Milijonieriaus dukra Vidmantė Martikonytė-Medišauskienė: tėvas buvo labai nepatenkintas tokiu gyvenimo posūkiu

Garsaus verslininko dukra Vidmantė Martikonytė-Medišauskienė: „Tėvui tai - skaudi tema. Todėl mes iki šiol apie tai net nešnekam“.

Garsaus verslininko ir politiko Vidmanto Martikonio dukra Vidmantė šiandien atrodo kaip niekad laiminga. „Kad jūs žinotumėt, kiek man reikėjo pastangų, kad galėčiau pradėti gyventi taip, kaip noriu pati, o ne taip, kaip norėjo mano tėvas”, - prisipažįsta Vidmantė Martikonytė-Medišausklienė.

Moteris jau daugybę metų vadinama netipine milijonieriaus dukrele. Nuo paauglystės meniškos sielos maištinga Vidmantė visada sakė, kad jau šeimos ir vaikų ji tikrai neturės. Todėl nereikia nė sakyti, kokie nustebę buvo jos klasiokai, kai vietoj abitūros egzaminų Vidmantė jau sūpavo savo sūnų Mantvydą.

Itin griežtai auklėta Vidmantė sako vis tiek sugebėjusi alkoholio paragauti dar būdama nepilnametė, nors stipriai maištauti ji negalėjo - tėvas į klubus pašokti išleisdavo, bet visada pats atvažiuodavo jos pasiimti. Tačiau gimus sūnui visas paaugliškas linksmybes teko pamiršti.

LNK

Šiandien Vidmantę labai žeidžia tokie žurnalistų klausimai: ar nemanai, kad Paulius su tavimi dėl tavo tėvų pinigų. Vidmantė sako, kad Paulius nuo tada, kai jie apsigyveno kartu, išlaikė šeimą, kol ji baigė mokyklą ir studijavo universitete.

„Tėvas tik šiek tiek mums padėjo, kai gimė sūnus, bet tikrai ne tiek, kad galėtume abu sau gyventi už jo pinigus”, - sako Vidmantė.

O tiems, kuriems kliūna vienuolikos metų amžiaus skirtumas, Vidmantė tegali atsakyti: „Mes neišsiskyrėme ir kartu auginome sūnų turbūt tik dėl to, kad Paulius buvo jau subrendęs ir vyresnis”.

Tačiau vėliau pasirinkti tokį gyvenimo kelią, kokį garsi Martikonių šeima jai buvo numačiusi, vis dėl to Vidmantei teko. Sūpuodama ką tik gimusį sūnų ji turėjo pakartoti dvyliktos klasės kursą, išlaikyti egzaminus ir baigti teisės bakalauro bei magistro studijas, nes tėvas norėjo ją matyti advokatės kėdėje.

Vidmantė prisipažįsta ilgai tėvui bijojusi pasakyti, kad metė advokato padėjėjos darbą ir slapta studijuoja mados dizainą. Tačiau net ir pati Vidmantė nesitikėjo, kad prieš metus jos įkurtas „Go.Mante” prekės ženklas taip sparčiai išpopuliarės. „Pirmą mėnesį tikėjausi parduoti kokias penkias sukneles, o nupirko 50. Vos spėjau jas kurti”, - sako Vidmantė.

LNK

Tiesa, tėvas buvo labai nepatenkintas tokiu gyvenimo pokyčiu, juk būti advokate - kur kas rimčiau ir stabiliau. „Tėvui tai - skaudi tema. Todėl mes iki šiol apie tai net nešnekam”, - sako Vidmantė paklausta, gal tėvas prisidėjo finansiškai prie naujo dukros verslo ar bent jau davė patarimų.

Aplinkiniai trims sėkmingo verslininko dukroms pavydėjo gero gyvenimo, tačiau Vidmantė sako, kad jų tėvai tikrai nelepino. Arbatpinigiai einant į mokyklą buvo tokie pat kaip ir klasiokams, o namuose galiojo itin griežtos taisyklės. „Tėvai mus mokė atsakomybės ir pareigingumo”, - LNK gyvenimo būdo laidoje „Nuo... iki…” sakė Vidmantė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis