Pusbadžiu gyvenusi lietuvė pateko į auksinį narvelį, iš kurio pabėgo atgal į gatvę

35-erių lietuvaitę Vigantę Lisauskienę daugelis praeivių Londone palaiko ruse. Išskirtiniais kailiniais pasipuošusi, ryškų makiažą mėgstanti ir šviesiomis garbanomis besiplaikstanti moteris išties traukia akį.

Tačiau nedaugelis pagalvotų, kad Vigantės vaikystė buvo kaip pasakoje apie Pelenę. Vigantė nuo paauglystės gyveno viena, apleistoje kaimo troboje be patogumų, prausdavosi lediniame vandenyje, o valgyti gaudavo kartais tik tris kartus per savaitę. Apie tikrus sabalo kailinius, prabangų džipą, vardinius batelius bei rankines Vigantė tegalėjo pasvajoti.

2, 3 ar 4 tūkstančius eurų kainuojantys Christiano Louboutino bateliai, dešimtis tūkstančių kainuojantys kailiniai bei „Chanel“ rankinės dabar vos telpa į Vigantės Lisauskienės spintą. Tačiau nepriekaištingas makiažas, madingi drabužiai ir aksesuarai, prabangūs namai bei kosmopolitiškas gyvenimas slepia kur kas dramatiškesnę dabar Londone gyvenančios Vigantės Lisauskienės gyvenimo istoriją.

Vigantė gimė ir augo Telšiuose, deja, mamos meilės ji niekada nepatyrė. Anksti mirus tėvui, o motinai atsisakius auginti savo dukrą, Vigantę priglaudė močiutė. Deja, sulaukusi 15 metų Vigantė atsidūrė gatvėje. Kad netektų miegoti po atviru dangumi, ji apsigyveno apleistoje kaimo troboje be elementarių patogumų. Ten buvo keturios sienos ir kiauras stogas. Jeigu lauke būdavo minusinė temperatūra, tiek pat būdavo ir viduje. Vandentiekio nebuvo, tad penkiolikmetė vandenį nešiodavo iš šulinio.

„Buvo laikotarpis, kai valgiau tik tris kartus per savaitę. Iš miltų ir vandens pasidarydavau blynus. Kepdavau juos ant pakūrento pečiaus”, - pasakoja Vigantė. Nepilnametė mergina tuomet turėjo išgyventi už 250 litų pajamas. Jau tuomet paauglė ėmė galvoti apie išvažiavimą į užsienį, nes tuomet sklandė gausybė istorijų, kaip lietuviai iš Anglijos grįžta su pilnomis kišenėmis pinigų. Vos tik sulaukusi pilnametystės, Vigantė pasiskolino pinigų iš kreditų bendrovės ir išvyko uždarbiauti į braškių fermą Anglijoje.

Netrukus Anglijoje Vigantė ne tik prakuto finansiškai, bet ir iškėlė vestuves su savo mylimuoju, kuris dirbo statybose. Vigantės vyras iš statybų darbų vykdytojo netrukus sugebėjo tapti verslininku. Jis įkūrė savo statybų įmonę ir tapo pats sau bosu. Šeimos finansinė padėtis kaip reikiant pagerėjo ir lietuvė galėjo sau leisti nedirbti.

„Vyras man nieko negailėjo, dažnai gaudavau šimtus rožių, žiedus su deimantais, prabangius papuošalus”, - apie praėjusį gyvenimo laikotarpį pasakoja Vigantė. Gyvendama santuokoje lietuvė sukaupė milžinišką prabangių batelių bei rankinių kolekciją. Kai kurios rankinės iki šiol yra su etiketėmis, nė karto nedėvėtos. Deja, netrukus nutiko tai, ko Vigantė nesitikėjo – jai teko bėgti nuo savo turtingo vyro ir ji, nešina savo rankinių bei batelių kolekcija, kartu su dukra vėl atsidūrė gatvėje.

Skaudi lietuvės Vigantės Lisauskienės skurdo ir turto istorija – jau šį pirmadienio vakarą, 20 val. 25 min. LNK televizijos gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...”

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis