgti kuo greičiau, būti gerai fiziškai pasiruošusių moterų priekyje, o ne vilkis kažkur iš paskos. Todėl labai rimtai priėmiau šį iššūkį, džiaugiuosi, kad ir vyras mane labai palaiko. Dabar jam atostogos, todėl bėgiojame kartu. Deividas ne tik labai geras vyras, tėtis, bet ir treneris“, – šypsosi V.Grikšaitė-Česnauskienė.

Jos vyrui baigėsi kontraktas su Azerbaidžano „Baku“ futbolo klubu, todėl kol paaiškės, kur kitą sezoną žais Deividas, Česnauskių šeima mėgaujasi atostogomis Lietuvoje. Moteris džiaugiasi, kad gimtinėje gali daugiau laiko skirti ir laisvalaikiui, ir treniruotėms.

„Baku – labai gražu, bet čia – žaluma, paukšteliai, lietus, man Lietuvoje – nerealu. Ne veltui sakoma, kad visur gerai, bet namie – geriausia. Ir vaikams čia smagu – darželis, seneliai, draugai. Nors dabar atostogos, tačiau visa šeima laiką leidžiame labai aktyviai ir sportiškai. Berniukai seka tėčio pėdomis, labai mėgsta gainioti futbolo kamuolį, o aš su Deividu bėgioju krosus“, – pasakoja moteris.

V.Grikšaitė-Česnauskienė neslepia, kad pradėjus bėgioti nebuvo lengva. Raumenų skausmą ji jaučia ir dabar, tačiau tikina, kad su kiekviena diena organizmui pakelti fizinį krūvį darosi vis lengviau.

„Kad ir šiandien su Deividu bėgiojome Antakalnio miško takeliais – į kalną, nuo kalno. Sėdžiu ir skundžiuosi vyrui, kad viską skauda, o jis juokiasi. Mūsų fizinis pasiruošimas skirtingas, bet labai džiaugiuosi, kad galiu bėgioti su Deividu. Jis man pataria, kaip kvėpuoti, kada sulėtinti tempą, kokius pratimus atlikti. Kai Baku treniravausi viena, buvo daug sunkiau“, – prisimena futbolininko žmona.

Vaida kelis kartus per savaitę bėgioja po 30-40 minučių, taip pat stengiasi kuo daugiau vaikščioti. Kai gyveno Baku ji su berniukais miesto promenada per dieną nueidavo po 5-7 kilometrus. Kartais penkiametis Deividas net prašydavo mamos grįžti namo ne pėsčiomis, o taksi.

„Man patinka aktyvus gyvenimo būdas. Kai gyvenu su trimis futbolininkais, turiu pasitempti ir aš. Jei tik vyras tuo metu bus Lietuvoje, jis būtinai su berniukais ateis manęs palaikyti. Anksčiau niekada nebūčiau pagalvojusi, kad dalyvausiu bėgimo varžybose, bet aš mėgstu sakyti, kad niekas nevyksta be priežasties. Nors esu tik mėgėja, jau pajutau bėgimo naudą. Man patinka, kad galiu fiziškai išsikrauti, bet tuo pačiu ir įgauti daugiau energijos – būti sveikesnė, stipresnė, ištvermingesnė“, – bėgimo privalumus vardija Vaida.

„Avon moterų bėgime“ kviečiamos dalyvauti ne tik profesionalios bėgikės. Įveikti 3,5 kilometro gali įveikti kiekviena aktyviai gyvenanti moteris, 7 kilometrų distancija skirta toms, kurios nori didesnių iššūkių. Mažieji bėgikai renginio dieną galės pamiklinti kojas 500 metrų bėgime.

„Avon moterų bėgimo“ dalyvės prisideda prie kilnios misijos – priminti apie krūties vėžio profilaktikos ir savitikros svarbą bei parodyti solidarumą moterims, sergančioms krūties vėžiu. Dalyvių registracijos anketa – svetainėje www.moterubegimas.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis