Kur šiandien yra ir ką veikia Monica Lewinsky?

Rodos niekada nesibaigiančios Billo ir Hillary Clintonų politinės karjeros turėjo milžinišką poveikį mažiausiai vienam žmogui – Monicai Lewinsky, rašo CNN. Buvusi Baltųjų rūmų stažuotoja, kurios seksualiniai santykiai su 42-uoju prezidentu lėmė jo apkaltą, niekada nesugebės išvengti visuomenės dėmesio centro - tol, kol jame yra Clintonai.

Hillary Clinton svarstant apie antrą prezidentinę kampaniją 2016 m., jos vyro buvę santykiai su M. Lewinsky tapo puikiu pašaru jos politiniams oponentams. Senatorius Randas Paulas iš Kentukio, potencialus Respublikonų kandidatas 2016 m. prezidento rinkimuose, per porą mėnesių net dukart prisiminė M. Lewinsky ir B. Clintono romaną.

Savaitės skaitomiausi straipsniai:
- Ką apie vyro gebėjimus lovoje sako jo eisena, kalbėjimo, valgymo maniera. Saldainiuko testas
- 10 karalių meilužių - nuo vaikus gimdžiusių mylimųjų iki įžūlių vagilių ir intrigančių
- Keptas tinginys - netikėtai skanu

1999 m.
Vida Press
„Jei demokratai nori užimti poziciją dėl moterų teisių, - prašom. Bet negali to daryti ir imti ją iš vyruko, kuris naudojosi savo turima valdžios padėtimi, išnaudodamas jaunas moteris darbo vietoje“, - vieną savaitgalį televizijos kanale „C-SPAN“ programos „Newsmakers“ metu sakė R. Paulas.

1999 m.
Scanpix
Taip pat ir per „NBC“ programą „Meet the Press“ R. Paulas užsiminė apie B. Clintono „grobuonišką elgesį“.

Dokumentai atskleidžia Hillary reakciją

Paklaustas, ar B. Clintono praeitis turėtų būti svarstoma galimoje antroje jo žmonos prezidentinėje kampanijoje, R. Paulas atsakė „kad jis to nesako“, bet „kartais yra sunku atskirti vieną nuo kito“.

Vis dėlto, R. Paulas teigė, kad, vertinant B. Clintono politinį palikimą, romanas, be abejonės, turėtų būti laikomas faktoriumi.

1999 m.
Scanpix
Konservatoriškas „Washington Free Beacon“ pirmasis pranešė apie Arkanzaso universiteto bibliotekoje saugomus viešus dokumentus, kuriuose aprašomi kai kurie H. Clinton tuometiniai pokalbiai su artima drauge Diana Blair. Kalbėdama su drauge H. Clinton sakė, kad M. Lewinsky yra „narciziškas animacinio filmo herojus“.

2000 m. mirusi D. Blair rašė, kad „Hillary nesistengia pateisinti Billo Clintono; tai buvo milžiniškas asmeninis liapsusas. Ir ji neprisiima už tai atsakomybės“. CNN patvirtinto, kad dokumentai yra autentiški, ir kreipėsi į H. Clinton atstovą spaudai, kuris nieko neatsakė.

Ir reporterė, ir dizainerė

Nėra abejonės - M. Lewinsky ir toliau liks Clintonų istorijos dalimi. Ir tai verčia užduoti klausimą – kur ji yra dabar? Iš karto po B. Clintono apkaltos, ji liko visuomenės dėmesio centre. Kartu su rašytoju Andrew Morton rašė knygą apie save, pavadinimu „Monikos istorija“ („Monica's Story“), kuri buvo išleista 1999 m. kovą.

1999 m.
Vida Press
Remiantis IMDb, 1999 m. ji buvo „Jenny Craig“ atstovė spaudai ir dirbo britų televizijos kanalo „Channel 5“ Amerikos kultūros reportere. Paskui ji sukūrė rankinių mados liniją, o 2003 m. vedė televizijos realybės šou, kuris vadinosi „Ponas asmenybė“ („Mr. Personality“).

2001 m.
Vida Press
Per tuos metus (po jos stažuotės Baltuosiuose rūmuose) ji duodavo interviu žiniasklaidai, įskaitant žurnalui „Time“ ir Barbarai Walters. Tačiau 2005 m. jos elgesys visiškai pasikeitė. Ji persikėlė į Londoną, kur mokėsi Londono ekonomikos mokykloje („London School of Economics“) ir baigė ją, įgijusi socialinės psichologijos magistro laipsnį. Jos magistrinio darbo temos pavadinimas buvo „Beieškant nešališko prisiekusiojo: trečiojo asmens poveikio ir ikiteisminio viešumo tyrimas“.

2005 m.
Vida Press
Elgesys pasikeitė

Tuometinė jos atstovė ryšiams su visuomene Barbara Hutson teigė, kad „studentų ir tėvų auditorija pratrūko spontaniškais aplodismentais... Monikai tai buvo labai jaudinantis momentas“.

2011 m.
Vida Press
Vis tik nuo 2006 m. M. Lewinsky stengėsi į save neatkreipti visuomenės dėmesio. Kurį laiką, ieškodama darbo, ji gyveno Londone, o 2009 m. buvo pastebėta su draugais Niujorke. B. Hutson, kuri jau nebeatstovauja M. Lewinsky, CNN sakė, kad „ji stengiasi gyventi privatų gyvenimą“, bet pažadėjo, kad perduos Monicai CNN prašymą pakomentuoti.

Visgi 2012 m. pasirodė pranešimų apie 12 mln. JAV dolerių sandėrį dėl knygos. Jei jie yra teisingi, M. Lewinsky gyvenimas šešėliuose gali netrukus baigtis.

2012 m.
Scanpix
Pasak dienraščio „New York Post“, ji siūlė leidėjams pirkti sultingą, visą tiesą atskleidžiančią istoriją. Jei tokia knyga būtų išleista dar prieš 2016 m., tai būtų antras kartas, kai M. Lewinsky suduotų Clintonams didelį politinį smūgį.

Įdomu - B. Clintonas bus pagalbininkas ar kliūtis, jei jo žmona vėl sieks prezidento posto?

2013 m.
Vida Press

***
Atsakykite į klausimus, ir vienam jūsų (išrinktam burtų keliu) padovanosime pusmečio žurnalo „Moteris“ prenumeratą!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis