Itališkame šeimos restorane - lėtojo maisto filosofija

Restoranų tinklo „Salvete“ savininkės Alvydos Eigminienės (51 m.) gyvenime iš pirmo žvilgsnio viskas dėliojasi tarsi savaime – lengvai ir natūraliai. Ir tik iš vienos kitos lyg atsitiktinai išsprūdusios frazės ar virptelėjusio balso supranti – pasiekti tai, ką turi, jai prireikė nemažai stiprybės.

Savaitės skaitomiausi straipsniai:
- Liudmila Gurčenko: 5 santuokos, nemylima duktė ir paniška senatvės baimė
- Anoreksija sirgusi Miglė: gydytojai 30-ojo gimtadienio man nežadėjo
- Grožio dosjė. Kokiu kvapu jau kelis dešimtmečius kvepinasi N. Narmontaitė?
- Savaitės ikona. Dizainerė D. Vapsvienė: yra vienas drabužis, kuris tinka visoms
- 6 moterų klaidos, gadinančios ne tik seksą, bet ir santykius
- Namų remontas: vietoj balkono įrengė du atskirus kambarėlius
- Kelnaitės su juostele - už ar prieš?

Su Alvyda Eigminiene kalbamės ką tik atidarytame naujame jų šeimos restorane „Salvete City“ Gedimino prospekte. Pro siaurą, medinėmis langinėmis pridengtą langą atsiveria senamiesčio kiemelio fragmentas, aukšta plytų siena kopia dar belapis vijoklis. Panašus, tik apsipylęs žaluma, raitosi ir ant vidinės palangės. „Lyg Italijoje!“ – išsprūsta.

Alvyda šypsosi – gali būti, kad būtent tokio efekto ir siekta. Šiame restorane itališkumo daugiau nei pirmajame, atidarytame Europos centro golfo klube, – pradedant italo virėjo ruošiamais patiekalais, baigiant interjero detalėmis. „Be abejo, geriausias tradicijas išsaugojome. Sunku būtų įsivaizduoti „Salvete“ be naminės avienos, firminės kopūstų sriubos ar apynių padažo“, – sako lėtojo maisto judėjimo (angl. „Slow Food“) principus savo veikloje jau ne pirmus metus taikanti A. Eigminienė.

Nenuostabu, kad pirmieji šiame restorane apsilankė nuolatiniai „Salvete“ klientai. Jie džiaugėsi, kad, užsimanę pasimėgauti pamėgtais „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis