V. Budraitytė: ką daryti, kad po skyrybų moteris neliktų vargšė

Šalies įžymybės prabilo apie vedybų sutartis.

Šio ketvirtadienio vakarą 19.30 val. TV3 laidoje „Ginčas be taisyklių“ bus karštai diskutuojama tema „Ar reikia sudarinėti vedybų sutartis?“

„Aš manau, kad reikia, nes taip ištekėjusi moteris jaučiasi saugesnė“, – tvirtins laidos vedėja Rūta Ščiogolevaitė.

„O aš manau, kad tai – visiška nesąmonė. Garbingas vyras po skyrybų žmonai palieka butus, turtus ir dar moka gerus alimentus, o jei vyras niekšas, nepadės jokios vedybų sutartys. Beje, jei aš išsiskirčiau, nesvarbu, kiek pinigų mokėčiau, vis vien visa Lietuva mane pasmerktų ir išvadintų paršu. Juk visi vyrai kiaulės, ar ne?“ – ironizuos jos kolega Kristupas Krivickas.

„Dar gyvendama su pirmuoju vyru Naujųjų metų išvakarėse tradiciškai būriausi, kas manęs laukia. Kortos parodė skyrybas. Labai nustebau, bet pranašystė išsipildė. Po skyrybų nelikau vargšė, man liko namas ir kitokia vyro parama. Ir su dabartiniu vyru esam viską sutarę, ką darysim, jei skirsimės. Kartu užgyventą turtą dalintume per pusę“, – dėstys būrėja Vaiva Budraitytė.

„Manau, kad visi vyrai yra geri, reikia juos gerbti, mylėti, dievinti, tada bus geri santykiai. Gerų moterų vyrai nepalieka, o po skyrybų elgiasi padoriai. O jei vyrai blogai elgiasi su savo vaikais po skyrybų, tai jie yra išsigimėliai. Vedybų sutartis reikalinga tik tuo atveju, jei vyras ar žmona turi verslą“, – kategoriška bus Kristina Brazauskienė.

TV3

„Ponia Kristina, jūs gal kitoje realybėje gyvenate? Jei vyras nusižiūrėjo kokią blondinę, daryk ką nori, jis vis vien išeis“, – aiškins negalėdama patikėti K. Brazauskienės žodžiais R. Ščiogolevaitė.

Aktorius Marius Jampolskis irgi bus prieš vedybų sutartis: „Jei žmonės stengiasi būti kartu, siekia sulaukti senatvės, dirba dėl savo santykių, kokios gali būti sutartys? Juk tuokdamasis ir pasirašydamas sutartį apie tai, kas bus skyrybų atveju, tu save užprogramuoji skyryboms.“

TV3

Milijonierius Ugnius Kiguolis bus atviras: „Manau, kad mano skyrybų neturėjo būti, jaučiu kaltę ir didžiulį įsipareigojimą padėti savo buvusiai žmonai. Atidaviau jai viską, ko prašė. Mes uždirbam labai nevienodai, todėl ir ateity padėsiu jai ir mūsų vaikui, kiek reikės. Tiesa, jei jos gyvenime atsiras kitas vyras, mano įsipareigojimai mažės. O jei vesiu dar kartą, sudarysiu vedybų sutartį – juk yra verslas.“

TV3

„Kokios gali būti vedybų sutartys, jei yra verslas, paskolos? Tik didžiausiam priešui galima po skyrybų palikti savo įsipareigojimus bankui ar kitas skolas“, – samprotaus Donalda Meiželytė.

TV3

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis