N. Kazlauskaitė: Šapras niekada neatrodė įsimylėjęs

Buvusi Vytauto Šapranausko kursiokė ir bičiulė Nijolė Kazlauskaitė atskleidžia keletą aktoriaus asmeninio gyvenimo detalių.

Ilgametis Vytauto Šapranausko bičiulis režisierius Linas Ryškus LNK laidoje „Nuo... Iki...“ sako: „Buvo pilna žmonių, kurie norėjo būti greta Vyto, bet jam nebuvo jiems laiko. Niekas jo nepaliko... Niekas Šapro nepaliko...“. Režisierius pasakos, kad prieš savaitę iš gyvenimo pasitraukęs aktorius dirbdavo neskaičiuodamas valandų, ir niekada negalvojo apie save. Jo mirtis, pasak Lino, turėtų būti pamoka visiems, kurie stačia galva neria į darbą, neskiria laiko poilsiui, pomėgiams, nesirūpina savimi.

„Jį pražudė alkoholis“, - tikins Linas. Daugelis, kaip pasakos režisierius, ne kartą bandė padėti Vytautui, tačiau jis buvo iš tų žmonių, kurie savo problemomis ar asmeninėmis emocijomis niekada nesidalino su kitais. „Bandė ir medikai padėti, ir artimieji bandė padėti, ir tie, kam jis paskambindavo, bandė padėti. Bandė padėti ir tie, kas su juo buvo nuolatos... Aš manau, kad ir Ieva nuolat padėdinėjo, ir Gytis, ir visi. Taigi čia nėra apie ką kalbėti. Čia buvo liga“, - LNK laidoje atvirai dėstys Linas Ryškus.

Akimirkas iš darbo su aktoriumi Vytautu Šapranausku laidoje prisimins režisierius Emilis Vėlyvis. 54-erių aktorius suvaidino tik kitų metu pradžioje pasirodysiančioje režisieriaus juodojo humoro komedijoje „Redirected“. Prieš tai aktorius Vytautas Šapranauskas pasirodė Emilio režisuotame filme „Zero 2“. „Į filmavimus jis ateidavo ankščiau už visus. Pamenu, kaip filmuojant „Zero 2“, pačią pirmą filmavimo dieną jis sunkiai susižalojo – bėgdamas nutraukė Achilo sausgysles. Po operacijos paskambinęs jis pasakė – jei tinku tau sužalotas, noriu užbaigti šį filmą. Jis dirbo kęsdamas skausmą, sugipsuota koja“, - pasakos režisierius Emilis Vėlyvis.

Tuo tarpu buvusi Vytauto Šapranausko kursiokė ir bičiulė Nijolė Kazlauskaitė atskleis keletą aktoriaus asmeninio gyvenimo detalių. Pasak jos, tik su mama augęs Vytautas visada troško tikros meilės, šeimos, ir niekada nebuvo iš tų, kurie mėgaujasi gausybės moterų draugija. Nors tuomet jaunam, itin perspektyviam ir žaviam aktoriui dėmesio netrūko. Pirmą kartą vedęs iš greito susižavėjimo, Vytautas, pasak Nijolės, išsiskyrė vos po pusmečio. O antrą šeimą kūrė trokšdamas namų jaukumo ir vaikų. Tačiau, nepaisant dviejų santuokų, jis niekada neatrodė iš tiesų įsimylėjęs.

Tad koks iš tiesų buvo garsiausias ir geidžiamiausias Lietuvos aktorius Vytautas Šapranauskas? Toks pat linksmas ir gerai nusiteikęs kaip televizijos ekrane ir scenoje? Ar vienišas, kaip kalbama po jo mirties? Ir kas pastūmėjo nei populiarumo, nei draugų nestingantį aktorių į alkoholio liūną?

Šį pirmadienio vakarą - pasakojimai apie visai kitokį Vytautą Šapranauską gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...“ 20.15 val. tik per LNK su laidos vedėja Giedre Talmantiene.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis