Italą pamilusi lietuvė: po ilgos pertraukos pasijutau moterimi

Gal nuskambės keistai, bet italų tenorą Donato Ravini į Lietuvą atviliojo... Čiurlionis. Dainavimu besidomintis Donato susidomėjo didžiuoju lietuvių menininku, jo veikla, užmezgė ryšius su lietuvių menotyrininku.

Vigailė Marcinkevičienė su tenoru Donato susipažino darbo susitikimo dėl rengiamo muzikos festivalio metu. Tuokart dalykiškai pabendravę jie ir išsiskyrė. Tačiau neilgai trukus Vigailė vėl sulaukė, šikart jau Donato, kvietimo susitikti.

To nežinodama ėjo į pasimatymą

Moteris sutiko pasimatyti, nė nenutuokdama, kad yra pakviesta romantiškam vakarui. Susižavėjęs veiklia simpatiška lietuvaite Donato pakvietė ją į pasimatymą, tačiau nežinodamas Vigailės jausmų pernelyg neatviravo.

Bendraudama pora suprato, kad juos daug kas vienija - požiūris į gyvenimą, veikla, pomėgiai. Vigailė sužinojo, kad Donato yra inžinierius technologas, baigęs ir operinį dainavimą. Atlikėjas pasiguodė, kad jau kurį laiką, netekęs savo dainavimo mokytojo, bendražygio, nustojo koncentruoti, – jam buvo skausminga.

Tuo tarpu Vigailė pasiūlė savo pagalbą rengiant koncertus Lietuvoje. Moteris dirba viešųjų ryšių bei reklamos srityje, tad manė būsianti naudinga Donato. Nauji pažįstamieji nutarė išbandyti naują veiklą, tačiau čia buvo svarbiau kas kita – pora pajuto abipusę simpatiją ir nutarė neslopinti gimstančių jausmų. Tai buvo sausio 1-oji diena. Nuo tos dienos ėmė vystytis graži dviejų žmonių meilė.

Asmeninio albumo nuotr.

„Buvau jau 6 metus išsiskyrusi, tad netikėtai gimę santykiai mane labai džiugino. O dar įdomiau buvo tai, kad ir iki šios pažinties mane žavėjo Italija. Dirbant vienoje farmacinėje įmonėje teko ne kartą lankytis šioje šalyje, bendrauti su italais. Visą laiką jutau begalinę trauką Italijai, šios šalies kultūrai. Mane tiesiog būrė italų gebėjimas džiaugtis gyvenimu. Štai šią savybę turi ir Donato – nesvarbu, kaip kas klostosi, jis mėgaujasi gyvenimu, moka džiaugtis kiekviena akimirka,“ - pasakoja Vigailė.

Negana to, Donato pats kasdien kuria džiaugsmingas, kad ir mažytes, situacijas, dega noru viską gyvenime pažinti. Naujumo ieškojimas, smalsumas jį atvedė ir į Lietuvą. Donato nevengia žaidybinių situacijų: jei jis norės kažką ekspresyviai išreikšti, kur bebūtų gali pradėti dainuoti ar šokti.

„Savo energija, pozityvumu Donato užkrečia ir mane. Mudu kartu užmezgėme pažintis su pasaulyje pripažintais lietuvių menininkais – dirigentu Martynu Staškumi, operos daininke Joana Gedmintaite, kameriniu orkestru ir jo dirigentu Robertu Bliškevičiumi. Ir štai jau rengiame bendrus koncertus,“ - bendrais vaisiais džiaugiasi pašnekovė.

Asmeninio albumo nuotr.

Rasti sielos žmogų

Vigailei itin patinka ši vyro savybė, kuri, beje, nedažnai sutinkama – gebėjimas klausytis ir girdėti: „Tarkime, kartą pasąmprotavau, kad turėtume ne tik dirbti, bet ir laisvalaikį kartu leisti. Netrukus Romoje gyvenantis Donato pranešė nupirkęs bilietus į Filharmonijoje vyksiantį koncertą.“

Tokia pati Vigailės savybė - gebėjimas klausytis - patraukė ir Donato. Vėliau jis prisipažins, kad lietuvės grožis, jautrumas ir protas buvo šios savybės, kurios sužavėjo pirmą kartą ją matantį italą. Donato patiko tai, kad Vigailė yra drąsi, nebijanti gyvenimo, improvizuojanti.
„Donato labai pozityvus, mėgsta sakyti komplimentus, girti, palaikyti. Aš, gavusi teigiamų emocijų dozę, ja dalinuosi su artimaisiais, aplinkiniais, kolegomis. Tai yra taip nuostabu!“ - gerąsias draugo savybes vardina Vigailė.

Donato neslepia, kad bendraudamas su Vigaile rado sielos žmogų ir čia pat palygina lietuves ir itales: „Lietuvoje kaip ir Italijoje yra gražių ir įdomių moterų, kurios turi bendrą savybę - yra gražios ir žino, kaip mylėti vyrus.“

Siekis – darnūs santykiai, darni šeima

Iš pradžių susitikdavę kas mėnesį dabar Donato ir Vigailė pasimato jau kas 2 savaites. Įvairumo dėlei keičiamasi vizitais - susitinkama tai Romoje, tai Vilniuje.

Asmeninio albumo nuotr.

Savo šeimoje regėjęs vienas kitam atsidavusių tėvų, darnios šeimos pavyzdį Donato nori šito ir savo santykius kurdamas. „Šiuo pavyzdžiu Donato paneigia visuotinai paplitusį mitą, kad italai lengvabūdžiai, mėgsta nuotykius“, - pastebi Vigailė. Donato lengvai rado bendrą kalbą su Vigailės vaikais, siunčia jiems muziką, atveža itališkų skanėstų, atvykęs kartu gamina valgyti paprastą itališką maistą.

Kultūriniai skirtumai ir ateitis

„Kažkokių tų skirtumų yra, tačiau Donato - kosmopolitas kaip ir aš. Jis atviras pasauliui, naujovėms, pažinimui. Tiesa, Donato labai mėgsta itališką virtuvę, o savo įpročiu valgyti laiku jis jau užkrėtė ir mus“, - juokiasi moteris.

Tačiau kur bebūtų, ką bedarytų, Donato svarbiausia – jo muzikinė veikla. Šiai jis atiduoda visą savo širdį. Nors nuolat dirba IT inžinerijos srityje, jis nuolat dainuoja, aktyviai koncertuoja. Dviguba profesija - ne toks ir retas pavyzdys Italijoje. Tarkime, žymus tarptautinio orkestro dirigentas ir kompozitorius Giuseppe Sinopoli buvo taip pat ir medicinos daktaras bei archeologas. Arba renesanso laikotarpiu gyvenę žymūs Italijos vyrai - tokie kaip Leonardo da Vinci (jis buvo pirmasis inžinierius istorijoje, taip pat tapytojas, muzikantas, architektas, anatomas), ar Michelangelo Buonarroti, kuris daug pasiekė kaip skulptorius, dailininkas ir architektas.

Kalbėdami apie ateitį Donato ir Vigailė svarsto, kurioje šalyje galėtų įsikurti. „Įsivaizduoju mūsų ateitį Italijoje, tačiau abu nepaneigiame galimybės įsikurti kažkokioje trečioje šalyje, kur būtų galimybė koncertuoti. Gyvenimas kitoje šalyje negąsdina mūsų abiejų“, - šypsosi Vigailė.

Asmeninio albumo nuotr.

Šiuo metu 2500 juos skiriančių kilometrų pora nejaučia. „Iš pradžių tas atstumas mane gasdino, tačiau kuo toliau, tuo labiau aš jo nejaučiu. Mūsų ryšys toks gilus, kad net būdami skirtingose pasaulio šalyse mes jaučiame vienas kito nuotaikas“, - prisipažino moteris.

Pora bendrauja kasdien ir net keliskart. Vigailė gauna specialiai jai įrašytos muzikos, parašytų ar įdeklamuotų eilių, gražių žodžių, filmų – kad tik laikas iki realaus susitikimo neprailgtų. O norėdamas išgirsti mylimos moters balsą Donato sėda į automobilį ir važiuoja keliasdešimt kilometrų už Romos, nes tik ten randa gerą mobilų ryšį. Retkarčiais Vigailė gauna mylimojo siųstas puokštes.

„Dar tik po langais man nedainavo, bet žadėjo, kad bus ir tai. Dėmesio man niekada netrūksta, o ir aš stengiuosi „neatsilikti“. Turime savo kasdienių malonių ritalų. Mane be galo žavi tai, kad Donato neslepia jausmų, pagarbos, moka įvertinti, pagirti. Jis leidžia man jaustis moterimi, moteriška. Aš iš tiesų ilgus metus nepažinau šio jausmo...“ - laimės neslepia Vigailė ir kviečia į mylimojo koncertą.

„Meilės sapnas“

Asmeninio albumo nuotr.

Klasikos koncertų kūrėjai Donato Ravini ir Vigailė Marcinkevičienė gegužės 18 dieną kviečia į koncertą „Meilės sapnas“. Italų klasikos ir neapolietiškų romansų koncerte „Meilės sapnas“ koncertuoja tenoras Donato Ravini ir pianistas Linas Dužinskas.

Šiuo koncertu siekiama atkreipti žmonių dėmesį į meilės jėgą ir grožį, į ilgalaikių santykių tarp porų bei žmonių puoselėjimą.

„Šiandien pasaulyje daug nemeilės, skausmo, žūsta nekalti žmonės, daugelis mūsų vieni kitus vertiname tik pagal tai, kaip esame apsirengę ar kokią mašiną vairuojame. Iš tiesų, esame pasiilgę tikrų jausmų. Pastebėjauome, kad žmonės po mūsų koncertų išeina įkvėpti ir pakylėti. Dainuodamas iš širdies, interpretuodamas pagal belcanto klasikinės italų muzikos mokyklos metodiką, stengiuosi duoti klausytojams emocijas ir gražią pozityvią energiją“, - koncertą pristato tenoras ir meno direktorius Donato Ravini.

Koncerte skambės nemažai žinomo italų kompozitoriaus P.F. Tosti kūrinių, taip pat kitų garsių kompozitorių ir poetų kaip V. Bellini, M.P. Costa, E.De Curtis, E. Tagliaferri, S. Di Giacomo, L. Bovio, G.D. Annunzio klasikines neapolietiškos dainos bei romansai. Šią programą girdėjo Kauno ir Vilniaus klasikinės muzikos mylėtojai, publika buvo sužavėta D. Ravini atlikimo kokybe ir aukšto lygio renginiais.

Asmeninio albumo nuotr.

D. Ravini yra „auksinės“ neapolietiškos ir Italijos kultūros bei meno gerbėjas, talentingai ir naudodamas ypatingą klasikinę techniką interpretuoja žinomas lyrines ir klasikos dainas bei aistringus neapolietiškus romansus. Jo repertuare – populiarūs operų herojai iš svarbiausių Italijos bei kitų šalių kompozitorių, tokių kaip G.Verdi, G. Puccini, G. Donizetti, G. Rossini, G. Bizet, W.A. Mozart, J. Massenet, F.Lehar ir daugelio kitų kūrinių. D. Ravini, rengia solinius koncertus Lietuvoje, Italijoje ir kitose šalyse, dalyvauja nacionaliniuose ir tarptautiniuose festivaliuose.

Pernai metais D. Ravini ir V. Marcinkevičienė surengė koncertus Vilniaus rotušėje, Kauno menininkų namuose, Vilniaus Chodkevičių rūmuose. Šių metų pradžioje surengė įspūdingą pasirodymą Kauno valstybinėje filharmonijoje, kuriame ypatinga viešnia buvo Lietuvos operos primadona Joana Gedmintaite. Koncerto meno vadovas ir tenoras buvo Donato Ravini. Atlikėjams akompanavo kamerinis orkestras “Modus” ir dirigentas Robertas Bliškevičius.

Koncertas „Meilės sapnas“ vyks Vilniaus rotušėje. Bilietus į koncertą įsigykite ČIA.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis