V. Baublienė: apie lieknėjimą ir kitus svarbius gyvenimo pasirinkimus

Pagalvojau, jog kalbėti niekada neslopstančia tema apie lieknėjimą verta ne tik iš teorinių sąmprotavimų pusės. Didelė moterų dalis, to siekianti alinančiomis proginėmis dietomis, neretai ieško lengvo ir stebuklingo kūno formas dailinančio metodo. Prieš vakarėlį, prieš bikinio sezoną kefyrai, grikiai ir pan. Bet ar greitas efektas buvo nors vienai naudingas?

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Kodėl L. Brežnevas valgė šaltus kotletus? Kremliaus virėjų prisiminimai
- Prancūziškos jaunystės pamokos: ištikima, bet nuodėminga
- Alina Orlova: jaučiau, kad nesugebu susitvarkyti su tuo, kas vyksta
- 5 idėjos, kaip mažą kambarį paversti didesniu
- Bulviniai kukuliai

Danijoje gyvenanti Modesta Žukauskienė, liekninimąsi patyrusi savo kailiu ir vėliau parašiusi bestseleriu tapusį leidinį “Slaptas sulieknėjusios merginos dienoraštis”, susikūrė ne tik savo kūnui paveikią sistemą, bet ir ją sėkmingai platina, iniciavusi netipiškas viešumo formas ir sveikatintis skatindama kitas, siekiančias optimalaus lieknumo.

Prisipažįstu, Modestos dienoraščio neskaičiau, tik pavarčiau jį knygyne, pagalvojusi, ai, dar viena stebuklų knyga. Bet kai su ja susiekiau per FB ir pasiūliau apie aprašytą metodą pasišnekėti prie kamerų, supratau, kad bus tikrai naudinga ir įdomu. Modesta specialiai dėl interviu atvyko į Lietuvą, o mano kolegė Rūta Kubilienė, padariusi tą interviu, pasakė – „yes!“

Kad ir kaip kas neigtų šių temų svarbą, pažįstu gal tik tris moteris, kurios kovoja, kad priaugtų vienas kitas kilogramas. Visos kitos nuolatos deda pastangas atsikratyti jų pertekliaus. Ir ne tik dėl grožio, papildomi sunkumai kliudo kūnui, dvasiai, emocijoms ir pan. Ir to niekas neužginčytų.

Neseniai gerdamos kavą su kolege Edita Mildažyte kalbėjomės apie darbo intensyvumą ir svorio bujojimą. Juo daugiau „ari“ galva, juo sunkiau su dietomis, nes smegenys reikalauja gliukozės, net nejunti, kaip makt makt ir prie kompiuterio prisišlamšti. Žinau, labai blogas įprotis – dirbti ir valgyti, bet kategorijos „žinoti ir daryti“ kartais nesutampa.

Tad pagalvojau, kiekviena racionali patirtis šiuo klausimu gali būti pravarti. O jau prieš montažą, skaitydama tekstą apie Modestą, pamačiau, jog jos sėkmė ir idėja turi labai daug racionalaus pamato. Pasakojime, kuris per LRT TV pasirodys jau šeštadienį, Modesta prisipažins: ką parašė, nuodugniai derino su gydytoja dietologe ir rėmėsi blaiviu požiūriu į maistą, emocinį valgymą, loginius stabdžius, kurie suveikia, pasitelkus valios svertus.

Bet kodėl ši daili moteris ėmėsi rašyti “Slaptą sulieknėjusios merginos dienoraštį?

Mintis parašyti sveikos gyvensenos vadovą kilo prieš kelerius metus. Šiandien itin liekna moteris atvirauja, kad pati ilgai kentėjo nuo valgymo sutrikimų, o vaizdas, kurį matė veidrodyje, jai labai nepatiko. Bet iš esmės pakeisti gyvenimo būdą buvo sunku.

“Tik po daugybės nesėkmingų bandymų atsikratyti nereikalingų kilogramų, supratau: pirmiausia reikia keisti įpročius”, – prisipažįsta Modesta, savo FB paskyroje suvienijusi per 10 000 sekėjų, gerbėjų, tikinčių, jog grupėje mesti nereikalingus kilogramus yra efektyviau ir lengviau.

“Prieš trejus ar netgi ketverius metus turėjau daug streso: ir darbo daug, ir studijos, ir šeimoje nemalonumai. Net nepastebėjau, kaip prie mano kūno priaugo plius 10 kg. Vyko vakarėlis, buvo daug fotografuojama. Kai man atsiuntė nuotraukas, žiūriu ir galvoju – Modesta, nejaugi tu taip atrodai? Tam tikros tavo vietos beveik netelpa į ekraną”, – iš savo prisiminimų dabar jau tik juokiasi dienoraščio autorė, puikiai suprantanti panašių emocijų išgyvenančias moteris.

“Tada visas nuotraukas ištryniau iš savo kompiuterio ir draugams pasakiau: gal galit ištrint, negražios. Taip savaime ir atėjo sprendimas – reikia su tuo kažką daryti. Prieš tai daug dietų esu išbandžiusi: ryžiai, grikiai, vandens dietos. Rezultatas buvo, bet po savaitės, kitos, svoris vėl grįždavo, ir su kaupu”, – per interviu pasakoja sulieknėjusi moteris.

“Uždaviau sau klausimą, Modesta, kodėl vienos moterys visą gyvenimą lieka lieknos? Kokių įpročių jos laikosi? Pradėjau internete, forumuose, knygose ieškot naudingos informacijos ir man pavyko jos rast. Žinias pritaikiau sau ir sulaukiau puikių rezultatų. Per pusmetį kilogramai savaime išnyko, nebuvo net didelio streso. Moterys, draugės ėmė manęs klausinėt, ką tu darei, kaip tau pavyko. Tada ir pradėjau jas kviesti į savo namus, pasakoti, bendrauti asmeniškai. Su kiekviena kalbėdavausi po valandą ir pastebėjau, jog apie lieknėjimą visos žino begalę dalykų, tačiau joms reikia palaikymo, motyvacijos. Dažnai moterys galvoja: ateis pirmadienis, imsis liekninimosi. Bet atėjo pirmadienis, jis praėjo ir nieko neįvyko. Atėjo kitas mėnuo – vėl nepavyko. Nuo Naujųjų, ir vėl rezultato nėra”, – sąmprotauja Modesta, suradusi Andželiką, gyvenančią Britanijoje. Abi Modestos privatų dienoraštį įvilko į pagavią istoriją, sulaukusią stulbinamo pasisekimo.

Kaip sakoma, voila, taip aplanko sėkmė!

Primenu, tai nėra knygos reklama ar užsakomasis rašinys. Modestos Žukauskienės istorija iš pirmų lūpų šeštadienį “Stiliuje” per LRT TV.

Kiekviena patirtis teikia naudos!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis