Marius Repšys: meldžiuosi Dievui ir esu dėkingas už tai, ką turiu

Geriausiu festivalio „Kino pavasaris“ programos „Nauja Europa – nauji vardai“ aktoriumi tarptautinė komisija išrinko Marių Repšįvaidmenį pirmajame režisieriaus Andriaus Blaževičiaus pilnametražiame filme „Šventasis“.

Juosta kino teatruose bus pradėta rodyti rudenį, tiesa, neabejojame, kad M. Repšys bus ir tarp pretendentų į ryškiausią šalies kino apdovanojimą Sidabrinę gervę.

Vaidinate jau trečiame režisieriaus Andriaus Blaževičiaus filme. Kokia yra „Šventajame“ Jūsų kuriamo personažo esmė?

Filmas pradėtas lipdyti maždaug prieš 5-erius metus. Taigi vaidmenį kūriau seniai, ir detalės jau netgi iškritusios. Mano herojus yra paprastas žmogus, gyvenantis 2008-ųjų krizės akivaizdoje. Jis išgyvena dvigubą krizę – ir finansinę, ir šeimos. Jaunas vyras bando laviruoti ir vis dėlto yra gana nelaimingas.

Filme kalbama apie finansinę, šeimos, tikėjimo krizes. Ar pats esate tai išgyvenęs?

Ekonominės krizės šiuo metu nejaučiu, priešingai, yra tam tikras atsigavimas. O štai 2008-aisiais finansinę krizę teko patirti ir pačiam. Tada uždirbdavau labai mažai, spektaklius lankė mažai žmonių, nes neturėjo pinigų. Buvo bedarbystė. Tarpusavio krizę, manau, išgyvena kiekviena šeima, išimčių nėra. Esmė ta, kokie tuo metu yra partnerių veiksmai, sprendimai, ko jie griebiasi. Mes šeimos krizes stengiamės įveikti šnekėdamiesi. Dėl tikėjimo – asmeniškai aš pats esu giliai tikintis. Net mokslas šiais laikais yra įrodęs Dievo buvimą. Meldžiuosi ir esu dėkingas už tai, ką turiu. Galbūt visa ši asmeninė patirtis ir padėjo kurti personažą.

Ir fiziškai, ir psichologiškai sudėtingi vaidmenys teatre ir kine, vis nauji sportiniai pasiekimai... Esate iššūkių žmogus, o galbūt taip bėgate nuo savęs?

Galbūt labiausiai studijų metais kurso vadovas režisierius Gintaras Varnas įdiegė, kad kiekvienas vaidmuo yra iššūkis, kad kiekvieną reikia kurti atsakingai, sugalvoti ką nors nauja. Šiaip manau, kad aktorius turi būti lankstus, kalbu ir apie kūną, ir apie sielą. Turi turėti daug patirties, informacijos, daug skaityti, daug filmų žiūrėti, intensyviai gyventi, stebėti. Tai – aktoriaus profesijos dalis. Pats daug skaitau, daugiausia grožinės literatūros, intensyviai stebiu gyvenimą, santykius. Tarkim, daug minčių neseniai sukėlė veterinarijos klinikoje matyta drama, kai atvažiavusi šeima užmigdė savo augintinį. Visi verkė. Tokios patirtys praverčia kuriant personažus.

Kalbant apie sportą, bet kuri sporto šaka, manau, yra gerai, kai neperžengiama tam tikra riba. Labai rekomenduoju judėti apskritai. Neturiu ir mitybos recepto, jų yra pilnas internetas. Kiekvienas žmogus individualus, pats turi pasirinkti, kas tinka, o ne laikytis kitų padiktuotų taisyklių. Negaliu prisiimti tokios atsakomybės ir sakyti, kad darykite kaip aš, ir viskas jums bus gerai.

Kuo gyvenate šiuo metu?

Šiuo metu vyksta intensyvios Yanna'os Ross režisuojamo spektaklio „Trys seserys“ repeticijos (interviu rengtas tik paskelbus Marių Repšį festivalio „Kino pavasaris“ geriausio Lietuvos aktoriaus ir aktorės rinkimų nominantu, – aut. past.). Vaidinu Andrejų Prozorovą – seserų brolį. Jis išsilavinęs, išsimokslinęs žmogus, tačiau dėl savo charakterio ir auklėjimo nepasiekė karjeros aukštumų. Prozorovas yra abejingas, flegmatiškas, talentingas ir kartu nelaimingas. Taip pat laukia serialo „Patriotai“ antrojo sezono serijų filmavimas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis