Lietuvių projektas „Galia nugalėti“ įvertintas prestižiniuose žurnalistikos apdovanojimuose

Žurnalistinis multimedijų projektas „Galia nugalėti“ Jungtinėse Amerikos Valstijose buvo apdovanotas Nacionalinės spaudos fotografų asociacijos (NPPA) prizu. Lietuvių agentūros „Nanook“ darbas apie parolimpiečius multimedijų kategorijoje užėmė antrą vietą sporto skiltyje, kurioje 1-a ir 3-ia vietos atiteko „The New York Times“ projektams.

Kasmet organizuojamuose Nacionalinės spaudos fotografų asociacijos apdovanojimuose išrenkami geriausi metų fotožurnalistai ir žurnalistų komandos, įgyvendinusios multimedijų projektus svarbiomis temomis. Šiais metais Ohajo valstijoje asociacija įvertino ir lietuvių kurtą darbą „Gali nugalėti“. Tai pirmas toks apdovanojimas atitekęs Lietuvos žurnalistams už multimedijų projektą.

„NPPA apdovanojimas yra didžiulis įvertinimas. O tai, kad prizininkų lentelėje įsitaisėme tarp „The New York Times“ kurtų pasakojimų – stipri motyvacija dirbant su naujais dokumentiniais projektai“, - sakė žurnalistė Berta Tilmantaitė, viena iš projekto „Galia nugalėti“ autorių ir agentūros „Nanook“ bendraįkūrėja.

Multimedijų agentūros „Nanook“ projekte „Galia nugalėti“, kurį kūrė žurnalistai B. Tilmantaitė, Sofija Korf, Karolis Pilypas Liutkevičius ir Mindaugas Drigotas, pasakojamos Lietuvos parolimpiečių istorijos jiems besiruošiant išvykti į 2016 metų Rio de Žaneiro parolimpines žaidynes. Šį darbą sudaro tekstai, iliustracijos, grafiškai apipavidalinti statistikos duomenys bei video pasakojimai.

Organizatorių archyvas

„Džiaugiames, kad projektas, kurio tikslas buvo supažindinti visuomenę su Lietuvos parolimpiečių gyvenimu bei neįgaliųjų žmonių iššūkiais mūsų šalyje, iki šiol yra matomas ir vertinamas ne tik čia, bet ir užsienyje“, - apie laimėjimą pasakojo K. P. Liutkevičius.

Multimedijų projektus konkurse „Geriausi fotožurnalistikoje“ vertino fotografė ir multimedijų prodiuserė iš Indijos Kainaz Amaria, videografas iš JAV Rob Finch bei duomenų vizualizacijos inžinierius Juan Thomassie. Geriausiu multimedijų projektu išrinktas „The New York Times“ darbas „The Fine Line“, kuriame vizualiai pasakojamos penkių JAV sportininkų istorijos bei grafiškai apipavidalinta jų judesių technika.

„The New York Times“, su 10 prizinių vietų, pelnė daugiausi apdovanojimų iš visų žiniasklaidos priemonių, o „The Washington Post“ nugalėjo didelės komandos multimedijų projektų portfolio skiltyje.

Projektas „Galia nugalėti“ vos prieš mėnesį buvo įvertintas „LIETUVOS SPAUDOS FOTOGRAFIJA 2017“ konkurse, kur laimėjo geriausio multimedijų projekto prizą. Šis darbas taip pat pelnė ir geriausio tarptautinio 2016 metų multimedijų žurnalistikos darbo prizą „New Media Writing“ konkurse Didžiojoje Britanijoje bei buvo pripažintas kaip „Geriausias metų sporto vaizdo pasakojimas“ 2016 m. „Metų sportininkų ir žurnalistų apdovanojimuose“.

Projekto „Galia nugalėti“ anonsas: https://vimeo.com/179223861
Projektą „Galia nugalėti“ peržiūrėti lietuvių kalba galima čia: http://nanook.lt/will-to-win/
Projektą „Galia nugalėti“peržiūrėti anglų kalba galima čia: http://nanook.lt/en/will-to-win/

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis