„Kino pavasaris“ skelbia pretendentes į geriausios lietuvių kino aktorės titulą

Gražia tradicija tapę Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ metų geriausios lietuvių kino aktorės rinkimai yra vieninteliai, kuriuose lemiamą balsą turi patys kino žiūrovai. Likus vos porai savaičių iki 18-ojo „Kino pavasario“, festivalio ir rinkimų globėjos kompanijos „Bourjois“ surengto iškilmingo vakaro metu šiandien pristatytos trys praėjusiais ir šiais metais kine ryškiausiai suspindusios aktorės: Jurga Jutaitė, Severija Janušauskaitė ir Valda Bičkutė.

Didžiausias kino festivalis šalyje kiekvieną pavasarį skelbia rinkimus ne tik tam, kad būtų išrinkta geriausia vaidmenų kūrėja, bet ir siekiant atkreipti dėmesį į aktorių darbą, tobulėjimą ir jų indėlį į šalies kiną.

„Geriausios aktorės rinkimai rengiami ne viename užsienio festivalyje ir džiugu, kad ši graži ir prasminga tradicija Vilniuje taip pat sulaukia ypatingo dėmesio ir kino mylėtojų palaikymo,“ - pasakoja festivalio „Kino pavasaris“ direktorė Vida Ramaškienė.

Šiai metais festivalio žiūrovai savo pretendentę išrinkti turės daugiau laiko. Jau nuo šio vakaro prasidėjęs balsavimas tęsis beveik keturias savaites. Kiekvieną dieną balsuojantys galės laimėti įvairių festivalio prizų. Taip siekiama, kad kuo daugiau kino mylėtojų turėtų galimybę atiduoti savo balsą už mėgstamą aktorę ir taip pelnyti jai „Geriausios metų kino aktorės“ titulą.

„Kino pavasario“ žiūrovai ir kino gerbėjai gali balsuoti už savo favoritę interneto svetainėje www.kinopavasaris.lt, festivalio puslapyje Facebook tinkle ir portale moteris.lt. Balsavimas vyks iki kovo 28 dienos, kai festivalio uždarymo ceremonijos metu bus iškilmingai paskelbta daugiausiai publikos balsų surinkusi ir geriausia metų kino aktore tapusi vaidmenų kūrėja. Metų geriausiajai tarptautinė kosmetikos kompanija „Bourjois‟ įteiks specialų prizą – kelionę į Paryžių.

Pristatome šių metų pretendentes į metų geriausios Lietuvos kino aktorės titulą:

* Jurga Jutaitė (g. 1986 m.) sukūrė pagrindinius vaidmenis režisierės K.Buožytės filme „Aurora“ (šių metų „Kino pavasario“ konkursinės programos filmas) ir režisieriaus K.Vildžiūno juostoje „Aš esi tu“ bei antraplanį vaidmenį juostoje „Kai apkabinsiu tave“ (rež. K.Vildžiūnas).

Organizatorių archyvas
* Severija Janušauskaitė (g. 1981 m.). atliko pagrindinius vaidmenis filmuose „Žvaigždė“ („The Star“, rež. A.Melikyan) ir „Anarchija Žirmūnuose“ (rež. S.Drunga), antraplanį – filme „Myliu kulką tavo širdyje“ (rež. D.Vaišnoras) ir epizodinį – režisieriaus A.Puipos filme „Miegančiųjų drugelių tvirtovė“. 18-asis „Kino pavasaris“ rodys du filmus, kuriuose vaidina ši aktorė: „Kablelis“ (rež. Ž.Povilaitis) ir „Ekspermenas“ (rež. R.Marcinkus).

Organizatorių archyvas
* Valda Bičkutė (g. 1980 m.). Valstybinio Vilniaus Mažojo teatro aktorė sukūrė pagrindinius vaidmenis režisieriaus M.Martinsono juostose „Tyli naktis“ ir „Nereikalingi žmonės“, antraplanį - režisierės K.Buožytės filme „Kolekcionierė“.

Organizatorių archyvas
Apie festivalį:
18-asis Vilniaus tarptautinis kino festivalis (VTKF) „Kino pavasaris“ vyks kovo 14-28 d. Tai – didžiausias kino renginys Lietuvoje, pernai pritraukęs daugiau nei 70 tūkst. žiūrovų, ir vienas ryškiausių kino festivalių Rytų Europoje. Šiemet „Kino pavasaryje“ bus parodyta apie 200 filmų, kuriuos festivalio atstovai atrinko, per metus aplankę daugiau nei 20 tarptautinių festivalių: Kanų, Berlyno, Venecijos, Toronto, San Sebastiano, Karlovy Vary, Sandanso, Roterdamo, Sarajevo ir kitų.

Daugiau informacijos: www.kinopavasaris.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis