Sekso mašina vadintos Lizos Minnelli laimės paieškos: 4 santuokos, aibė meilužių, vyro neištikimybė su jos motina ir narkotikai

Liza Minnelli kovo 12 dieną atšventė savo 70-ąjį jubiliejų. Pasakojame legendinės aktorės ir dainininkė pakilimo ir nugrimzdimo į užmarštį istoriją.

Holivudo žvaigždė Liza Minnelli jau seniai yra to amžiaus, apie kurį moterys nelinkusios atvirauti. Žinoma, metai neaplenkė aktorės, tačiau juodos išraiškingos kino divos akys dega taip pat, lyg jai būtų septyniolika. Prisiminkime jos gyvenimo istoriją.

Vida Press

Pasakos pabaiga

Apie tokią vaikystę, kokią turėjo Liza, daugelis galėjo tik svajoti: garsūs tėvai, aktorė Judy Garland ir režisierius Vincente'as Minnelli, gražus namas, ryšiai ir priteklius. Merginai nusimatė spindinti ateitis, teliko ištiesti ranką ir pasiimti, viską, kuo taip dosniai apdovanojo ją likimas. Deja, laimė šeimoje viešėjo neilgai. 1951 metais Judy Garland ir Vincente'o Minnelli santuoka subyrėjo. Kai sutuoktiniai išsiskyrė, Judy išbandė viską: narkotikai, užgėrimai, nesibaigiančios vyrų virtinės. Liza savo motinai tapo „nosinaite ašaroms“. Moteris pasakojo dukrai apie savo meilužius ir pačią nepatraukliausią gyvenimo pusę.

Liza su tėvu
Vida Press

Nepaisant daugybės problemų su sveikata, alkoholiu ir tabletėmis, Judy įsigudrino dar kartą ištekėti ir pagimdyti dar du vaikus. Natūralu, kad rūpinimasis mažyliais užgulė vyresniosios dukters pečius.

Liza Minnelli su mama Judy Garland ir broliu bei seserimi
Vida Press

Iš esmės, Lizai teko pasirūpinti ne dviem, o trimis vaikais, kadangi aktorė motina reikalavo ne mažiau dėmesio už mažuosius brolį ir sesutę. Judy Garland nuolat bandė žudytis, o kartais tiesiog simuliavo procesą, taip siekdama atkreipti į save dėmesį. Dukra skaudžiai išgyveno visus šiuos įvykius, todėl kai tik pasitaikė tinkama proga, suskubo išeiti iš namų.

Nulemtas likimas

Pirmą kartą Liza ekrane pasirodė būdama trejų. Tai buvo juosta „Gerą seną vasarą“ („In the Good Old Summertime“), kurioje jos motina atliko pagrindinį vaidmenį. Būdama penkerių mergaitė pradėjo mokytis stepo pas Fredą Astorą, septynerių – šokti Niujorko teatro scenoje, trylikos – dalyvavo televizijos laidoje kartu su Gene'u Kelly, o penkiolikos nusprendė važiuoti į Niujorką, kur įstojo į teatro meno mokyklą.

Vida Press

Tai buvo nuotykių ir kovos už vietą po saule metai. Liza Minnelli ėmėsi bet kokio darbo, ar tai būtų manekenė, ar statistė. Tuo pat metu ji mėgino savo jėgas ir kaip aktorė, ir kaip dainininkė. Būdama septyniolikos mergina pasirodė vienoje scenoje kartu su dukra Londono „Palladium“ teatre. Būtent tada Judy suprato, kad užsiaugino stiprią konkurentę, o Liza pajautė, kad motina ir vėl tolsta nuo jos.

Vida Press

1965 metais Liza Minnelli sublizgėjo Brodvėjaus miuzikle „Flora the Red Menace“ ir gavo už šį savo vaidmenį prestižinę „Tony“ premiją. Vis dėlto, tikroji šlovė ją užgriuvo po pasirodymo miuzikle „Kabaretas“ („Cabaret“). Šis sėkmingas projektas laimėjo aštuonias iš vienuolikos šios premijos nominacijų!

Vida Press

Per žingsnį nuo „Oskaro“ Liza pirmą kartą buvo 1970 metais, kai ekranuose pasirodė filmas „The Sterile Cuckoo“, tačiau gauti šią prestižinę statulėlę pavyko tik praėjus dvejiems metams, už dainininkės Sally Bowles vaidmenį miuziklo „Kabaretas“ kino versijoje. Deja, visi paskesni Minnelli darbai kine tokio neįtikėtino įspūdžio nepalikdavo, nors Martino Scorsese juosta „Niujorkas, Niujorkas“ („New York, New York“) buvo neprastas mėginimas susigrąžinti buvusį populiarumą. Beje, šis darbas aktorės repertuarą papildė keliomis naujomis dainomis.

Vida Press

Motinos pėdomis

Nuo mažų dienų Lizai buvo kartojama, kad ji savo išore labai panaši į mamą. Kai ji žengė pirmuosius žingsnius scenoje, kritikai vienbalsiai tvirtino, kad kylančios žvaigždės išraiškos maniera išduoda joje Judy Garland dukrą.

Vida Press

Minnelli tokie palyginimai ne juokais erzino ir skaudino, negana to, ji labai bijojo pakartoti savo motinos likimą. Tačiau jeigu šou versle Liza sugebėjo pastovėti už savo nepriklausomybę ir atsikratyti etiketės „Judy dukra“, tai asmeniniame gyvenime merginos laukė visiškas fiasko.

Vida Press

Jos audringus romanus aptarinėjo visas kino pasaulis. Spauda be jokios gėdos pavadino aktorę „sekso mašina“. Nors ir neturėdama modelio išvaizdos, tačiau apdovanota neįtikėtina charizma, Liza sugebėjo įsitempti į lovą net ir labiausiai užkietėjusius šeimos vyrus.

Su Peteriu Allenu
Vida Press

Pirmą kartą Minnelli ištekėjo pasistengus pačiai Judy. Moteris svajojo, kad dukra pažabotų savo aistrą intrigėlėms ir apsiramintų, todėl supažindino ją su savo protežė, dainininku Peteriu Allenu. Iš pradžių viskas klostėsi neblogai, tačiau „geranoriai“ pakuždėjo Lizai, kad tarp jos sutuoktinio ir motinos susiklostė toli gražu ne draugiški santykiai. Jie – meilužiai! Tai aktorei buvo tikras smūgis. Žinoma, nusiraminimo ji puolė ieškoti kitų vyrų glėbiuose.

Vida Press

1974 metais Minnelli išsiskyrė su Allenu ir santuokos saitais susisaistė su kino prodiuseriu Jacku Haley. Vis dėlto, žmonos statusas nepadėjo jai nusiraminti, ji ir vėl ėmė regzti romanus už šeimos ribų.

Vida Press

Kartais viskas pasiekdavo tokį lygį, kad kino žvaigždės meilužiai pradėdavo aiškintis santykius su ja tiesiog jos sutuoktinio akyse! Situaciją dar labiau blogino nuolatinis aktorės ir dainininkės piktnaudžiavimas narkotikais ir alkoholiu. Žinoma, vieną gražią dieną Jackas Haley dingo iš savo žmonos gyvenimo, o Minnelli susidūrė su sveikatos problemomis, kurios atvedė ją į ligoninę.

Vida Press

Palikusi ligoninės sienas, aktorė jau kelintą kartą pabandė pradėti viską iš naujo. 1979 metų gruodžio 4 dieną ji dar kartą ištekėjo. Jos išrinktuoju tapo skulptorius Markas Gero. Ramus, geras ir inteligentiškas vyras, ko gero, puikiai papildė tokią „kibirkštį“, kaip Liza Minnelli. Tačiau ir ši santuoka 1992 metais subyrėjo.

Markas Gero
Vida Press

Kitu vyru, kuriam pavyko prie altoriaus atvilioti įsimylėti linkusią dainininkę, tapo prodiuseris ir koncertų rengėjas Davidas Gestas.

Vida Press

Jų vestuvės labiau priminė „Grammy“ apdovanojimų teikimo ceremoniją. Viešbutyje „Regent“ susirinko kino ir muzikos pasaulio garsenybės. Iškilmės jaunavedžiams kainavo 3,5 milijono dolerių!!! Įsimylėjėliai kūrė ateities planus ir net norėjo įsivaikinti vaikų, tačiau jau po pusantrų metų pora pateikė skyrybų prašymą. Gestas apkaltino žmoną užpuolimu ir pamėgino atimti solidžią jos turto dalį. Vis dėlto, jo planai apiplėšti Minnelli patyrė fiasko.

Vida Press

Dar vieną artimo žmogaus netektį Liza mėgino numalšinti narkotikais. Po triukšmingų skyrybų žvaigždė eilinį kartą atsidūrė reabilitacijos centre. Pabaigusi gydymą, aktorė pasirinko ne tokį viešą gyvenimą ir užsiėmė labdara. Deja, jos kova su žalingais įpročiais tęsiasi iki šiol, tačiau Liza Minnelli, net būdama septyniasdešimties, nepasiduoda. Tai ne jos charakteriui.

2014-ieji
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis