Po filmo „Šventasis“ premjeros – neįprasti vertinimai

Lietuvių kino akademijos apdovanojimuose geriausiu metų filmu pripažintas filmas „Šventasis“, apkeliavęs keliolika užsienio festivalių, rugsėjo 19 d. pristatytas ir Lietuvos žiūrovams.

Nacionalinėje filmo premjeroje apsilankė ištikimiausi šalies kino gerbėjai, kino industrijos atstovai, kūrybinė grupė bei jų artimieji.

„Šiandien paleidome filmą, jis mums nebepriklauso. Ačiū, kad atėjote jo pažiūrėti“, – į premjeros žiūrovus kreipėsi filmo režisierius Andrius Blaževičius.

Organizatorių nuotr.

Po premjeros socialinėje medijoje pasirodė pirmieji grotelženkliu metufilmas pažymėti žiūrovų komentarai. „Marius Repšys yra genijus“, „Gavau realybės smūgį per veidą“, „Puikus režisieriaus, aktorių ir visos komandos darbas. Nueikit pažiūrėt. Turim ir galim sakyt, kad mokam daryt kiną“, „Ne metų, o dešimtmečių filmas“, „Lietuviškas kinas sugrįžo“ – tik keletas jų.

Filmo „Šventasis“ anonsas: https://www.youtube.com/watch?v=x9BPho1RUNU

Organizatorių nuotr.

„Šventąjį“ bus galima išvysti ne tik penkiuose didžiuosiuose šalies miestuose, bet ir Ukmergėje, Varėnoje, Alytuje, Marijampolėje, Gargžduose, Utenoje, Nidoje, Jurbarke, Šakiuose, Palangoje, Tauragėje, Raseiniuose, Vilkaviškyje, Šilutėje, Kėdainiuose. Kai kuriuose seansuose dalyvaus ir filmo kūrėjai.

Organizatorių nuotr.

Metų geriausiame lietuviškame filme „Šventasis“ pasakojama kiekvienam žiūrovui suprantama ir aktuali istorija. Šiemet geriausiu aktoriumi pripažinto Mariaus Repšio nepriekaištingai suvaidintą pagrindinį veikėją Vytą išmeta iš darbo. Prasidėjus nesutarimams su žmona, vyras pajunta simpatiją vėjavaikiškai kirpėjai. Negana to, nuobodžiaujantis draugas Petras įtraukia Vytą į Jėzų Kristų mačiusio vyruko paieškas. Režisierius Andrius Blaževičius nedramatizuoja situacijos, o bando į ją pažvelgti originaliai ir su stipria ironija. Kintantis filmo siužetas išlaiko dėmesį iki paskutinės scenos.

Organizatorių nuotr.

Filmas birželį vykusiuose „Sidabrinių gervių“ apdovanojimuose laimėjo šiose kategorijose: Metų geriausias pilnametražis vaidybinis kino filmas („Šventasis“), Metų geriausias režisieriaus darbas (Andrius Blaževičius), Metų geriausias scenarijus (Andrius Blaževičius, Marija Kavtaradzė ir Teklė Kavtaradzė), Metų geriausias aktoriaus vaidmuo (Marius Repšys), Metų geriausias antraplanio aktoriaus, -ės vaidmuo (Valentinas Krulikovskis ir Gelminė Glemžaitė).

„Šventasis“ Lietuvos kino teatruose nuo rugsėjo 22 d.

Vakaro akimirkos:

Nuotraukų autorius – Gediminas Gražys.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis