Rugpjūčio mėn. MOTERIS - apie iš minios išsiskiriančias asmenybes

Rugpjūčio mėnesio „Moteris“* viršelio veidas Asmik Grigorian: „Geriau jokiose svajonėse negalėjau įsivaizduoti.“

Nuo liepos mėnesio numerio žurnale „Moteris“ savitą požiūrį į gyvenimą turinti Beata Tiškevič-Hasanova naująjį esė skyrė mergaitėms – kad paskatintų rinktis tai, ko joms iš tikrųjų reikia, o ne tai, kas visuotinai priimtina. Originalus mąstymas ir tvirtas stuburas – štai kas būdinga visiems žurnalo herojams, drįstantiems gyventi be standartų.

• Operos solistė Asmik Grigorian ir režisierė Dalia Ibelhauptaitė susitiko prieš devynerius metus ir nė nemanė, kad darbas ir gyvenimas sujungs jas į neišrišamą mazgą. Dabar šios dvi talentingos asmenybės susėdo atviro pokalbio apie sutapimus, pergales, ašaras, ilgus naktinius pokalbius, ir, žinoma, apie meilę: liepos 18 d. Graikijoje, Keos saloje, įvyko Asmik Grigorian ir režisieriaus Vasilijaus Barchatovo vestuvės.

Žurnalas "Moteris"

• Dizainerė Julija Janulaitytė iš kitų mados kūrėjų išsiskiria tuo, kad kuria drabužius ne mankeniškos figūros, o normalaus sudėjimo vyresnėms moterims. „Prekių ženklą „Julia Janus“ įkūriau norėdama perteikti savo gyvenimo būdo ir stiliaus supratimą bei padėti tokioms kaip aš – netelpančioms į masiškai formuojamo gražaus kūno suvokimo rėmus“, – sakė kūrėja.

„Riebaliukai neužgožia asmenybės, tačiau prastas požiūris į save gali padaryti nepataisomos žalos“, – sako dizainerė Julija Janulaitytė
Žurnalas "Moteris"

• 20 metų baletui paskyrusią Jūratę Sodytę-Bradauskienę jau senokai visi lygina su aktore Kate Blanchett. Pastaruoju metu tam atsirado dar viena priežastis – balerina išmėgino aktorės amplua suvaidinusi režisierės Alantės Kavaitės filme „Sangailės vasara“.

„Jeigu visąlaik ko nors bijosi, trepsėsi vienoje vietoje“, – Jūratė Sodytė-Bradauskienė pataria įjungi avantiūrizmo variklį
Žurnalas "Moteris"

• Poetas, vertėjas, literatūros kritikas Darius Pocevičius žurnalui „Moteris“ papasakojo ne tik apie įdomius gyvenimo posūkius, bet ir tamsiąją maištingo gyvenimo pusę – alkoholizmą. Šią bėdą vyrui padėjo įveikti tvirta valia ir gyvenimo moteris Marija.

„Buvau daug blogesnis žmogus, kai daug ir dažnai gėriau“, – atvirai pasakoja Darius Pocevičius
Žurnalas "Moteris"

• Nauja savipagalbos metodika – tapingas turi vieną didelį pranašumą – nebūtina aiškintis, kas sukėlė emocinę problemą, užtenka tik žinoti, kokius kūno taškus tapšnoti ir kokias frazes kartoti. Vos kelias ar keliolika minučių taip raminamai tapšnojant problema sumažėja arba atsitraukia. 

Žurnalas "Moteris"

Dar žurnale

• Žemę šluojanti lengva suknelė, plačiabrylė šiaudinė skrybėlė ir dryželiai – toms, kurios šią vasarą dar neatostogavo kaime ar prie jūros.

Kuo arčiau žemės ir jūros, tuo daugiau paprastumo
Žurnalas "Moteris"

• Su vyru ir dviem vaikais kaime įsikūrusi Ieva Šidlaitė užsimojo įrodyti, kad galime gyventi paprasčiau ir daug ką pasigaminti patys patirdami iš to malonumą. Pora vykdo ir edukacines programas – moko žmones pažinti valgomus laukinius augalus ir gaminti iš jų patiekalus.

„Reikia atsitraukti, kad pamatytum skubėjimo beprasmybę“, – sako gamtos ritmu pasirinkusi gyventi Ieva Šidlaitė
Žurnalas "Moteris"

• Holistinio lieknėjimo specialistė, knygos „Lieknėju paskutinį kartą“ autorė Ieva Gerčienė remdamasi asmenine patirtimi, sukūrė programą, kurios laikydamosi turėtume sulieknėti kartą ir visiems laikams. Aštuoni paprasti žingsniai – žurnale „moteris“.

Sąžiningai 8 žingsnių lieknėjimo programos besilaikančios moterys per mėnesį numeta vidutiniškai 4 kilogramus
Žurnalas "Moteris"

Gražios vasaros, puikių atostogų ir malonaus skaitymo!

..........................
* Skaitomiausias mėnesinis žurnalas

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis