Karalienės Elizabeth II meniu – ne toks gurmaniškas, kaip būtų galima pamanyti

 (67)
Nors žiūrint iš šalies gali pasirodyti, kad karalienės Elizabeth II meniu turėtų sudaryti tik gurmaniški patiekalai, tai ne visada yra tiesa. Buvęs karališkasis šefas atskleidžia, kad karalienės vyras, princas Philip'as daug labiau vertina vadinamąją aukštąją virtuvę nei jos didenybė.
Karalienė Elizabeth II vertina sezoniškus ir paprastus patiekalus
© Vida Press

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Portalas „independent.co.uk“ atskleidė viską, ką karalienė valgo pusryčiams, pietums ir vakarienei. Kaip teigiama, du kartus per savaitę vyriausiasis rūmų šefas karalienei pristato į odinius viršelius įrištą meniu knygą su patiekalų pasiūlymais. Tuomet jos didenybė juos vertina, prie jai tinkančių variantų pridėdama varnelę ir išbraukdama tuos, kurių norėtų atsisakyti. Prioritetas dažniausiai teikiamas patiekalams, į kurių sudėtį įeina produktai, atkeliavę iš kurio nors karalienės ūkio. Taip pat, ji labai mėgsta patiekalus, į kuriuos įeina šokoladas.

Kaip karalienė išlaiko liekną figūrą? Kaip teigia buvęs asmeninis karalienės Elizabeth II bei princesės Dianos šefas, Darren'as McGrady, kai valgo viena, ji renkasi sveiką ir nekaloringą maistą. Ant vakarienei paruošto jos didenybės stalo nerasite tokių krakmolingų produktų kaip bulvės, ryžiai bei makaronai. Svarbiausi maistui keliami kriterijai: sezoniškumas ir paprastumas.

Karalienė Elizabeth II ir princas Philipe'as
Karalienė Elizabeth II ir princas Philipe'as
© Vida Press

Karališkieji pusryčiai – paprasti ir tradiciniai

Karalienės diena prasideda nuo „Earl Grey“ arbatos, geriamos iš porceliano puodelio ir kelių tradicinių angliškų sausainių. Tik po šio rytinio ritualo, apie 9-ą valandą, ji būna pasiruošusi pusryčiauti.

Pusryčiams karalienė itin mėgsta valgyti dribsnius (vieni jos mėgstamiausių – „Kellogg's”) su vaisiais ir makadamijos riešutais. Tiesa, kartais vietoj dribsių ji renkasi džemu apteptą skrebutį arba virtą kiaušinį rudu lukštu. Itin karalienės mėgstamas pusryčių patiekalas – plakta kiaušinienė – yra patiekiamas su rūkyta lašiša ir apibarstytas brangiojo delikateso, triufelio, pudra. Tiesa, Elizabeth II šiuo prabangiu patiekalu mėgaujasi tik ypatingomis progomis, pavyzdžiui, Kalėdų rytą.

Pietūs skirti sveikam maistui, popietės arbatėlė – mėgstamam desertui

Kasdienis karalienės Elizabeth II ritualas – prieš pietus pasimėgauti taurė jos mėgstamo gėrimo, kurį sudaro viena dalis džino ir dvi dalys saldaus vyno pagrindu pagaminto aperityvo „Dubonet“. Beje, pastarasis alkoholinis gėrimas buvo labai mėgstamas ir karalienės motinos. Elizabeth II savo mėgstamą kokteilį geria su dvejais kubeliais ledo ir citrinos griežinėliu.

Kaip teigia portalas „telegraph.co.uk“, dažniausiai karališkieji pietūs patiekiami 13-ą valandą. Tai būna lengvas, nekaloringas patiekalas, sudarytas iš ant griliaus keptos žuvies (karalienė itin mėgsta jūrų liežuvį) ar vištienos ir daržovių (pavyzdžiui: špinatų bei cukinijų).

Po pietų – popietės arbatėlės metas. Ši dienos dalis karalienei yra labai miela, todėl, kad ir kokia užsiėmusi bebūtų, ji stengiasi popietės arbatėlės nepraleisti. Šalia arbatos yra patiekiami nedideli sumuštinukai su agurkais, lašiša, kiaušiniais ir majonezu arba kumpiu ir garstyčiomis. Taip pat – įvairūs pyragėliai, sausainiai ir karalienės itin mėgstamas tradicinis angliškas desertas – mažyčiai saldūs sumuštinukai, aptepti aviečių uogiene.

Po vakarienės – šokoladas ir šampanas

Vakarienei karalienė Elizabeth II dažniausiai renkasi jautieną, elnieną, fazano patiekalus arba keptą lašišą. Kaip visada, produktai atkeliauja iš jos ūkių. Prie raudonos mėsos patiekalų ruošiamas grybų, grietinėlės ir viskio padažas. Desertui dažniausiai valgomi švieži vaisiai (karalienė renkasi tik sezoninius vaisius ir daržoves, jei žiemą jai būtų patiektos braškės, greičiausiai monarchė jų atsisakytų) arba įvairios šokoladinių desertų variacijos, pavyzdžiui: šokoladininio biskvito tortas arba šokolado putėsiai.

Dienos pabaigoje karalienė pasimėgauja kokybiško šampano taure.

Karalienė Elizabeth II ir Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as
Karalienė Elizabeth II ir Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as
© Vida Press
Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Veidai

Spalio „Moters“ viršelio veidas Agnė Gilytė: mano priešas – monotonija

Dažnos šiuolaikinės moters priešas yra monotonija. Apie tai kalba karjerą darančios, verslus valdančios, mokslinį darbą dirbančios spalio mėnesio numerio herojės.

Jolanta Talaikytė apie ilgalaikės santuokos paslaptį: vienas kitam netrukdome (2)

Praėjusią vasarą ištekėjusi Vilniaus dailės akademijos profesorė kostiumo dizainerė Jolanta Talaikytė į santuoką žengė po 29 metų bendrystės su gyvenimo draugu, architektu Vytautu Naudžiūnu.

Holivudo žvaigždės, kurios pasakė alkoholiui NE (7)

Šou pasaulį sunku įsivaizduoti be audringų vakarėlių, kuriuose kokteiliai liejasi upėmis, o linksmybės tęsiasi iki ryto. Vis dėlto vis daugiau žvaigždžių kratosi žalingų įpročių, pasuka sveikesnės gyvensenos link ir sako griežtą NE alkoholiui.

Kodėl W. Churchillio žmona Clementine atsisakė susirasti turtingą meilužį ir buvo pavadinta egoiste

Siūlome ištraukome iš „Tyto alba“ išleistos Sonia Purnell knygos „Clementine Churchill. Pirmosios ledi gyvenimas ir karai“.

Dovilės Bilkštienės vieno paveikslo paroda daugeliui atėmė žadą

Dovilės paveikslas iššaukė ne tik karštus meno gerbėjų, bet ir socialinės erdvės tyrinėtojų, filosofų ginčus.

Buvusių profesionalių sportininkių posūkiai: sraigių verslas ir gimnastikos treniruotės moterims (1)

Buvusios kolegės dėstytojos Natalija Pronckienė (65 m.) ir Saulina Jegelevičienė (60 m.) beveik visą gyvenimą praleido Vilniuje ir nė įsivaizduoti negalėjo, kad sulaukusios brandaus amžiaus apsigyvens vienkiemyje ir augins sraiges. Dabar jos tai vadina geriausiu savo sprendimu.

Po filmo „Šventasis“ premjeros – neįprasti vertinimai

Lietuvių kino akademijos apdovanojimuose geriausiu metų filmu pripažintas filmas „Šventasis“, apkeliavęs keliolika užsienio festivalių, rugsėjo 19 d. pristatytas ir Lietuvos žiūrovams.

Režisierė R. Rakauskaitė: dokumentinio kino variklis – žmonių istorijos

Režisierės Ramunės Rakauskaitės dėmesį traukia tie, kurie skiriasi iš minios.

Dėl filmo režisierius laidotuvių biure atliko "stažuotę": ką jis ten pamatė?

Į darbo ir migracijos temas filmo "Kalabrija” režisieriaus Pierre‘as-François Sauteras žvelgia laidotuvių, o tiksliau - repatriacijos kontekste. Jis ilgai ieškojo gyvų bei mirusių filmo herojų ir, galima sakyti, laidotuvių biure atliko tam tikrą stažuotę. Apie kamerų valdymą gulint greta karsto, žmogaus vienatvės klausimą ir romų dainas - netrumpoje filmo kūrimo istorijoje.

Vytautas Ališauskas: turiu savo versiją to, kas iš tiesų pavaizduota šiame kūrinyje

Henriko Natalevičiaus paveikslas „Iškyla į gamtą“ – neįkyrus, tačiau labai įdomus pašnekovas. Ne veltui jau daugiau nei dešimt metų jis užima pagrindinę vietą ant sienos diplomato, filosofo, istoriko Vytauto Ališausko namuose.