Už ką A. Vasiljevas dievina Lietuvą

Turbūt retas lietuvis pažertų tiek komplimentų mūsų šaliai, kiek jų negaili Lietuvoje vis dažniau sutinkamas vienas garsiausių pasaulio mados istorikų Aleksandras Vasiljevas.

„Aš dievinu Lietuvą. Be jokio melo visiems taip sakau. Lietuva turi tokių dalykų, kurių Jūs patys nevertinate“, – šį, antradienio, vakarą 21.00 val. TV3 laidos „VIP“ žiūrovams prisipažins žinomas vyras.

Kas A. Vasiljevą taip žavi Lietuvoje?

„Tai – grynas oras. Tai tokia unikali ekosistema, kad aš tiesiog dievinu kiekvieną dieną, praleistą Lietuvoje. Aš galiu kvėpuoti pilna krūtine. Čia gyvenantys žmonės prie to pripratę ir mano, kad tai yra normalu. Čia labai teisingi maisto produktai – labai geri pieno produktai – varškė, sūriai, mėsos produktai. Čia atrodo visiems normalu, o tie, kas pagyveno Rusijoje, tai įvertins, nes Jūsų prekės – aukščiausios kokybės“, – vardins garsus svečias.

Kuriamam mados istorijos muziejui A. Vasiljevas taip pat pasirinko Lietuvą, Vilnių.

„Aš patenkintas, čia man patinka viskas. Vitrinos, lankytojų skaičius, manekenai, kurie man priklauso, aš juos atsivežiau. Džiaugiuosi kolekcijomis ir galimybe pasirodyti visoje Lietuvoje. Mano parodos vyksta ne tik Vilniuje, bet ir Kaune, Šiauliuose, vyks Palangoje – Tiškevičių rūmuose, kur dabar muziejus. Ten pristatysiu du kostiumus“, – intriguos mados istorikas.

Vertindamas pastaruoju metu paaštrėjusius Rusijos santykius su kaimynais, dizaineris diplomatiškas: „Dabar bus didelė paroda Maskvoje, GUM prekybos centre, Raudonojoje aikštėje. Ten bus šimtas kostiumų. Aš jų neparodysiu Lietuvoje – publikai kolekcija bus neįdomi, nes ten tarybinių žvaigždžių kostiumai. Žmonės nenorės į juos žiūrėti. Ir aš nieko neerzinsiu. Aš nerodysiu Lietuvai Alos Pugačiovos ir Irinos Alegrovos suknelių. Tikrai. Nerodysiu ir Nikolajaus Baskovo kostiumo ar Filipo Kirkorovo...“

Sužinosite, ką mados istorikas galvoja apie įgimtą stiliaus supratimą bei apie kone visose gyvenimo srityse šiais laikais išsikerojusį seksualumą?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis