Holivudo damų paslaptys – nuo smurto, alkoholizmo iki tragiškai pranašiškų ženklų

Šiandieninėje pramogų pramonėje mes nuolat bombarduojami antraštėmis apie garsius veidus, kuriuos mėgstame matyti savo ekranuose. Nuo skandalingų paslapčių iki širdis sušildančių istorijų, garsenybės išties nedaug ką pajėgia nuslėpti nuo visuomenės.

Tačiau grįžus į tuos laikus, kai Holivudas tik pradėjo kurti nebylius filmus ir didelio biudžeto juostas, žvaigždės bent šį tą galėjo pasilaikyti sau. Nors ir tada netrūko paskalas perrašinėjančių žmonių, jie buvo linkę bendradarbiauti su atlikėjais, o ne demaskuoti juos.

Štai kodėl šokiruoja žinojimas, kodėl tiek daug gražių žemiau išvardintų damų slėpė kai kuriuos tragiškus savo gyvenimo momentus. Per tuos metus, prabėgusius nuo jų šlovės zenito, istorikai atskleidė skaudžią tiesą, slypinčią už gražiausių ir žinomiausių pasaulio moterų.

1. Judy Garland

Fotolia nuotr.

Legendinė įvairiais talentais pasižymėjusi aktorė į Holivudą atvyko būdama trylikos ir tada ji buvo laikoma „bjauriuoju ančiuku“ – teko nešioti dantų kabes ir plastinius diskus, kurie turėjo pakeisti jos nosies formą. „MGM Studio“ įkūrėjas Louisas B. Mayeris dažnai į ją kreipdavosi „mažoji kuprė“.

2. Hedy Lamarr

Fotolia nuotr.

Po to, kai tapo sėkminga aktore savo gimtojoje šalyje Vokietijoje, Hedry Lamarr sutuoktinį užvaldė toks savininkiškumas, kad iš esmės jis laikė ją įkalinęs savo namuose. Galiausiai aktorei apsimetus jų tarnaite pavyko pasprukti ir pabėgti į Paryžių.

3. Ginger Rogers

Fotolia nuotr.

Fredo Astaire’o šokių partnerė kūdikystėje net du kartus buvo pagrobta savo pačios tėvo. Jos gimdytojai pasuko skirtingais keliais praėjus vos keliems mėnesiams nuo Ginger Rogers gimimo. Per visą likusį gyvenimą ji nė karto jo daugiau nematė.

4. Dorothy Dandridge

Fotolia nuotr.

Dorothy Dandridge dukra pasaulį išvydo su baisiu smegenų apsigimimu, todėl teko ją apgyvendinti psichiatrijos klinikoje. Ilgametis jos romanas su režisieriumi Otto Premingeriu baigėsi tuo, kad jis atsisakė palikti savo žmoną. Tada ji sužinojo, kad jai skolingi asmenys pavogė 150 tūkstančių dolerių, palikdami jai sumokėti 139 tūkstančius dolerių nesumokėtų mokesčių.

5. Mary Pickford

Fotolia nuotr.

Mary Pickford buvo ištekėjusi už Douglaso Fairbankso – tai buvo viena garsiausių Holivudo porų. Deja, M. Pickford gyvenimą dažnai temdė problemos su alkoholiu, kurios prasidėjo jos tėvui palikus šeimą. Vėliau tėvas mirė nuo kraujo krešulio. Taip pat moteris kentė smurtą artimoje aplinkoje – ją talžė nuo alkoholio apsvaigęs pirmasis vyras, kuris pavydėjo, kad jos karjera klostosi sėkmingiau nei jo.

6. Carmen Miranda

Fotolia nuotr.

Jos motina visada ją palaikė, tačiau to negalima pasakyti apie jos tėvą. Kai jis išgirdo, kad Carmen Miranda ketina eiti į pirmąją perklausą, savo nepritarimą fizinio smurto forma išliejo ant jos motinos.

7. Joan Crawford

Fotolia nuotr.

Jos tėvas paliko šeimą praėjus keliems mėnesiams nuo jos gimimo. Joan Crawford to net nežinojo, kol jos brolis vieną dieną jai atskleidė, kad jos įtėvis nėra jos biologinis tėvas. Taip pat vaikystėje ji patyrė rimtą kojos traumą, dėl kurios ilgiau nei metus buvo priversta tūnoti namuose ir nelankė mokyklos.

8. Clara Bow

Fotolia nuotr.

Clara Bow užaugo besirūpindama savo motina. Visą vaikystę jai teko susidoroti su motinos priepuoliais, pradedant psichoze ir baigiant epilepsija. Vieną rytą ji nubudusi pamatė savo gimdytoją su peiliu jai prie kaklo.

9. Ingrid Bergman

Fotolia nuotr.

Ingrid Bergman neteko savo motinos būdama vos dvejų, o sulaukusi trylikos palaidojo ir tėvą. Mergaitė buvo išsiųsta gyventi pas tetą, kuri mirė praėjus vos šešiems mėnesiams.

10. Hattie McDaniel

Fotolia nuotr.

Akademijos apdovanojimą laimėjusi juostos „Vėjo nublokšti“ („Gone With the Wind“) žvaigždė meilės fronte tokios sėkmės nesulaukė – pirmieji du jos sutuoktiniai mirė, o kiti du smurtavo prieš ją. Vienas netgi grasino aktorę nužudyti. Po negimdinio nėštumo Hattie McDaniel paniro į baisią depresiją ir vaikų taip ir nesusilaukė.

11. Jayne Mansfield

Fotolia nuotr.

Savo tėvo Jayne Mansfield neteko būdama trejų – jį širdies smūgis ištiko vairuojant automobilį, kuriuo važiavo Jayne ir jos sesuo. Ši avarija tapo klaikiu perspėjimu. Aktorė žuvo per siaubingą automobilio avariją kartu su savo vaikais, kurie sėdėjo ant galinės sėdynės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis