Netekome garsaus menininko Arvydo Ilginio

Trečiadienį mirė TV režisierius, buvęs LRT generalinis direktorius Arvydas Ilginis.

Velionis bus pašarvotas ketvirtadienį, rugsėjo 8 d. nuo 13 val. laidojimo namuose „Nutrūkusi styga“ (Ąžuolyno g., Vilnius). Laidotuvės penktadienį, rugsėjo 9 d. 14 val. Sudervės kapinėse (Ąžuolyno g.).

Arvydas Ilginis gimė 1952 m. rugpjūčio 10 d. Vilniuje. 1970-aisiais įstojo į tuometinę Valstybinę konservatoriją, TV režisūros specialybę. 1975 m. ją baigė ir pradėjo dirbti Lietuvos televizijos literatūros ir meno redakcijos režisieriumi.

1997-1999 metais – LRT generalinis direktorius.

Arvydas Ilginis
Arvydas Ilginis
Stop kadras

A. Ilginis pastatė daugiau kaip 15 televizijos ir dokumentinių filmų, spektaklių, televizijos serialų, sukūrė televizijos meno ir kultūros laidų, vaidmenų televizijos filmuose.

Žmogus orkestras, visada turėdavęs daugiau idėjų nei jėgų ir laiko jas įgyvendinti, novatoriškas, drąsus režisierius, poetas, puikus konferansjė, talentingas prodiuseris. Taip apie Anapilin iškeliavusį buvusį LRT generalinį direktorių, režisierių Arvydą Ilginį kalba jo artimiausi draugai ir kolegos.

Mokėsi pirmajame režisieriaus Algio Galinio surinktame kurse kartu su Rimu Tuminu, Janina Lapinskaite, Bronium Markevičium, Juozu Sabolium. Su kurso draugu Saulium Vosylium pradėjo kurti pirmąjį Lietuvoje televizijos serialą „Giminės“. Tačiau, pasak serialo scenarijaus autoriaus Bronius Bušmos, tikrasis Arvydas kaip režisierius atsiskleidė ne „Giminėse“, o puikiuose televizijos spektakliuose – „Stiklinė arbatos su citrina“, „Našlių guodėjas“, „Paskenduolė“.

Draugai ir kolegos prisimena A. Ilginį ir kaip poetą, svajotoją. Anot režisieriaus S. Vosyliaus, Arvydas mėgdavęs draugams pirmiesiems paskaityti savo naujausius eilėraščius, kurie atsirasdavo tarsi iš niekur, bet būdavę labai jausmingi, gilūs. Jei tik pavyktų juos surinkti į vieną rinktinę...

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis