Karalienė Viktorija: nepasotinama lovoje ir monstrė motina

Karaliene ji tapo vos sulaukusi 18 gimtadienio ir Didžiąją Britaniją valdė ilgiau nei 60 metų. Vos 152 centimetrų ūgio karalienės Viktorijos vardu pavadinta ištisa epocha, o jos gyvenimas apsuptas legendų ir pikantiškų pasakojimų. Tik viena iš jų, kad Viktorija buvo nimfomanė, o jos sutuoktinis Albertas - homoseksualus.

Įtarimai dėl kilmės


Viktoriją užaugino jos mama, nes tėtis – Anglijos karaliaus sūnus – mirė dukrai nesulaukus nė vienerių metų. Ji visą vaikystę ir jaunystę buvo perdėtai saugoma. Ne tik viena pati negalėjo išeiti iš Kensingtono rūmų, bet ir lipti laiptais, o maistas visada būdavo ragaujamas. Bijota, kad kas nepasikėsintų į būsimą karalienę, nes ji buvo vienintelė sosto paveldėtoja. Jos senelis Jurgis III turėjo dar du sūnus. Tačiau vienas kone dešimties sūnų susilaukė su meiluže aktore, o kito vienintelis vaikas mirė paauglystėje.


Karalienė Viktorija
Karalienė Viktorija
Vida Press


Tačiau vėlesniais laikais iškilo versija, kad Viktorija taip pat buvo nesantuokinis vaikas. Neva, jos motina Kento kunigaikštienė turėjo romaną su išvaizdžiu karininku, vėliau rūmų valdytoju Johnu Conroyumi. Neginčijamu įrodymu buvo pateikiama karalienės paveldima liga – hemofilija. Šia reta kraujo liga dažniausiai serga vyrai, o moterys tik perduoda savo vaikams. Nei Viktorijos motinos, nei tėvo giminėje hemofilijos atvejų nebuvo užfiksuota. Tuo tarpu valdytojas ja sirgo.


Karalienė turėjo devynis vaikus, kurie vedybomis kartu su sunkia liga pasklido po kitas Europos karališkąsias šeimas. Vienas garsiausių atvejų – paskutiniojo Rusijos caro Nikolajaus II sūnus Aleksėjus. Jis sirgo sunkia hemofilijos forma, o jo mama – Viktorijos vaikaitė – tikėdama stebuklingomis gydomosiomis galiomis pasidavė Rasputino įtakai ir iš dalies pasirašė savo šeimai nuosprendį.


Karalienė Viktorija
Karalienė Viktorija
Vida Press


Būsimam vyrui pasipiršo pati


Būsimoji karalienė buvo auklėjama itin griežtai. Jos motina miegojo viename kambaryje iki pat 18 gimtadienio. Apie pobūvius ar pažintis su kitos lyties atstovais negalėjo būti nė kalbos. Tačiau Kento kunigaikštienės brolis, Viktorijos dėdė Belgijos karalius Leopoldas turėjo kitų planų. Jis sumanė merginą ištekinti už savo sūnėno Vokietijos žemių princo Alberto.


Viktoriją savo bendraamžį pusbrolį Albertą pirmą kartą sutiko 17-kos. Jai jis iškart patiko. Savo dienoraštyje ji rašė, kad Albertas pasirodė esantis itin dailus: didelių, mėlynų akių, gražios burnos ir tiesios nosies. Netrukus po susitikimo ji parašė padėkos laišką dėdei Leopoldui už nuostabų susitikimą su Albertu. Po dviejų metų jis vėl atvyko į Angliją.


Princas Albertas
Princas Albertas
Vida Press


Tada Viktorija jau buvo pilnametė, karūnuota karaliene ir labai norėjo išsivaduoti iš motinos kontrolės. Netekėjusiai merginai buvo nepadoru gyventi vienai. Ji ėmėsi iniciatyvos ir penktą Alberto viešnagės dieną jam pasipiršo. Po keturių mėnesių įvyko jų vestuvės. Viktorijos vestuvinė suknelė buvo balta. Tais laikais baltai buvo rengiami tik vaikai, o vestuvinės suknelės spalvotos. Viktorijos dėka baltos vestuvinės suknelės populiarios iki šių dienų.


Manoma, kad Viktoriją ir Albertą siejo tikra meilė. Tačiau esama ir pikantiškų versijų apie jų santuoką. Esą išlikę šaltinių, pagal kuriuos galima spręsti, kad princas Albertas buvo homoseksualus. Neva jis vedė būdamas skaistus, nes moterys jam atrodė nepatrauklios. Taip pat pasakojama, kad pirmąją naktį jis slėpėsi nuo Viktorijos savo miegamajame, o ši trankė duris šaukdama: „Įsileisk, aš Anglijos karalienė!“


Pasakojama, kad puritoniškoji monarchė buvo nepasotinama lovoje. Neva princas Albertas net įsakęs įrengti automatinį durų skląstį, kad vidury meilės žaidimų jų neužkluptų vaikai. Taip pat gimus devintajam kūdikiui, Viktorijos gydytojas jai patarė daugiau nepastoti, nes tai gali baigtis mirtimi. Ši atsakiusi, kad be lovos malonumų, jai gyvenimas nebemielas.


Karalienė Viktorija ir princas Albertas
Karalienė Viktorija ir princas Albertas
Vida Press


Bandė susisiekti su mirusiu vyru ar turėjo meilužį?


Princas Albertas netikėtai mirė sulaukęs vos 42 metų. Viktorijai tai buvo tikras smūgis. Savo mylimo vyro ji gedėjo visą likusį gyvenimą. Juodai rengėsi net per savo vaikų vestuves. Be to, iki pat jos mirties tarnams buvo įsakyta princo Alberto kambarį laikyti nepaliestą, tarsi jis būtų gyvas: kasdien keisti naktinius marškinius, gėles, įpilti į praustuvę šilto vandens.


Tačiau vyro dvasią Viktorija bandė išlaikyti ir kitais būdais. Ji itin domėjosi spiritizmo seansais ir ieškojo mediumo, kuris galėtų susisiekti su Albertu. Po kelių metų paieškos ji rado vaikinuką, kuris ne tik transo būsenos kalbėdavo Alberto balsu, bet ir žinodavo tokių dalykų, kokius žino tik labai artimi sutuoktiniai. Tačiau mediumui atsisakius kraustytis į rūmus Alberto dvasia neva pranešė pasirinkusi kitą mediumą – savo jauną ginklanešį škotą Johną Browną.


Karalienė Viktorija
Karalienė Viktorija
Vida Press


Šis buvo tapęs varovu ir turėjo nekokią reputaciją. Tačiau Viktorijai tai buvo nesvarbu. Neilgai trukus tapo nuo jo visiškai priklausoma ir apkalbų objektu. Nepraustaburnis škotas miegojo gretimame kambaryje, tarsi sutuoktinis, ir realiai valdė rūmus. Net Viktorijos vaikai jį vadino jos meilužiu.


Iki šiol likusi mįslė, kas buvo Johnas Brownas: angliškas Rasputinas ar karalienės meilužis ir sutuoktinis? Yra istorikų manančių, kad Johnas buvo ne tik meilužis, bet ir sutuoktinis, kuriam nesuteiktas joks titulas. Neva prieš daugelį metų karališkajame archyve net buvo rastas dokumentas liudijęs santuoką, tačiau jį sudegino karalienės Elžbietos II motina.


Savo vaikus vadino bjauriais varliūkščiais


Akivaizdu – karalienė mylėjo savo vyrą ir jų santykiai buvo kupini aistros. Jiedu susilaukė net devynių vaikų. Tačiau pati Viktorija savo vaikus vadino didžiausiu santuokos minusu, kurio neįmanoma išvengti. Beje, karalienė gimdymų metu pasinaudojo to meto naujove – chloroformu. Vėliau šiuo anestetiku gimdymo metu naudojosi ne viena kilminga ar turtinga dama.


Ji nebuvo sentimentali ir vaikų pernelyg nemylėjo, nė vieno pati nežindė ir dažnai juos vadindavo bjauriais varliūkščiais. Karalienės auklėjimo metodais buvo pasibaisėjusi ne tik jos motina, bet ir sutuoktinis princas Albertas. Jų pasipiktinimas jos šaltumu ir pomėgiu mušti vaikus atvirai reiškiamas laiškuose.


Karalienė Viktorija
Karalienė Viktorija
Vida Press


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis