Režisierė L. Plioplytė: mokausi gyventi be plastiko

Birželio mėnesio „Moteris“ viršelio veidas Lina Plioplytė: „Bandau apsieiti be plastiko.“

Savaitės skaitomiausi straipsniai:
- J. Statkevičius – apie D.Grybauskaitės stilių ir kitus dalykus (be cenzūros ir iškarpymų)
- O. Jankovskis: pirmoji meilė ir scena, bajoriška kilmė ir vargas bei visų laikų geriausias Miunhauzenas
- V. Baublienė: Juozo triusikai ir visi kiti labai svarbūs žmonės
- Populiariausios vasaros šukuosenos iš Kanų: kuodeliai valdo!
- Eva Tombak: daugelis žmonių nesupranta, kad pakeitę kvėpavimą gali tapti laimingesni
- Turbūt skaniausias varškės pyragas

Šis ekologijai skirtas „Moters“ numeris – jau aštuntas. Kasmet birželį grįžtame prie šios temos, nes ji – neišsemiama.

• Niujorke gyvenanti žurnalistė, filmų kūrėja Lina Plioplytė – kaip viesulas. Keistuolė: rankinėje nešiojasi šakutę ir puodelį, nes jai skauda, kad šiukšliname ir niokojame savo žemę. Viliasi, kad savo keistu elgesiu įkvėps kitus keistis. 

„Kaip nešiukšlinti? Nenaudoti plastikinių maišelių, indų, nesunku į parduotuvę neštis drobinę kojinaitę sveriamiems riešutams susidėti“, – pataria Lina Plioplytė
Žurnalas "Moteris"

• Žurnalistė Živilė Vaškytė-Lubienė niekam neperša vegetarizmo, veganizmo ar žaliavalgystės kaip teisingiausio mitybos kelio. „Aš taip pasirinkau, man tai tinka, neprieštarauja mano vertybėms. Gerai jaučiuosi ir fiziškai, ir emociškai“, – tvirtina herojė. Taip vegetarizmo idėjas puoselėjanti moteris jautėsi ir laukdamasi pirmagimės Fridos, ir ją maitindama.

„Nemąstome, ką darome, slystame paviršiumi. Paviršutiniški tampa ir mūsų santykiai“, – teigia Živilė Vaškytė-Lubienė
Žurnalas "Moteris"

• Žurnalistė Virginija Rimkuvienė ryžosi išbandyti, kaip veikia ir Lietuvoje jau populiarėjanti sulčių dieta. „Trečią rytą jaučiuosi kažkokia nusibaigusi, o burnoje taip rūgštu, kad, regis, nusispjaučiau ant kilimo, ir išdegtų skylė“; „Ei, kur tas žadėtas energijos antplūdis, lengvumas, paskaistėjusi oda? Maniškė išberta raudonomis dėmėmis, šerpetoja. Skruostai įdubę, paakiai patamsėję“, – šie pojūčiai laikantis trijų dienų sulčių dietos žurnalistės neįkvėpė kada nors ateityje pakartoti šį eksperimentą.

Galbūt viena iš priežasčių laikytis šitos programos – tuos, kurie yra praradę gyvenimo skonį, ji vėl išmoko džiaugtis paprastais dalykais
Žurnalas "Moteris"

Dar žurnale

• Viliamės, kad vasara nebus tokia nyki, niūri, lietinga ir vėjuota kaip pavasaris. Kvieskime šilumą safario stiliaus drabužiais, urbanistinį koloritą ir tekstūrą atkartojančia apranga.

Šiuolaikiniai audiniai atkartoja pramoninių erdvių grafiką, urbanistines mozaikas
Žurnalas "Moteris"

• Praėjo septyneri metai nuo tada, kai viena unikaliausių lietuvių dainininkių ir dainų autorių Alina Orlova davė pirmąjį interviu „Moters“ žurnalui. Per tą laiką pasikeitė jos atliekamų dainų stilius, ji įgijo daugybę gerbėjų ne tik Lietuvoje, bet ir Rusijoje, Prancūzijoje. Nepakito viena – Alina vis dar tokia pat kukli ir sunkiai suvokianti, kodėl žmonės ja domisi.

„Aš atsisakau save laikyti viešu asmeniu“, – Alina Orlova stengiasi kiek įmanoma išlikti savimi
Žurnalas "Moteris"

• Žurnalistė Virginija Majorovienė sako, kad ją iki širdies gelmių sujaudino atvira scenografės Renatos Valčik istorija apie begalinį norą ir pasiryžimą padėti savo sūnui tapti visaverčiu visuomenės nariu. „Manhatane jis atsistojo ir nuėjo, Islandijoje pradėjo valgyti kietą maistą, važiuojant į Vilnių pasiprašė į tualetą“, – vardijo man apie savo išskirtinį vaikutį Kiprą Mykolą scenografė. Normaliai besivystančio mažylio mama tokių dalykų nesureikšmintų, o Renatai nuo pat sūnaus gimimo tenka kovoti už kiekvieną jo raidos etapą, – sako V. Majorovienė. – Kaip ji tai daro, kad medikų nurašytas, galvos ir kojų nevaldyti pasmerktas vaikas skleidžiasi lyg trapus žiedas, papasakoti neįmanoma. Kol kas ir pats šešiametis Kipras to padaryti negalėtų – nešneka, bet apie šventą mamos atkaklumą ir meilę išraiškingai pasakoja jo akys...“

„Kiekvienam skirti savi išbandymai, užduotys, savo kelias. Jei jų neišspręsime, teks kartoti ir kartoti, o kiekviena pamoka bus vis ryškesnė“, – įsitikinusi scenografė Renata Valčik
Žurnalas "Moteris"

• Inos ir Karolio Aidulių lofte darniai sugyvena masyvūs metaliniai šviestuvai, minimalistiniai skandinaviški interjero elementai ir ryškios spalvos.

Ina ir Karolis Aiduliai nelaukia švenčių proginiam servizui ištraukti – jų namuose stalas visada gražiai paserviruotas
Žurnalas "Moteris"

• Kulinarinės rubrikos autorė fotografė Giedrė Barauskienė ragina nustebinti aplinkinius patiekalais iš restorano „Sweet Root“ meniu.

Minimalistiniai stebuklai: bobausiai su grietinėlės kremu ir skrebučiais; jaučių liežuviai su krienų ir rūgpienio kremu, kiaušinių trynių padažu bei nakvišų lapais ir t. t.
Žurnalas "Moteris"

• Prieš užsisakydama pigius skrydžio į Sardiniją bilietus, Lina Ever žinojo tik tai, kad ten šilta, daug paplūdimių, gražių vaizdų, žmonės – mieli, maistas – geras. Kelione liko patenkinti visi penki Linos šeimos nariai. Saloje ir balandžio mėnesį šilta, galima maudytis, kalnuose – tik ožkos, karvės ir kiaulaitės, o restoranuose – jokių eilių...

Sardinija – kiekvienam vis kitokia
Žurnalas "Moteris"

..........................
* Skaitomiausias mėnesinis žurnalas

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis