Išskirtinis Angelina Jolie interviu: apie moteriškumą ir švelniąją savo pusę

Viena garsiausių pasaulio moterų aktorė, režisierė, žmogaus teisių gynėja, filantropė Angelina Jolie (41 m.) interviu „Moters“ žurnalui pasakoja apie tai, kas jos gyvenimui suteikia prasmę ir apie moteriškumą.

Esate mama, žmona, režisierė, „Oskarą“ laimėjusi aktorė, Jungtinių Tautų specialioji pasiuntinė pabėgėlių reikalams, bet iki šiol niekada nebuvote kvepalų veidu. Kas paskatino tiek daug pasiekusią moterį tapti naujojo kompanijos „Guerlain“ aromato „Mon Guerlain“ veidu?

Kompanija „Guerlain“ man labai artima, žinoma nuo pat vaikystės, nes ją dievino mano mama. Jai, kaip ir man, ši kompanija asocijavosi su grožiu, istorija bei kokybe; tai vieni seniausių pasaulyje Prancūzijos – šalies, kurią myliu, kurioje praleidžiu nemažai laiko, kvapų namų. Kai su kompanijos „Guerlain“ atstovais pakalbėjau, kiek meistriškumo įdedama kuriant kvepalus, kaip glaudžiai bendradarbiaujama su bendruomenėmis ieškant reikiamų ir tinkamų komponentų, supratau, kad būsime puiki komanda. Dėl to neturėjau nė menkiausios abejonės.

Moteriškumas yra ta švelnesnė moters pusė, kuriai mes visos retsykiais mielai atsiduodame.

Gal galite papasakoti istoriją apie savo mamą ir jos naudotą „Guerlain“ pudrą „Ladies in All Climates“?

Mano mama buvo tikra natūralumo šalininkė. Ji niekada nesilepino grožio procedūromis, visiškai nesidažė, dėvėjo itin kuklius papuošalus, tačiau visada turėjo keletą ypatingų daikčiukų tai akimirkai, kai norėdavo pasijusti tikra moterimi. Vienas tokių buvo jos „Guerlain“ pudra, šią puikiai prisimenu, nes atrodė labai elegantiškai. Manau, visoms moterims nesvetimas noras turėti keletą ypatingų moteriškumą pabrėžiančių daikčiukų. Todėl man „Guerlain“ vaikystėje asocijavosi būtent su pudra.

Gamintojo archyvas

Kuo Jus sužavėjo kvepalai „Mon Guerlain“?

Man patinka levandų ir jazminų, sumaišytų su santalu, derinys. Nemėgstu pernelyg intensyvių ar saldžių aromatų. Pirmenybę teikiu žemiškiems ir geidulingiems kvepalams, kuriais galima kvepintis bet kuriuo metu ir proga. Puikiai prisimenu tą dieną, kai Kambodžoje susitikau su Laurent‘u (A. Jolie galvoje turi kompanijos „Guerlain“ generalinį direktorių Laurent’ą Boillot, – red. past.). Kaip tik tada režisavau savo filmą „Iš pradžių jie nužudė mano tėvą“ (angl. „First They Killed My Father“), visą dieną filmavome laukuose, buvau purvina nuo galvos iki kojų, nuo manęs trenkė purškalu nuo vabzdžių. Mudu kaip reikiant prisijuokėme mėgindami iššifruoti kvapus, kvepalų natų subtilybes ir kartu kovodami su mano viską persmelkiančiu, specialiai džiunglėse naudoti skirtu purškalu nuo mašalų.

Per visą aktorystės karjerą Jums teko įkūnyti daugybę skirtingų moterų. Kaip apibūdintumėte moteriškumą?

Mano manymu, tai individualus dalykas. Visos mano pažįstamos moterys yra labai skirtingos. Tarkim, dukros. Nėra vieno paprasto moteriškumo sąvokos apibrėžimo. Jį gaubia paslaptis ir įvairialypiškumas, tačiau drįsčiau teigti, kad moteriškumas yra ta švelnesnė moters pusė, kuriai mes visos retsykiais mielai atsiduodame.

Gamintojo archyvas

Kodėl Jums buvo svarbu, kad reklaminis kvepalų klipas būtų filmuojamas būtent Pietų Prancūzijoje?

Tai atrodė tarsi savaime suprantama ir natūralu. Šį regioną yra įsimylėjusi visa mano šeima, su juo esame tampriai susiję ir būtent čia kompanija „Guerlain“ išgauna daugybę savo komponentų, tarp jų – ir levandas „Mon Guerlain“ kvepalams.

Kitą dieną po filmavimo jau skaitėte pranešimą Londone, Jungtinių Tautų gynybos ministrų lygmens konferencijoje, joje aptartos JT taikos palaikymo operacijos, o dar po dienos išvykote į Jordaniją, į Azrako pabėgėlių stovyklą. Kaip Jums pavyksta suderinti tokią gausybę vaidmenų?

Šiuos vaidmenis atlieku jau daugybę metų, jie tiesiog puikiai papildo vienas kitą. Tikras džiaugsmas būti menininku, tačiau jei iš tavo veiklos nėra jokios naudos kitiems arba ji nė kiek neprisideda prie kitų žmonių gerovės, tada prasmės lieka ne tiek daug. Man labai pasisekė, kad turiu galimybę dirbti kūrybingą darbą ir padėti kitiems žmonėms, nes būti tik kūrybingai ar tik uždirbti pinigus neturint kilnesnio tikslo reiškia gyventi labai tuščiai ir beprasmiškai.

Kompanija „Guerlain“ atsakingai kontroliuoja žaliavų tiekimo procesą taikydama tvarios plėtros principus. Ar Jums tai svarbu?

Žinoma, kad svarbu. Netgi labai. Šia tema ilgai ir išsamiai diskutavau su kompanijos atstovais. Prieš sutikdama bendradarbiauti, pasidomėjau „Guerlain“ veikla ir indėliu į tvarią plėtrą. Man tikrai padarė įspūdį kompanijos atsakomybė bendruomenėms, su kuriomis bendradarbiauja, ir aplinkai, – ši itin tausojama.

Gamintojo archyvas

Visą pelną, gautą iš reklamos kampanijos, skyrėte labdarai. Ar galėtumėte smulkiau papasakoti apie Jūsų labdaros fondo veiklą?

Plėtoti fondo veiklą įkvėpė mūsų vaikai ir jų sąsajos su tam tikromis šalimis. Kartu lankomės ten, kur vykdomi projektai, ir fondas auga išvien su mūsų atžalomis. Pagrindinės jo veiklos sritys – švietimas, sveikata ir aplinka. Viskas prasidėjo prieš 13 metų nuo tuberkuliozės programos Kambodžoje, ji peraugo į programą Etiopijoje, šios pagrindinė veikla buvo vaikų ir paauglių, sergančių tuberkulioze, gydymas bei reabilitacija. Namibijoje pagrindinį dėmesį skiriame gamtosaugai ir švietimui, finansuojame laukinių gyvūnų rezervatą, gyvūnų gelbėjimo programą, remiame sveikatos apsaugos ir švietimo programas. Fondo vykdoma veikla pamažu plečiasi, tačiau labiausiai skatiname vietinius pačius rūpintis savo bendruomene, kurti ateitį ir kovoti už teises, ypač – moterų ir vaikų.

Nuotraukos – iš kompanijos „Guerlain“ archyvo

Naujasis aromatas „Mon Guerlain“

Gamintojo archyvas

Žavus pavadinimas

Pavadinimas „Mon Guerlain“ yra tarytum tylus šnabždesys ar švelni glamonė. Jis primena kone 200 metų skaičiuojančią, patirties kupiną kompanijos istoriją, lydimą sėkmės, išmanymo, dosnumo ir „Guerlain“ aromatų kūrėjų aistros.

Intriguojama kompozicija

Aromato „Mon Guerlain“ kompozicija pradėta kurti nuo vanilės – mėgstamiausio visų „Guerlain“ kvepalų (tarp jų – ir šedevrai „Shalimar“, „Habit Rouge“, „Jicky“) kūrėjų ingrediento.
Stiprią, jausmingą ir paslaptingą Taičio vanilę papildė levandos, jos dažniausiai naudojamos klasikiniams vyriškiems kvapams kurti. Reikėjo rasti išskirtines, retas, pasižyminčias unikaliomis kvapinėmis savybėmis, – tokie buvo šiandienio „Guerlain“ kvapų kūrėjo Thierry Wasser'io lūkesčiai.
Levandos Carla jausmingam, apgaubiančiam ir kone motiniškam vanilės aromatui suteikia šlakelį įžūlumo, gaivumo, tyrumo ir paprastumo. Tai nėra žaidimas priešingybėmis ar kompromisas, veikiau – skirtingų natų kuriamas turtingumas.

Gamintojo archyvas

Arabiniai jazminaičiai renkami saulei tekant, nes būtent tada skleidžiasi. Kaip ir moteriškumas. Jazminaičiai sujungia vanilę su levandomis ir suteikia kompozicijai ypatingo rafinuotumo bei subtilumo. Santalo nata suteikia aromatui stiprybės ir išlaiko amžino moteriškumo paslaptį.

Istorinis buteliukas

Šį keturlapiu pramintą buteliuką 1908 m. sukūrė Gabriel'is Guerlain'as, o pagamino kompanija „Baccarat“. Kuklus, paprastas buteliukas primena alchemiko laboratorijos indą, o taip pavadintas jis dėl keturlapį dobilą primenančio kamštelio.

Gamintojo archyvas

Šiandien į šį istorinį flakoną supilstyti naujieji kvepalai „Mon Guerlain“ tarsi sujungia praeitį ir šiuolaikinį moteriškumą, alsuojantį stiprybe, laisve bei jausmingumu.

Gamintojo archyvas

Mūzos

„Mes visada kuriame moterims, kurias mylime ir kuriomis žavimės“, – sakydavo garsusis Jacques'as Guerlain'as, Guerlain'ų šeimos trečios kartos parfumeris.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis