Naujas žurnalo „Moteris“ numeris - ekologijai

Prekyboje – naujausias, 2013-ųjų birželio mėnesio, žurnalo „Moteris“ numeris. Viršelio veidas maisto tinklaraštininkė Aistė Misevičiūtė nukelia mus į Japoniją, kad įsitikintume, kaip įsuktiems greito tempo pagyventi lėtai, santarvėje su gamta.

Kostiumų dizainerė Renata Heredia kuria drabužius iš atraižų, likučių, pasenusių audinių, senų suknelių ir sijonų. „Ilgainiui supratau, kad drabužių kūryba nebūtinai turi atitikti mados šablonus, reikalavimus. Kad galima nepaisyti rėmų“, – sako dizainerė. Beje, tekėdama už savo mylimojo ekvadoriečio ji vilkėjo taip pat netradiciškai – atrasta sena ir perdirbta alyvine palaidine, juodu sijonu, avėjo iš sidabro siūlais siuvinėtų tapkučių persiūtomis basutėmis.

Dizainerė Renata Heredia tvirtina pastebinti, kad vis daugiau žmonių nori ne vartoti, o kurti
Žurnalas "Moteris"
Kaip kremus pagal močiutės receptus namuose ėmusi gaminti latvė Lotte Tisenkopfa pomėgį pavertė dideliu ir sėkmingu verslu, domisi žurnalistė Jolanta Miškinytė.

Londone dabar daugiau dygsta ne dangoraižių, o daržovių lysvių ir vaismedžių... Užsiauginti savų ekologiškų produktų ar jų įsigyti, pasak žurnalistės Giedrės Steikūnaitės, trokšta vis daugiau miestiečių. Kartu šiame megapolyje daugėja iniciatyvų tokius produktus (beje, itin brangius) padaryti įkandamus ir ne prabangiai gyvenantiems vartotojams, tai yra prekiauti nesupakuotais, pardavėjais krautuvėlėse dirbama savanoriškais pagrindais. Taip stiprėja ir bendruomenių saitai.

Fotomenininkas, bioenergetikas Algirdas Šeškus, sulaukęs 45-erių, sunkiai susirgo, gydytojai jį buvo nurašę. Ir tada „persijungė“. Šiuo metu dvasios mokytoju jį laiko apie 200 mokinių. Žurnalistei Virginijai Majorovienei šamanautojas pasakoja apie gyvybinių jėgų, vyro ir moters energijos šaltinius, kaip sukaupti vidinių galių, kad gyventi taptų lengviau.

Apie sveiko maisto salas Vilniuje ir Kaune, apie sąmoningą mitybą, vegetarizmą ir žaliavalgystę pasakoja kavinės „Balti drambliai“ savininkas Aivaras Cibulskas, žalio maisto baro „Raw42“ įkūrėja Gražina Gum ir indiško bei tailandietiško maisto restorano „Moksha“ steigėjas Kuruvilla Binishas. Jie taip pat dalijasi sveikų patiekalų receptais.

Aivaras Cibulskas nutarusiesiems tapti vegetarais pirmiausia siūlo bent nustoti valgyti mėsą 3 kartus per dieną ir nedaryti radikalių sprendimų
Žurnalas "Moteris"
Grafikos dizaineris Aidas Urbelis labiausiai norėtų sukurti pirmosios teleportacijų įmonės prekių ženklą, laukia virtualaus popieriaus komercializacijos. Kartu jis pasakoja, kad ženklodara yra viena iš sričių, orientuotų į ateitį ir kad joje jau seniai diegiamos draugiškumo aplinkai idėjos. Tarkim, neseniai pagrindinį vieno konkurso prizą laimėjo ekologinis šriftas.

Žolininkė Dominika Balčiūnė žinias apie gydomąsias augalų galias pirmiausia perėmė iš savo kaimynės, kurios įkvėpta pati augino vilkę ir kranklį... Dominika pataria, kaip pievose, miškuose augančiais augalais išsivalyti organizmą, sustiprinti imuninę sisteną, išvengti dažniausiai mus kamuojančių su reprodukcine sistema susijusių ligų ir kt.

Kartu su Aiste Misevičiūte nusilenkiame gamtai greitu gyvenimo tempu garsėjančiame Tokijuje.

Japonija yra viena labiausiai pasaulyje išsivysčiusių šalių, tačiau artumas gamtai ir jos estetinis vertinimas yra giliai įaugę į šios šalies žmonių sąmonę
Žurnalas "Moteris"
Žurnalistė Virginija Rimkuvienė deda ant svarstyklių sintetinius ir iš natūralių audinių pagamintus drabužius. Tvirtinti, kad pastarųjų gamyba gamtai kenkia mažiau nei nenatūralių, nedrįsta net žalieji... O ar žinojote, kad kai kurie ėriukai nužudomi dar avių įsčiose, siekiant išgauti itin švelnią vilną arba kad vieniems medvilniniams marškinėliams pagaminti sunaudojama apie 150 g įvairių cheminių medžiagų...

Klimatologas profesorius Arūnas Bukantis patvirtina šiltėjant klimatą ir kartu pabrėžia, kad tai nebūtinai lemia karštėjančius orus. Bet tikrai – labai ryškias anomalijas: sausras, potvynius, šlapymečius, karščius, šalčius (kaip praėjusią žiemą Europoje), labai netolygią gretimų parų temperatūrą...

Vitaminingą įvaizdį kviečia susikurti fotografė Agnė Gintalaitė ir mados redaktorė Justė Kubilinskaitė.

Vasarą pasitikite energija pulsuojančiomis ryškiomis spalvomis, tropikų augmenijos motyvais
Žurnalas "Moteris"
Mados namų „Christian Dior“ vasaros aukštosios mados kolekcija buvo pristatyta truputį sulaukėjusiame prancūziškame sode, o modeliai – sėte nusėti lauko gėlių. Kaip aukštoji mada flirtuoja su aplinka, apžvelgia žurnalistė Milda Sabockytė.

Šią vasarą nepamirškite safario stiliaus drabužių, marškinių tipo suknelių, turbaną primenančių galvos apdangalų. Mados redaktorė Justė Kubilinskaitė ragina idėjų pasisemti ir nuo festivalio „Mados infekcija“ podiumo.

Stiliaus gidas šįkart – lenktynininkas Benediktas Vanagas.

Įdegio mėgėjos gali džiūgauti – auksinis odos atspalvis vėl tapo madingas, tvirtina žurnalistė Ana Treščina.

Norinčiosioms išgauti auksinio įdegio efektą padės naujos rūšies apsauginės priemonės
Žurnalas "Moteris"
Kosmetikos kūrėja ir gamintoja Vilma Žmakova pasakoja apie savo grožio ritualus.

Žurnalistė Milda Palilionytė dalijasi naminio šaltojo kremo receptu.

Kodėl žmonės į savo organizmą tarsi į šiukšlių dėžę kemša vaistus ir pila alkoholį, aiškinasi žurnalistė Jolanta Vazbutaitė.

Faktų apie Londone gyvenančią lietuvę dainininkę Johanną Glazą žurnalistei Giedrei Steikūnaitei pavyko išsiaiškinti nedaug. Kad pianinu skambinti išmoko Niujorke, plaukti, važiuoti dviračiu –Londone, kad nebevalgo mėsos, kalba keturiomis kalbomis. Pati Johanna sako: „Esu impulsas, emocija, intuicija.“

„Kai dainuoji, nieko nebijai. Net mirt“, – sako Johanna Glaza
Žurnalas "Moteris"
Žaisdami augame, mokomės ir įgyjame tinkamų įgūdžių. Kodėl nesiliaujame žaisti net suaugę? Kas tai – infantilumas, sumanus manipuliavimas ar tiesiog natūralus, nepavojingas bendravimo būdas, aiškinasi žurnalistė Virginija Rimkuvienė.

Meno redaktorė Anna Stanevičienė ir žurnalistė Jolanta Vaitiekūnienė vieši ekonomiškai efektyviame, atsinaujinančią energiją naudojančiame Jolitos ir Dariaus Rainių name.

Šio namo ekonomiškumo ir patogumo pagrindas – geoterminis šildymas, saulės baterijos, langų stiklai su saulės kontrolės sistema...
Žurnalas "Moteris"
Kleopatra, norėdama priblokšti naują gerbėją, neskubėdavo jam pasirodyti – pokalbį pradėdavo pasilikusi už užuolaidos. Kad pavergtų balsu. Kaip lavinti šį kūno instrumentą, patirtimi dalijasi radijo ir televizijos laidų vedėjai, filmų garsintojai.

Kviečiame į tą šalį, kurioje yra vienas gražiausių pasaulio miestų – Dubrovnikas, ir kurios nacionaliniai parkai liudija, kokia gali būti gamta, jei į ją nesikištų žmogus. Labas, Kroatija!

Adrijos pakrantės miestai alsuoja Venecijos kultūra – nuo vėlyvųjų viduramžių spindesio iki Renesanso didybės
Žurnalas "Moteris"
Buvusi leidėja Eva Tombak sutinka, kad gyventi optimistiškai nusiteikus yra lengviau, tik yra įsitikinusi, kad iš optimizmo nereikia daryti komercijos.

Žurnalistė Giedrė Barauskienė siūlo vaišintis gardumynais su prieskoniniais augalais.

Pasigaminkite salotų su kumpiu ir vynuogėmis, vištienos su lęšiais ir špinatais, krepšelį su virtu kremu ir rabarbarais, karštus užkandžius su sūriu ir žalumynais
Žurnalas "Moteris"
Malonaus skaitymo!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis