Sophia Loren - meilė vedusiam vyrui, patirtas persileidimas ir „viešnagė“ už grotų

Sophią Loren galima vadinti paskutine iš gyvųjų Holivudo legendų. Rugsėjį tikriausiai garsiausiai italei sukako 80 metų, tačiau ji, kaip tikra kino deivė, renginiuose pasirodo pasitempusi ir elegantiška. Tačiau vienos seksualiausių moterų likimas nelepino - teko pakovoti dėl vedusio vyro meilės, patirti persileidimą ir pasėdėti už grotų.

Populiariausi straipsniai:
- 20 taisyklių, kurios padės išsaugoti ir pagerinti santykius su mylimu žmogumi
- I. Kofas: į gerbėjų laiškus niekada neatsakinėju
- Kaip numesti svorio nesilaikant griežtų dietų
- Kaip patiems pasigaminti apvalų kilimėlį
- Tartaletė su vaisiais

Teko sėdėti kalėjime

Sophios Loren tėvas nenorėjo vesti jos motinos – tai buvo didelė gėda tarpukario Italijoje – nors per daugiau nei penkerius metus susilaukė dviejų dukterų. Galiausiai jis mergaitės motiną paliko dėl kitos ir nieko daugiau nenorėjo žinoti apie savo dvi dukteris ar jų paremti. Sophios šeima daugelį metų buvo: sesuo, mama ir močiutė. Po Antrojo pasaulinio karo pastaroji Pozzuoli miestelyje atidarė smuklę jų namo svetainėje. Čia buvo parduodamas namų gamybos vyšnių likeris, Sophios mama grodavo pianinu, sesuo dainuodavo, o ji nešiodavo gėrimus ir plaudavo indus.

Iš skurdo Sophia tikėjosi išbristi dalyvaudama gražuoliu konkurse. Vos sulaukusi 16 metų mergina Italijos gražiausios merginos karūnos negavo, bet pateko į finalą ir buvo pastebėta kino režisierių. Sophios grožiui suspindėti nesutrukdė net ir karo metais gauta trauma. Tuomet jai bėgančiai į slėptuvę į smakrą pataikė bombos skeveldra.

Sophia Loren
Sophia Loren
Vida Press

Grožio konkursas būsimai aktorei buvo lemtingas. Vos po metų ji jau filmavosi pirmame savo filme. Dar po šešerių ji jau vaidino Holivude. Jos žvaigždė negesta iki šiol, nors susilaukusi vaikų ji ėmė filmuotis itin retai - vos po vieną filmą per dvejus metus. Greitas išpopuliarėjimas ir praturtėjimas aktorei atnešė ir bėdos. 1982 metais grįžus atostogų į Italija ji buvo suimta ir pasodinta į kalėjimą. Tiesa, neilgam – vos 18 dienų. Įkalinimo priežastis – itin itališka. Sophia buvo kaltinama mokesčių mokėjimo vengimu. Po 30 metų teisinės kovos, aktorė buvo išteisinta ir atgavo gerą vardą.

Gyvenimo meilė – vedęs vyras

Savo gyvenimo vyrą Sophia Loren sutiko tame pačiame grožio konkurse. Italijos filmų prodiuseris Carlo Ponti buvo komisijos narys. Jaunutė, graži mergina bemat krito 38 metų vedusiam vyrui į akį ir širdį. Netrukus ji tapo jo filmų nuolatine žvaigžde. Sulaukusi vos 19 metų Sophia tapo 22 metais vyresnio, už ja žemesnio ir praplikusio vyro meiluže. Tačiau jos toks statusas netenkino, mat puikiai matė, kaip visą gyvenimą vargo mama.

Carlo susiruošė ką nors keisti tik Sophiai išvykus į Holivudą. Čia netrūko gerbėjų, jai siūlančių ne tik meilužės, bet ir žmonos statusą. Vienintelė kliūtis vesti Sophia Carlui buvo Italijos įstatymai. Čia skyrybos dar buvo itin retas reiškinys ir prilygo didžiulei nuodėmei. Vis negaudamas leidimo išsiskirti su pirma žmona Carlo vis tiek pasiryžo vesti antrą kartą. Po penkerių metų santuoką teko anuliuoti, nes grėsė būti pasodintam į Italijos kalėjimą už dvipatystę. Po trijų metų pora rado išeitį – tapo Prancūzijos piliečiai. 1966 metais jie susituokė antrą kartą – šį kartą visam gyvenimui. 2007 metais Carlui mirus Sophia sakė, kad daugiau nežada tekėti, nes dar kartą taip mylėti neįmanoma.

Sophia Loren su vyru Carlu
Sophia Loren su vyru Carlu
Vida Press

Sophiai ir Carlui ilgą laiką nepavyko susilaukti vaikų. Pirmą kartą pagaliau pastojus aktorei teko skaudžiai nusivilti – ji patyrė persileidimą. Kelis metus gedėjo negimusio kūdikio, kol vėl pasijuto nėščia. Šį kartą ji darė viską, kad kūdikis gimtų – visą nėštumą praleido lovoje daug ilsėdamasi. 1968 metais gimė sūnus, kurį pavadino tėvo garbei. Dar po penkerių metų po tokio pat sunkaus nėštumo gimė antras sūnus – Edoardo.

Figūrą saugo valgydama makaronus?

Sophios Loren figūra – tikras grožio ir seksualumo etalonas: putli krūtinė, liaunas kaip širšės liemuo ir apvalūs klubai. Kartą paklausta, kaip jai pavyksta išlaikyti tokias formas, ji atkirto, kad valgo itališkus makaronus. Tačiau aktorė taip tik pajuokavo. Kitame interviu ji atvirai prisipažino, kad sunku tapti ir išlikti patrauklia, jei esi tinginė. Sophia kiekvieną rytą pradeda mankšta ir kasdien išeina pasivaikščioti gryname ore. Be to, ji valgo dažnai, bet po labai mažai. Jos valgiaraštyje daug daržovių, šiek tiek mėsos ir kai kurių vaisių. Mėgstamus makaronus ir saldumynus italė sau leidžia tik ypatingomis progomis.

Aktorė teigia niekada nesinaudojusi plastikos specialistų paslaugomis. Išlikti žaviai ir gražiai jai padėjo disciplina. Sophiai labai svarbu gerai išsimiegoti – ji keliasi penktą arba šeštą valandą ryte, bet miegoti eina aštuntą arba devintą vakaro. Taip pat niekada nepamiršta ryte pasitepti drėkinančiu kremu, o vakare maitinančių. Dažnai odą lepina alyvuogių aliejaus kaukėmis ir voniomis. Jos manumu kiekviena moteris su amžiumi turi rasti, kas geriausiai jai tinka ir naudoti gerus produktu. Jos gyvenimo principas, praverčiantis ir puoselėjant grožį, – geriau mažiau, bet gero.

Sophia Loren
Sophia Loren
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis