Tikri žmonės, kuriuos laikė vampyrais ir bijojo po mirties

Jie buvo itin žiaurūs, galingi ir mėgavosi krauju. To meto žmonėms jie atrodė tikrų tikriausi vampyrai, o legendos apie juos išlikusios iki šių dienų. Beje, archeologai iki šiol randa kapų, kur numirusio žmogaus galva buvo nukirsta ir padėta prie kojų. Mat daugelį amžių Europoje tikėta, kad žiaurūs ir blogi žmonės po mirties gali sugrįžti vampyrų pavidalu.

Vampyrai iš Vokietijos

19 a. pabaigoje ir 20 a. pradžioje Vokietijoje siautėjo du maniakai žudikai praminti Diuseldorfo vampyru ir Hanoverio vampyru. Pirmasis – Peteris Kürtenas – iki 1931 metų nužudė apie 60 žmonių. Antrasis – Fritzas Haarmannas – prisipažino nužudęs 27 aukas. Abu jie laikraščiuose buvo praminti vampyrais, nes gerdavo savo aukų kraują. Manoma, kad Peteris Kürtenas matydamas kraują pasitenkindavo seksualiai. Tuo tarpu Fritzas Haarmannas pagarsėjo ir keistu žudymo būdu – jis žmonėms perkąsdavo gerkles.

Šių dienų skaitomiausi:
Sekso naujovės, kurias būtina išbandyti lovoje
Moterys, kurioms išgarsėti padėjo ekstremalūs pokyčiai (FOTO)
10 populiariausių iškrovos dienų
Rasos grožio pokyčiai: plaukų patrigubėjo (FOTO)
Koks aliejus padeda manekenėms išgauti švytinčios odos efektą?
Paprasti būdai, kaip drabužiais paslėpti plačius klubus

Nellie Vaughn

19-etė amerikietė mirė nuo tuberkuliozės. Prieš du šimtus metų tai buvo dažna ir mirtina liga. Tačiau vietiniuose pasakojimuose yra išlikusi istorija, apie keistus įvykius po merginos mirties. Buvo pasakojama, kad praėjus vos kelioms dienoms sušlubavo Nellie brolio sveikata. Berniukas per kelias dienas sunyko akyse. Galiausiai vieną rytą tėvai rado jį mirusį ir visiškai baltą – tarsi be kraujo. Netrukus susirgo vyriausioji sesuo ir mama. Tuomet šeimos galva ėmėsi beprotiško plano - iškasė Nellie palaikus. Net po kelių savaičių praėjus nuo mirties, visų nuostabai, jis buvo nepradėjęs irti. Nukirtus merginai galvą ir persmeigus širdį, pasakojama, ligos šeimą apleido.

Elžbieta Batori

Lenkijos karaliaus ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Stepono Batoro dukterėčia Elžbieta Batori iki šiol vadinama didžiausia serijine žudike ir net lyginama su žiauriuoju Vladu Drakula. Skaičiuojama, kad jos aukų – daugiausia jaunų valstiečių dukterų – skaičius siekia iki 650. Pirmosiomis grafienės aukomis tapo jos tarnaitės. Jas Elžbieta plakdavo rimbais pilies rūsyje, vilkdavo nuogas sniege ar numarindavo badu. Pasakojama, kad savo aukas plakdavo iš priekio, nes patikdavo matyti agonijos perkreiptus veidus. Netrukus aukomis tapo valstiečių dukros, o vėliau ir didikų. Sklido kalbos, kad kunigaikštienė ne tik geria nekaltų mergelių kraują, bet ir maudosi jo voniose. Tačiau dabar istorikai mano, kad visos kalbos ir kaltinimai buvo pramanytos dėl to meto politinių peripetijų.

Peteris Plogojowitzas

Vyras buvo paprastas Serbijos valstietis, gyvenęs 18 amžiuje. tačiau po jo mirties kaime prasidėjo keisti dalykai. Netrukus vienas po kito paslaptingai mirė devyni žmonės. Visi jie prieš mirtį neva pasakojo, kad matė Peterį sapnuose ir jis juos bandė smaugti. Kad tėvas kartais lankosi namuose praėjus trims dienoms po jo palaidojimo paliudijo ir Peterio sūnus. Deja jis netrukus taip pat paslaptingai mirė. Valstiečio žmona pabėgo pas tolimus giminaičius, kai naktį išvydo velionį vyrą, prašantį naujų batų. Iki šiol pasakojama, kad kai neapsikentę kaimiečiai po kelių savaičių iškasė Peterio kūną, jo akys judėjo. Jam buvo nukirsta galva ir paslaptingos mirtys baigėsi.

Vladas Drakula

Pačiu tikriausiu vampyru Vladą Drakulą po mirties praėjus kone keturiems šimtams metų pavertė rašytojas Bramas Stokeris. Jis 1897 metais išleido romaną „Drakula“. Vladas gimė 1431 metais Valachijos kunigaikščio Vlado II šeimoje. Jaunystėje jį įkaitu buvo paėmę turkai, iš kurių sužinojo apie kankinantį egzekucijos metodą - pasmeigimą ant kuolo. Šia bausme jis bausdavo neištikimus didikus, nesąžiningus pirklius, tinginius valstiečius, nedorovingus, vagis - visus, kas nors mažiausiai prasikalsdavo. Po mirties dėl tokio žiaurumo gavo „smeigiko“ pravardę ir buvo nukirsdintas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis