Sausio mėnesio „Moteryje“ – žiemos grožis

Kai sniego maišai danguj užrišti magiškais siūlais ir akys atsimuša tik į pilką niūrumą, tyrumo, švaros suteikiantį sniego jausmą susikurkite širdyje.

Pradėkite nuo atostogų sau. Kad neapsiriktumėte, patariame, kokios yra ryškiausios 2016-ųjų metų grožio pasaulio tendencijos, kur link juda grožio chirurgija, kur vykti SPA atostogų.

Tendencijos

• Kaip dažysimės, ką valgysime, kas padės padailinti figūrą ir kuo kvepinsimės 2016-aisiais? Žurnalistė Ana Treščina išsiaiškino, kad ryškiausias būsimo pavasario makiažo akcentas bus mėlyni, ypač – kobalto ir žalsvo atspalvių, vokų dažai. 2016-uosius Jungtinių Tautų generalinė asamblėja paskelbė tarptautiniais ankštinių metais, tad vieni iš populiariausių produktų bus pupos, lęšiai, žirniai ir kiti jų giminaičiai. Sporto pasaulyje karaliaus naujausios technologijos, tiksliau, įvairūs prietaisai, padedantys sportuojantiems žmonėms sekti savo kūno rodmenis. Kosmetikos pramonė pranašauja retro aromatų atgimimą.

Mėlynų vokų dažų tendenciją galima pritaikyti įvairiai: pasidaryti mėlyno tono dūminį makiažą, apvesti akis mėlynai arba tik paryškinti išorinius ir vidinius jų kampučius, nubrėžti aiškias linijas aukščiau viršutinio voko.
Žurnalas "Moteris"

Asmeninė patirtis

• „Prieš pusantrų metų pradėtas 10 mėnesių mitybos režimas nutrūko per paskutines operos „Trubadūras“ repeticijas, ir jau gerą pusmetį nebeturiu vilties į jį grįžti. Mane gydanti švedė biopatė Gudruna Jonsson patarė, kad, jei noriu grįžti į mitybos režimą, mano organizmui prireiks tam tikro šoko. Taigi tos „šoko terapijos“ vykstu į kliniką „Viva Mayr Altaussee“, – pasakoja Vilniaus miesto operos režisierė Dalia Ibelhauptaitė. Įspūdžius iš Austrijos Alpėse esančios klinikos, kurioje praleido dvi praėjusios vasaros savaites, Dalia sudėjo į dienoraštį.

„Žmonės į kliniką važiuoja dėl įvairių priežasčių: mačiau ir sergančių mirtinomis ligomis, ir paralyžiuotų po insulto, ir net manekenių, kamuojamų anoreksijos. Ir kiekvienas čia randa sau atsakymų. Man tarsi atsivėrė akys. Supratau, kad niekas negalės tau padėti, jei pats sau nepadėsi“, – tikina Dalia Ibelhauptaitė
Žurnalas "Moteris"

Iš arčiau

• „Negalėčiau sakyti, kad ajurveda pradėjau domėtis todėl, kad ji man viskuo tiko. Iš tikrųjų man niekas netiko. Pajutusi, kad darosi sunku valdytis, kad neturiu energijos, ėmiau ieškoti atsakymų. Protas iš pradžių maištavo, bet pabandžiau gyventi pagal ajurvedos dėsnius ir pamačiau, kad jie veikia“, – teigia Eglė Kauneckienė. Kodėl šios tradicinės indų medicinos sistemos pradininkais Lietuvoje laikomi Eglė ir Darius Kauneckai su trimis vaikais įsikūrė Valensijoje ir čia ėmė organizuoti ajurvedos stovyklas, domisi žurnalistė Virginija Rimkuvienė.

„Šiuolaikinės moterys labai daug iš savęs reikalauja. O jei dar prigimtis ugninė, nori ir uždirbti, ir gerai atrodyti, ir užauginti tobulus vaikus, ir turėti gražius namus, ir savęs vertą vyrą. Visko spėti neįmanoma. Turi atsirinkti, kas svarbiau“, – sako Eglė Kauneckienė
Žurnalas "Moteris"

Kūrėjai

• Tarp jų jiems nežinant pleveno savo valandos laukiantis meilės angelas. Kai Kornelija Gerikaitė gimė, penkiolikmetis Eimantas Ludavičius klaidžiojo po jos gimtąją Kretingą. Jiedu mokėsi toje pačioje meno kalvėje Telšiuose, gyveno tame pačiame name, per langus žvelgė į tą patį Masčio ežerą. Kai penkiolikmetė Kornelija pradėjo skraidyti į tolimiausias pasaulio šalis, Eimantas, pats nežinodamas kodėl, ėmė piešti manekenes ir darė tai beveik tiek pat metų, kiek modeliu dirbo Kornelija. Kai šiųdviejų žmonių žvilgsniai susitiko, ji buvo mokinė, jis – meistras. Ji įsimylėjo iškart, jis padovanojo jai stiklainį aviečių uogienės. Septynerius metus juvelyrė ir Lietuvos nacionalinio muziejaus vyriausiasis dailininkas architektas gyvena bei kuria po vienu stogu. Apie savo meilės stebuklą pora pasakoja Virginijai Majorovienei.

„Mudu – lyg užburti“, – sako Kornelija Gerikaitė ir Eimantas Ludavičius.
Žurnalas "Moteris"

Kūnas

• Kuo toliau, tuo sunkiau bus senti natūraliai. Naujausiomis technologijomis ginkluoti plastinės chirurgijos virtuozai pasiryžę padaryti viską, kad būtume gražios ne tik per amžius, bet ir amžinai. Senstelėjusius audinius ir organus bus galima atauginti naudojant kamienines ląsteles, o naujus veidus sukurti 3D spausdintuvu. Kur link juda grožio chirurgija, domisi Virginija Rimkuvienė.

Grožio chirurgija dabar pametusi galvą dėl riebalų. Nusiurbtų ir tinkamai apdorotų galima suleisti, kur tik norime: į krūtis, sėdmenis, blauzdas, ir taip išgauti trokštamą smėlio laikrodžio figūrą. Didžiausias jų privalumas – natūralumas.
Žurnalas "Moteris"

Kelrodis

• „SPA atostogų vykstu jau šeštus metus. Pirmąkart ryžausi iš smalsumo išbandyti, ką reiškia nuvykti kur nors iš anksto nusiteikus ne gulėti paplūdimyje, o padaryti ką nors naudinga sau. Dažnai pervertiname savo svarbą, manome, kad pasaulis be mūsų sugrius“, – tvirtina išskirtinių kelionių organizatorė Inga Bytautė. Kur vykti SPA atostogų ir ką daryti, kad neapsiriktume, ji papasakojo žurnalistei Anai Treščinai

„Būtų idealu, jei kasdien įdėtume po baltą akmenuką į savo kūno geros savijautos vazą. Tarkim, kas rytą padarytume po penkis pratimus, išgertume šilto vandens su citrina, neprisišveistume likus mažiau nei dviem valandoms iki miego“, – pataria Inga Bytautė
Žurnalas "Moteris"

Naujų potyrių Naujaisiais metais!

Žurnalas "Moteris"

..........................
* Skaitomiausias mėnesinis žurnalas

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis