Modelis A. Zigmantaitė : esu mačiusi įvairių situacijų

Modelių gyvenimas ir kasdienybė žavi daugelį jaunų merginų. Bet iš tiesų, modelio darbas yra sunkus, varginantis ir toli gražu ne toks prabangus, kaip daugeliui gali pasirodyti. Kelionės ir prabangūs vakarėliai ne visada atperka vienatvės jausmą ir namų ilgesį. Plačiau apie visus modelio darbo privalumus ir trūkumus pasakoja modeliu dirbanti lietuvaitė Adrija Zigmantaitė.

Pirmi įspūdžiai pradėjus modelio darbą?

Tuo metu buvau devintokė. Esu ramus, kuklus žmogus, o tuo metu ypač. Dvejojau ar sugebėsiu, ar išdrįsiu, ar tai tikrai man skirta, tačiau smalsumas padarė savo. Pirmieji įspūdžiai buvo dvejopi: buvau „įmesta“ į tą katilą ir supratau, kad čia aš niekam nerūpiu ir jei ką nors gyvenime noriu pasiekti, tai turiu daryti pati, be niekieno pagalbos. Vienaip ar kitaip, mados pasaulis žavi, jo virtuvė išskirtinė, tai suprasti ilgai netruko.

Kokie yra modelio darbo privalumai?

Didžiausiu privalumu laikyčiau galimybę keliauti. Manau, kad kelionės žmogų daro daug turtingesnį, nei bet kokie materialiniai dalykai. Žinoma, susipažįsti su daugybe įdomių žmonių, išmoksti bendrauti su skirtingomis asmenybėmis, o tai labai praverčiaa gyvenime. Smagu, kad dirbant tokį darbą gali susirasti draugų visame pasaulyje.

Skaitomiausi straipsniai:
5 liekninamosios arbatos - per savaitę 5 kg
Sekso traumos — kokios dažniausios?
Vienos nakties nuotykis baigėsi 25 metų santuoka
Kojų depiliacija: ką daryti, kad plaukai augtų vis plonesni
Gatvės mada: ką dėvi stilingos paryžietės (FOTO)

Kokie yra modelio darbo trūkumai?

Man asmeniškaim didžiausias – vienatvė. Nors dirbdama modeliu būnu apsupta daugybės žmonių, šis jausmas nedingsta. Greitai pasiilgstu artimųjų, Lietuvos. Kartais tiesiog jaučiuosi pavargus nuo skirtingų veidų, netikrų šypsenų ir panašių dalykų, ačiau tikiu, kad kiekviena tprofesija turi tiek savo minusų, tiek ir pliusų.

Ar modelio darbas yra tik ėjimas podiumu ir darbas reklamose?

Sakyčiau, kad tikrasis modelio darbas yra bėgiojimas į atrankas – kastingus. O ėjimas podiumu ar darbas prieš kamerą - saldus to rezultatas. Beje, fotosesijos, reklamos ar žingsniavimas podiumu reikalauja daug jėgų ir kantrybės. Niekada netikėjau merginomis sakančiomis, kad tai vargina, tačiau iš tiesų – grįžusi po darbo dienos, rodos daugiau nesinori nieko.

Ar tiesa, kad modeliai dažnai yra kviečiami dirbti palydovėmis vakarėliuose ar kituose renginiuose?

Turiu pripažinti, kad esu mačiusi įvairų situacijų. Labai norėčiau pasakyti, kad tai melas, tačiau negaliu. Užsienyje klubas laikomas pripažintu tik tuomet, jei jame yra modelių, tada ateina ir daugiau lankytojų. Man, iš tiesų, tai atrodo labai kvaila, tačiau yra nemažai merginų, kurioms dėmesio reikia kaip oro. Manau, kad čia pasimato auklėjimo spragos.

DELFI / Tomas Vinickas

Dirbant modeliu, visada esi apsupta gražių, išraiškingų žmonių, ar tai nesukelia tam tikrų kompleksų?

Esu ne kartą pagalvojusi: „ir ką aš čia, mergaitė iš Lietuvos, veikiu“, bet tada susigriebiu ir suprantu, kad kiekvienas žmogus yra savaip įdomus, gražus ir charizmatiškas. Būtų labai liūdna, jei visi būtų vienodi. Bet kuriuo atvėju, stengiuosi pernelyg nesigriaužti ir džiaugiuosi, kad galiu pažinti tiek daug gražių, sėkmingų žmonių. Tai verčia pasitempti!

Modelio darbas nėra amžinas, kada modeliai išeina į pensiją?

Taip, tai nėra amžina ir tai turbūt yra dar vienas šio darbo trūkumas. Daug lemia tai, ką jau esi pasiekusi, ar vis dar esi įdomi, ar turi ką pasiūlyti. Juk kompiuterinės programos, šiais laikais, bet kurią gali paversti žavia aštuoniolikmete.

Ką ketini veikti pabaigusi modelio karjerą?

Na, visų pirma aš niekada to nelaikiau darbu, net gi nelabai mėgstu kai mane vadina modeliu. Manau, kad tokia veikla turėtų būti kaip hobis ar papildoma veikla. Visada pirmenybę skyriau mokslams, todėl „baigusi karjerą“ tikiuosi atrasti man patinkančia veiklą.

Sklando mitas, kad norėdamos išlikti lieknos, manekenės ne tik, kad nevalgo, bet ir naudoja įvairias narkotines medžiagas, ką apie tai manai?

Pati galiu dėkoti gamtai ir genams, kad tokių problemų neturiu. Neesu skaičiavusi kalorijų ar savęs ribojusi maisto klausimu. Atvirkščiai, manau, kad pora papildomų kilogramų man tikrai nepakenktų. Galbūt todėl nelabai ir dairiausi, kaip elgiasi kitos merginos, bet manau, kad tokių dalykų viešai nedaro. Kiek man yra tekę būti su kitomis panelėmis, nei viena neturėjo valgymo sutrikimų. Nėra nieko kvailiau, kaip aukoti savo sveikatą, kad įsispraustum į kitų žmonių sukurtus rėmus.

Ar būnant toli nuo savo namų nėra sunku „nepaslysti“? 

Tai yra labai lengva, jei tik to nori, nes pagundų yra tikrai daug. Pastebėjau, kad dažniausiai taip nutinka visai jaunoms merginoms, kurios nesuvokia kur yra riba. Jos nori daug ką išbandyti, o šalia nėra tėvų, kurie galėtų sudrausminti, todėl joms modelio darbas tampa galimybė atitrūkti.

Ar tiesa, kad modelio darbas gali atnešti šlovę, pripažinimą ir padėti susikrauti turtus? Ar tai tik mitas?

Gali, tačiau tam reikia įdėti daug jėgų ir pašvęsti didžiąją dalį laiko. Konkurencija mados pasaulyje yra didžiulė, gražių, įdomių, mokančių į save atkreipti dėmesį panelių ir vaikinų yra daug, o darbų, deje, visiems neužtenka. Neminint sunkaus darbo, puikių fizinių duomenų, sėkmė čia irgi yra reikalinga. Kartais užtenka tiesiog pasirodyti tinkamoje vietoje, tinkamu metu.

Kokį patarimą galėtum duoti merginoms svajojančioms apie šį darbą?

Jei apie tai svajoji – pirmyn. Nieko neprarasi, nebent išloši.

Ar pritartum jeigu ateityje tavo dukra norėtų tapti modeliu?

Kodėl ne? Jei sugebėsiu tinkamai išauklėti ir išugdyti teisingas vertybes, dėl dukros galėčiau būti rami. Svarbu, kad ji turėtų pakankamai proto atskirti kas iš tiesų yra naudinga, o kas tik gražiai žėri. Šioje veikloje nėra nieko pavojingo, jei moki teisingai susidėlioti prioritetus.

Kokie tavo ateities planai?

Šiuo metu mokaus universitete. Liko dar vieneri metai ir turėsiu bakalauro diplomą. Detalaus plano dar neturiu, bet planuoju būti laiminga.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis