V. Baublienė: apie ką mąsto vyrai?

Įdomu, ar atsirastų bent viena moteris, nenorinti žinoti, kas dedasi vyriškose smegeninėse.

Skaitomiausi šių dienų straipsniai:
- Garsenybių asmeninio trenerio patarimai, kaip nepriaugti svorio ir išlaikyti gražų kūną
- Naujausios manikiūro tendencijos: kokia spalva nagus lakuoti šį pavasarį?
- Savaitės horoskopas: pasiruoškite netikėtumams
- Laimingas gyvenimas be... vaikų
- Skanūs ir minkšti grietiniečiai

Ne visose iš karto. Tik vienoje, svarbiausioje.

Aišku, nestigtų ir nenorinčių ničnieko suvokti, nes tose vyriškose galvose dedasi įdomybių visokių… O sakoma, vyras vienu metu gali galvoti tik apie vieną reikalą.

Prisimenate filmą su Melu Gibsonu, kai gavęs elektros smūgį, gražuolis ėmė girdėti visas moteriškas mintis

LEAD Technologies Inc. V1.01
LEAD Technologies Inc. V1.01
AFP/Scanpix

Šiandien sutikau gal šešis gražuolius. Bandau atsirinkti, kuris iš jų buvo panašiausias į mąstantį tik vieną mintį.

Pirmasis tikrai mąstė kelias. Kai sankryžoje stabtelėjau sukti į kairę ir ramiai laukiau savo eilės, „džipuotas“ mąstytojas visą, gal dviejų minučių laukimo laiką, tiesiog trypė automobilio ratais, įnirtingai čiaumojo kramtomąją gumą (mačiau veidrodėlyje) ir intensyviai pypino…

Kai pagaliau pasukau, maniau, eržilas aplenks ir nurūks kosminiu greičiu. Ir ką? Nieko. Ramų ramiausiai linguodamas savo visureigiu, pasuko iš paskos. Sulėtinau greitį bent pasmalsauti, koks tai buvo erelis. Žiūriu, tiesiog diedas. Nei telefonu kalba, nei gražuolę kokią vėžina, sėdi prie vairo, sukumpęs kaip kurmis, ir tiek. Važiavau, o jis vilkosi iš paskos. Akivaizdu, ne vieną mintį rikiavo.

Vyrai neretai renkasi galingesnius ir taršesnius automobilius
Vyrai neretai renkasi galingesnius ir taršesnius automobilius
Shutterstock nuotr.

Kitas keistuolis parduotuvės kasoje visą laiką „dusino“ savo pačią – kur maišeliai, greičiau krauk, ne taip dedi, kam tiek prisirinkai, kas mokės, kur įkišai pinigus, kodėl palikai kortelę, višta…. Moteriškė, mokėdama eurus, dėliodama pienus, kefyrus ir mėsas, kantriai tylėjo. Paskui neišlaikiusi kažką vožtelėjo jam atgal. Mąstytojas iškart nurimo ir kaip šilkinis kupranugaris, susisėmęs nešulius, nulingavo automobilio link. Vėlgi akivaizdu, vyras vienu sykiu mąstė per daug minčių.

Shutterstock nuotr.

Užvažiavau į degalinę prisipūsti ratų. Iš paskos stabtelėjo dailus automobilis. Kol aiškinausi, kas kaip ką pūtimo aparate veikia, trečias sutiktasis kantriai sėdėjo prie savo vairo ir stebėjo situaciją. Ištvėrė visus mano viražus aplink pūtimo aparatą. Akivaizdžiai matė, jog neturiu jokio supratimo, bet ramiai žiūrėjo kas vyksta. Kai pagaliau iš nevilties atsistojau priešais jo automobilį ir sumojavau žarnigaliu, mąstytojas pliaukštelėjo sau per galvą ir iššokęs iš savo ratų, kaipmat pripūtė maniškius. Ir dar mandagiai atsiprašė – tiek visko mąstęs, kad net nepastebėjo, jog reikia pagalbos.

Ketvirtas veikėjas irgi buvo ne iš kelmo spirtas. Senas geras pažįstamas. Vidury gatvės pasipasakojo cirkų apie savo gyvenimą, paklausinėjo apie manąjį. Paskui padejavo, kad galva sproginėja nuo minčių pertekliaus. Kai atsisveikinom, pavymui šūktelėjo – per daug nemąstyk, viską daryk iškart! Na, nieko sau vyriškas palinkėjimas. Viską ir iškart! Taigi ir ketvirtas atvejis įrodo, jog vyrai vienu sykiu mąsto daug visko.

Reklamos užsakovų nuotr.
Apie penktą sutiktąjį jau nėra prasmės ir labai plėstis. Iš elektronikos parduotuvės jis buvo. Konsultantas, ant kurio užtaikiau kupina nevilties, nes nustojo veikti mano svarbiausio kompiuterio klaviatūra. Baksnoji baksnoji ir nieko. Ipadu didelių tekstų neprirašysi, atskira klaviatūra – man kaip oras. Čiupau ją ir tiesiu taikymu pas specialistus. Mąstytojas apžiūrėjo mano negandą, pasikasė pakaušį, nes nesugebėjau atsivežti kažkokios jungties, ir atsiduso – negaliu net patikrinti ar klaviatūra sveika. Na, ką beveiksi… Dar pleptelėjome apie belaides technologijas ir baigdamas ekskursiją po kompiuterių pasaulį, tarp kitko paklausė – o „vidurius“ klaviatūrai kada nors keitėt?
Escape klavišas
Shutterstock nuotr.

Pasijutau visiška kvaiša. Jau buvau sukėlusi aliarmą iki Kanados, skambinau sūnui, jo nakties viduryje aiškinausi, kurioje parduotuvėje pirkta mano klaviatūra, kur garantija ir kitos nesąmonės, užuot apvertus tą svarbų daiktą kita puse ir atradus dangtelį, po kuriuo ir gulėjo nusibaigusi neveikimo priežastis.

Blondinė, pagalvojau apie save ir paskambinau šeštam, toliau namų išvykusiam mąstytojui, kurio visada visko klausinėju. O svarbiausia – apie ką galvoji? O jis taip pat visada atsako – apie nieką. Tik niekada tuo netikiu. Bet čia jau kita tema.

Tad irgi nieko nemąstydama atsiverčiau Rūtos Vanagaitės „Ne bobų vasara“. Ir negaliu susilaikyti necitavus linksmo Rūtos samprotavimo apie mąstymus.

„Vyro smegenys – tarsi komoda, kurioje daug stalčių ir visi jie atskiri. Yra žvejybos stalčius. Darbo stačius. Pinigų stalčius. Žmonos stalčius. Mašinos stalčius. Vyrai mąsto tik apie vieną dalyką vienu metu, t.y. jie sugeba laikyti atidarytą tik vieną stalčių. Kol jis galvoja apie pinigus, neklauskit jo apie vaikus. Jis turi uždaryti pinigų stalčių ir atidaryti vaikų stalčių. O svarbiausia – komodoje yra vienas stalčius – nieko stalčius. Labai dažnai vyras atidaro nieko stalčių ir visiškai apie nieką negalvoja. Kai klausiate savo vyro, apie ką jis galvoja, ir jis atsako: „Apie nieką“, tai žinokite, kad taip ir yra“.

Shutterstock nuotr.

Pasvajoju, būtų idealu ir moterims vienu metu mintyti tik vieną reikalą. Ištyrinėji jį iš visų šonų, kaip kokį batą ar rankinę, pasidedi toliau ir tik tuomet imi kitą. Turiu draugę, nusidavusią į budizmą, sako, po daugybės praktikų jai taip pavyksta ne tik su batais, bet ir su mintimis. Nors dar vis nelabai tuo tikiu, nes pati niekaip nesusitvarkau su savo vidaus turgumi. Ir kažkodėl įtariu, kad tokio esama ir vyrų galvose…

Taigi apie ką mąsto vyrai?

„iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis