Mirė jauniausia motina žmonijos istorijoje, kūdikio susilaukusi penkerių metų

Peru mirė Lina Medina, kuri į žmonijos istoriją pateko kaip jauniausiame amžiuje vaiko susilaukusi motina. Moteris mirė eidama aštuoniasdešimt trečiuosius gyvenimo metus.

Apie Liną Mediną pasaulis išgirdo 1939 metais. Būtent tada, būdama penkerių metų, ji susilaukė kūdikio. Šis įvykis dar ir dabar šokiruoja gydytojus. Vaikas, kurį pagimdė mergaitė, buvo visiškai sveikas ir niekuo nesiskyrė nuo visų žmonių.

Kaip vėliau paaiškėjo, pirmosios menstruacijos mergaitei pasirodė sulaukus 2 metų ir aštuonių mėnesių, o būdama penkerių ji turėjo visiškai susiformavusią krūtinę. Lina Medina už savo pirmagimį gyveno beveik 40 metų ilgiau.

Penkerių Liną tėvai atvedė pas medikus dėl padidėjusio pilvo. Iš pradžių buvo diagnozuotas navikas, tačiau netrukus gydytojai nustatė, kad mergaitė yra septintą mėnesį nėščia. Gydytojas Gerardas Lozado nuvežė penkiametę į Peru sostinę papildomai apžiūrai ir nėštumui patvirtinti. Po pusantro mėnesio, 1939 metų gegužės 14 dieną, Lina Medina po Cezario pjūvio operacijos pagimdė berniuką. Operacija buvo būtina dėl neišsivysčiusio jos dubens ir ją atliko gydytojai Lozado ir Busolleu, taip pat anesteziologas Kolareta.

Penkiametė Lina Medina
Stop kadras

Ataskaitoje, kuri buvo išspausdinta leidinyje „La Presse Medicale“, buvo teigiama, kad pirmosios menstruacijos mergaitei pasirodė sulaukus dviejų metų ir aštuonių mėnesių, ketverių ji turėjo pakankamai išsivysčiusias pieno liaukas, o penkerių – charakteringą dubens kaulų išplatėjimą.
Linos sūnus gimęs svėrė 2,7 kilogramo ir gimdymą priėmusio gydytojo garbei buvo pavadintas Gerardu. Berniukas augo Liną laikydamas savo seserimi, tačiau dešimties metų sužinojo tiesą. Jis augo visiškai sveikas, tačiau 1979 metais, sulaukęs keturiasdešimties, mirė nuo kaulų čiulpų ligos.

Kaip Lina Medina pastojo, dokumentuose neužfiksuota. Ji niekada nepapasakojo, nei kas jos berniuko tėvas, nei kokioms aplinkybėms esant ji pastojo. Dėl įtarimų išprievartavimu buvo suimtas jos tėvas, tačiau dėl įkalčių trūkumo jis buvo paleistas. Viename straipsnyje buvo nurodyta, kad tarp Peru indėnų (ypač kaimuose, kokiame augo ir Lina) vis dar populiarios masinės šventės, kurios paprastai baigiasi orgijomis. Buvo manoma, kad mergaitė kažkokiu būdu buvo įtraukta į „šventę“, po kurios pastojo, tačiau kadangi Lina to niekaip nekomentavo, tai tik ir lieka spėjimu. 2002 metais agentūra „Reuters“ siūlė jai duoti interviu, tačiau jauniausia motina žmonijos istorijoje tokios galimybės atsisakė. Lina ištekėjo už Raulio Jurado, nuo kurio 1972 metais pagimdė antrą savo sūnų.

Egzistuoja dvi publikuotos nuotraukos, kuriose užfiksuotas šis medicinos istorijoje itin neįprastas atvejis. Vienoje itin prastos kokybės fotografijoje, darytoje 1939 metų balandžio pradžioje, matyti septynis su puse mėnesių nėščia mergaitė. Ši nuotrauka vertinga kaip Linos nėštumo ir fiziologinio išsivystymo lygio patvirtinimas. Antra nuotrauka yra tikslesnė ir kokybiškesnė, ji padaryta po metų Limoje, kai jos sūnui Gerardui buvo vienuolika mėnesių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis